ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Εταιρία μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε δρόμους


!

Εταιρία μετατρέπει πλαστικά μπουκάλια σε δρόμους!


    Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αναγνωρίζουν το πρόβλημα της ρύπανσης από πλαστικά αναζητώντας τρόπους για να την πολεμήσουν. Με τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας ή την αντικατάσταση των πλαστικών καλαμακίων, πολίτες και κυβερνήσεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν την ολοένα αυξανόμενη ποσότητα αποβλήτων που παράγουμε. Τα πλαστικά απόβλητα χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να διασπαστούν, αλλά ένας από τους ανθρώπους που έχει ένα ενεργό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα είναι ο Τόμπι Μακάρτνεϊένας μηχανικός που φαίνεται να έχει βρει την τέλεια χρήση για τα πλαστικά απόβλητα.

    Σε ένα ταξίδι του στην Ινδία παρατήρησε ότι οι ντόπιοι λιώνουν πλαστικά απόβλητα για να γεμίσουν λακκούβες στους δρόμους κι αυτό στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει την επιχείρησή του. Η συγκεκριμένη εταιρία αξιοποιεί πλαστικά, κυρίως μπουκάλια, που προέρχονται από εμπορική ή οικιακή χρήση συμπιέζοντάς και μετατρέποντάς τα σε μικρά κομμάτια τα οποία δεν ξεπερνούν τα 5 χιλιοστά. Στη συνέχεια οι μικροί κόκκοι πλαστικού αναμειγνύονται μαζί ώστε να γίνουν μια μάζα.
    Η κανονική άσφαλτος είναι κατασκευασμένη ως επί το πλείστον από πίσσα και πέτρα. Ωστόσο, η τεχνολογία που έχει αναπτύξει ο Τόμπι Μακάρτνεϊ αντικαθιστά ένα κομμάτι της ασφάλτου, το οποίο, με τη σειρά του, μειώνει τη χρήση ορυκτών καυσίμων και αρά περιορίζει τη ρύπανση του περιβάλλοντος.


Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.
Αντιδράσεις: 
ΠΗΓΗ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ, 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου