ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πώς φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία όσο μένουμε σπίτι;





Πώς φροντίζουμε την ψυχική μας υγεία όσο μένουμε σπίτι;
Πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η κοινωνική απομάκρυνση και η αυτοαπομόνωση δεν βλάπτουν την ψυχική μας υγεία;



Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης

    Στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, επιλέγουμε να μένουμε σπίτι, αποφεύγοντας τις κοινωνικές συναθροίσεις και μειώνοντας τις μετακινήσεις μας στις απαραίτητες. Η κοινωνική απομάκρυνση όπως και η αυτοαπομόνωση κρίνονται απαραίτητα μέτρα για να «φρενάρουμε» την εξάπλωση της επιδημίας, ωστόσο, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ψυχική μας υγεία, αφού δεν μπορούμε πλέον να πραγματοποιήσουμε αγαπημένες μας δραστηριότητες, όπως το να κάνουμε μια βόλτα μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Γιατί μας επηρεάζει τόσο;

    Η κοινωνική επαφή είναι θεμελιώδης ανθρώπινη ανάγκη και για αυτό επηρεάζει τόσο πολύ την ψυχολογία μας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στην απομόνωση και την μοναξιά. Η απομόνωση είναι ο φυσικός διαχωρισμός από τους υπόλοιπους ανθρώπους ενώ η μοναξιά είναι μια συναισθηματική κατάσταση, κατά την οποία νιώθει κανείς μόνος του ή αποκλεισμένος. Ενδέχεται λοιπόν, όσο μένουμε στο σπίτι να αισθανθούμε την διάθεσή μας να πέφτει, πράγμα φυσιολογικό, ειδικά αν σκεφθούμε ότι ολόκληρη η καθημερινότητά μας άλλαξε μέσα σε μερικές ημέρες. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να διαχειριστούμε σωστά όλα όσα νιώθουμε;
Ερχόμαστε κοντά με την βιντεοκλήση
    Σίγουρα είναι δύσκολο που δεν μπορούμε να δούμε από κοντά πολλά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα.  Ευτυχώς, όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα social media και να κάνουμε βιντεοκλήση ώστε να επικοινωνήσουμε με τους αγαπημένους μας. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν δεν είμαστε κοντά τους, είμαστε δίπλα τους και μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον.
Κάνουμε πράγματα που έχουν νόημα για εμάς
    Κοιτώντας διαρκώς τις ειδήσεις και ψάχνοντας τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον κοροναϊό, μάλλον δεν βοηθάτε την ψυχική σας υγεία. Αντ’ αυτού δοκιμάστε να κάνετε κάτι που πραγματικά απολαμβάνετε και έχει νόημα για εσάς. Αυτές οι δραστηριότητες μπορεί να κυμαίνονται από μερικές δουλειές του σπιτιού, λίγη γυμναστική ή μερικές διατάσεις. Εναλλακτικά μπορείτε να δείτε μερικά επεισόδια της αγαπημένης σειράς, να ακούσετε μουσική ή να ξεκινήσετε το project που δεν προλαβαίνατε τον προηγούμενο καιρό. Μην πιεστείτε να τα κάνετε όλα σε μια μέρα αλλά βάλτε πρόγραμμα για να περνάτε τον χρόνο σας στο σπίτι όμορφα και παραγωγικά, δίχως περιττά άγχη ή ανησυχίες.
Αναρτήθηκε από Ανδρεας στις 3:00 π.μ.
Αντιδράσεις: 
Ετικέτες ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.com    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου