ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΝΔ.ΑΠΟΣΤΡ.ΣΩΜ. ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. Αργολίδας για Συγκέντρωση Ιστορικού Υλικού και Φωτογραφίες (Στολές κ.λ.π)


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας προ ημερών έστηλε μήνυμα στα μέλη του όπου τους ενημερώνει ότι συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης ακόμα Ιστορικού αρχειακού Υλικού και Κειμηλίων (στολές κ.λ.π.) προς εμπλουτισμού των ήδη υπαρχόντων προθηκών. 
Επίσης συγκεντρώνει φωτογραφίες μελών από τα χρόνια που ήταν στην υπηρεσία προκειμένου δημιουργηθεί ΝΕΑ προθήκη φωτογραφιών.
΄Ηδη άρχισαν οι συνάδελφοι και  ανταποκρίνονται ( στέλνουν μέσω face-e mail ).Για τις ήδη προθήκες που εγκαινιάσθηκαν την 23η Νοεμβρίου 2019 ήταν ή πρώτη κίνηση και η οποία  θα έχει συνέχεια  η δε προσπάθεια μας αυτή στηρίχθηκε  τόσο από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, όσο και από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Πελοποννήσου, εναρμονιζόμενη απολύτως προς την κατεύθυνση και την προσπάθεια του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη διάσωση, τη διαφύλαξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου και των κειμηλίων του Σώματος.


Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την προβολή της ιστορίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αργολίδα και την ανάδειξη της κοινωνικής και εθνικής τους προσφοράς.

Φιλοδοξούμε ότι αυτή η Έκθεση, μέσα από την επισκεψιμότητά της, θα αποτελέσει κίνητρο για να έρθουν πιο κοντά οι μικρές ηλικίες και ιδιαίτερα οι ηλικίες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να μάθουν τα παιδιά ότι η Αστυνομία και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας, πρωτίστως προσφέρουν ένα έργο κοινωνικό και τελευταία κατασταλτικό.

Στο τέλος του μηνός Μαρτίου 2020 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έστηλε σχετικό έγγραφο με το οποίο συστήνει στις Διευθύνσεις Αστυνομίας όπως δημιουργήσουν  μουσειακό – εκθεσιακό χώρο με Ιστορικά Κειμήλια.  Εμείς ως Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας είμαστε στην διάθεση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας   μέσα στα πλαίσια της καλής συνεργασίας μας για οποιαδήποτε συνεργασία για τον κοινό σκοπό ως Απόστρατοι.

Σήμερα λόγω των συνθηκών με τον Κορονοιό ας γεμίσουμε τον χρόνο μας στις οικίες μας  όσο το δυνατόν ποιο ευχάριστα συγκεντρώνονται τα ανωτέρω που οι σκέψεις θα έλθουν πίσω για αρκετά χρόνια που πέρασαν με τις διάφορες αναμνήσεις.

Μετά την λήξη των μέτρων θα γίνει η 

συγκέντρωση. 

Όσοι μπορούν με την σύγχρονη τεχνολογία να στείλουν φωτογραφίες σημειώνοντας: Ημερομηνία φωτογραφίας, τοποθεσία και Ιστορικό φωτογραφίας.

Όσοι δεν μπορούν θα γίνει σκανάρισμα στο Γραφείο και επιστραφούν οι φωτογραφίες τους.

Ήδη έχει ξεκινήσει η δημιουργία φόρμας μέχρι τον τελικό προορισμό.-  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου