ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΣΥΝΕΧΕΙΑ και Μέχρι Τέλος το Ταξίδι "ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ " 27/6-2/7-2016 Συνδέσμου ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜ.ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Συνέχεια της από 7-5-2020 επαναληπτικής ανάρτησης το υπόλοιπο του Ταξιδιού στις ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ.
Σε αυτή την ανάρτηση είναι και το διασκεδαστικό μέρος του ταξιδιού στη ΒΟΣΝΙΑ δύο βραδιές με Ευρωπαϊκά – Τοπικά Τραγούδια αλλά και Ελληνικά που τραγουδούσε συνταξιδιώτης από το ΝΑΥΠΛΙΟ.
Το αποκορύφωμα της διασκέδασης ήταν το τελευταίο βράδι στην ΑΛΒΑΝΙΑ όπου έγινε ο « ΓΑΜΟΣ ».
Για τον Γάμο μόνο οι συμμετέχοντες γνωρίζουν την Ιστορία του που ήταν η έκπληξη του Ταξιδιού.
Εδώ τελείωσαν οι αναρτήσεις των πολυήμερων ταξιδιών στο Εξωτερικό.
Το πρώτο αυτό ταξίδι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις παρ΄ ότι ήταν ένα ανομοιογενές γκρούπ, κάποιοι δε  για πρώτη φορά συναντιόταν πλην όμως όλοι συντέλεσαν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία το ταξίδι, που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσει την βάση  συμμετοχών για τα υπόλοιπα ταξίδια μέχρι σήμερα, που αν κάποια στιγμή θελήσουν να συμμετάσχουν όλοι σε ένα ταξίδι θα απαιτηθούν τουλάχιστον 3 λεωφορεία για να  μας καλύψουν.
Στην συνέχεια θα αναρτηθούν Μονοήμερες – Ολιγοήμερες Εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν Ελλάδα και Εξωτερικό ( Μπάσνκο ). Στην συνέχεια των αναρτήσεων από την διασκέδαση με τα Ευρωπαϊκά Τραγούδια.
Στο Ξενοδοχείο NEUM το πρόγραμμα του ταξιδιού είχε δύο διανυκτερεύσεις. Μετά την πρώτη βραδιά που έγινε μία πολύ ωραία διασκέδαση και όπως σήμερα οι πληροφορίες διαδίδονται άμεσα έπεσε η ενημέρωση και οι περισσότεροι από το γκρουπ θέλησαν το επόμενο βράδυ να πάνε πρώτοι για να πιάσουν μία καλή  θέση.Όταν εμφανίστηκε η παρέα μας που το προηγούμενο βράδυ είχε δημιουργήσει μία ωραία ατμόσφαιρα τα γκαρσόνια έκαναν ότι το καλύτερο για να μας εξυπηρετήσουν βάζοντας τραπέζι μπροστά στην ορχήστρα και στην πίστα όπου οι άλλες παρέες του καταστήματος και του γκρουπ τα έχασαν με αυτό που έβλεπαν για την τόσο μεγάλη κινητικότητα.Μετά δε αφού τακτοποιηθήκαμε και πήραμε τα ποτά μας άρχισε το γλέντι τραγουδώντας και ο Ναυπλιώτης τραγουδιστής.


Συνέχεια

Ν τ ο υ μ π ρ ό β ν ι κ 

Φωτογραφίες της πόλεως απο το Τελεφερίκ

Μερικά από τα χρήματα που έχουν στο Ντουμπρόβνικ και το εισιτήριο για να ανέβεις με το τελεφερίκ στο ψηλότερο μέρος της πόλεως ώστε να δεις από εκεί  όλη την πόλη.

Πραγματικά σε πιάνει ένας δέος. ΔΙΟΤΙ όπως μας είπε η ξεναγός όλα τα σπίτια που έχουν καινούργια κεραμίδια είχαν βομβαρδιστεί στον εμφύλιο πόλεμο.  Από τις φωτογραφίες ίσως μπορέσετε να διακρίνεται το μέγεθος της καταστροφής.


Το Ντουμπρόβνικ είναι υπέροχο όπου αυξάνεται συνεχώς από τουριστικής άποψης. Το λένε « Μαργαριτάρι της Μεσογείου   » από ότι διαπιστώσαμε δεν το λένε άδικα και όπως μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι ένας απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός.


Στα σερβοκροατικά η μετάφραση της λέξεως Ντουμπρόβνικ είναι μικρό δάσος.


Μετά τον γιουγκοσλαβικό πόλεμο  όπου επιβίωσε γρήγορα,  απηλλάγη από τις πληγές  του, με την πολύ εργατικότητα των κατοίκων του και  με την μεγάλη αγάπη που έδειξαν οι κάτοικοί του αναστήθηκε και πάλι.
Οι  σημερινοί κάτοικοι που διαμένουν στο Ντουμπρόβνικ άκουσαν και συνεργάστηκαν με ντόπιους με αποτέλεσμα να γίνει το κτίσιμο των γκρεμισμένων μνημείων και με την μεγάλη βοήθεια της UNESCO για την προστασία του τόπου όπου τα συμπεριέλαβε σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.ΛΑΪΚΗ
Η Ορθόδοξη Εκκλησία Τα γραφικά  στενάκια


Σημεία της πόλεως : Σιντριβάνι Ονόφριο  κτισμένο το 1438. Καθεδρικό Ναό προστάτη πόλεως Αγίου Βλασίου, παλάτι Rector από το 1441 χτισμένο το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο. Πλατεία Gunduliceva Poliana. Μετά τα στενά δρομάκια με τα σκαλοπάτια της Πόλεως και  τα καταστήματα φαγητού όπου παρουσιάζουν την δική τους ομορφιά.

Από την ΚρουαζιέραΔιάφορες φωτογραφίες μέσα από την πόλη

Οι παρακάτω φωτογραφίες έχουν η κάθε μία την δική της ιστορία.Οι φωτογραφίες είναι από τον καιρό του εμφυλίου πολέμου που εμείς το βλέπαμε από την τηλεόραση πλην όμως αυτοί οι άνθρωποι το αντιμετώπιζαν.

Οι ηλικίες οι δικές μας που μόνο βλέπαμε την κατάσταση του πολέμου και τώρα από φωτογραφίες βλέπουμε από κοντά στον χώρο που έγινε ο πόλεμος μας δημιουργεί μέσα μας ένα ρίγος  πόσο μάλλον οι ποιο μεγάλοι στην ηλικία ΄Ελληνες που πέρασαν καταστάσεις του εμφυλίου πολέμου πως θα ένοιωθαν εάν έβλεπαν αυτές τις φωτογραφίες σήμερα.


Ποιος ΄Ελληνας δεν έχει ακούσει από τους γονείς του Ιστορίες από τον εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδος ;


 Ότι ήταν το ποιο χειρότερο που έγινε στην Ελλάδα ;


Λίγα χρόνια πριν το αντιμετώπισε το κράτος της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 
Οι φωτογραφίες σοκάρουν.

Η σημερινή κατάσταση σε αντίθεση των εκείνων ημερώνΌταν έγινε ο πόλεμος αυτός υπήρχαν οι φωτορεπόρτερ του πολέμου ώστε σήμερα να υπάρχουν και να βλέπουμε οι νεότεροι τις δύσκολες καταστάσεις του πολέμου. 


Δεν υπάρχουν λόγια οι φωτογραφίες μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής.
Αυτός που θα πάει στο Ντουμπρόβνικ θα πρέπει να αφιερώσει ώρες και να επισκεφθεί πάρα πολλά Ιστορικά σημεία. Στην πόλη αυτή δεν πας για αναψυχή αλλά να δεις και να ενημερωθείς, να γυρίσεις στα σοκάκια του.  Είναι μία πόλη με μεγάλη Ιστορία στην σύγχρονη εποχή.


Κ  Ο  Τ  Ο  Ρ Στη συνέχεια του ταξιδίου ξεκινήσαμε με προορισμό το Μεσογειακό φιόρδ στον κόλπο του ΚΟΤΟΡ.

Το πράσινο χρώμα της θάλασσας και το πράσινο των δαλματικών ακτών μας συνοδεύει μέχρι την είσοδό μας στο Κότορ που ίσως είναι η ομορφότερη αλλά και η πιο ενδιαφέρουσα από Ιστορικής  άποψης πόλη της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου.


Στο Κότορ περιηγηθήκαμε στην παλιά πόλη που είναι κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια.Στη  περιοχή  Κότορ τα Μνημεία είναι Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Κατοικήθηκε κατά την διάρκεια των Αρχαίων Ρωμαϊκών Χρόνων.

Πραγματικά συνδυάζει θάλασσα – βουνό και πάρα  πολλά αξιοθέατα και δικαιολογημένα το Κότορ  το αποκαλούν « Νύμφη της Αδριατικής    »Διάφορα σημεία

 Η Πύλη της Θάλασσας  ( Βράτα οντ Μόρα ).

Μεσαιωνική παλιά  πόλη ( Στάρι Γκραντ ).

Παλάτια.

Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών.

Προστάτης ο ΄Αγιος Τρύφων.

Ορθόδοξη εκκλησία ΄Αγιος Νικόλαος.


Ι.Ν. Αγίου Λουκά ήταν καθολική. Στα χρόνια 1657 έως 1812 ήταν 

καθολική και ορθόδοξη. Το 1812 παραχωρήθηκε στην Ορθόδοξη 

Εκκλησία.

Mε την ξεναγό


ΜπούντβαΗ Μπούντβα μία πόλη και αυτή του Μαυροβουνίου. Παραθαλάσσια – Τουριστική και όμορφη. Κατοικείται από τον 5ο αιώνα π.χ.  και η Ιστορία λέει ότι ιδρύθηκε από τον Κάδμο το Θηβαίο.
Η Ιστορία μας λέει επίσης ότι όταν ο Διόνυσος αποφάσισε να εξορίσει τον ιδρυτή και Βασιλιά της Θήβας τον Κάδμο αυτός αναζήτησε ένα άλλο μέρος για τον εαυτόν του και τη γυναίκα του Αρμονία.   Κατά την διαδρομή 

Ομαδικές Αναμνηστικές Φωτογραφίες.


Η Μπούντβα ήταν ο τελευταίος προορισμός του ταξιδίου.

Μετά από αυτή την πόλη άρχιζε και η επιστροφή με στάση σε Ξενοδοχείο στα ΤΙΡΑΝΑ για διανυκτέρευση με την τελευταία διασκέδαση μέχρι αργά.-


Ένα ταξίδι που ήρθε ως ιδέα και  πρόταση 

« ΟΙ ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ » μετά από διάφορες συζητήσεις 

στις παρέες  σχετικά με εκδρομές – ταξίδια   στο Συνέδριο  της 

Π.Ο.Α.Σ.Α  στην Λάρισα τον Ιούνιο του 2015 από την σύζυγο 

του προέδρου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού 

Λακωνίας πραγματοποιήθηκε και υλοποιήθηκε.Ο  Πρόεδρος του Συνδέσμου αφού  σκέφθηκε και πήρε τις κατάλληλες πληροφορίες άρχισε να δρομολογεί τις προβλεπόμενες ενέργειες μέχρι τις 26-6-2016 όπου την επομένη 27-6-2016 άρχιζε το Ταξίδι.΄Εξι (6) ημέρες γεμάτες από αλλαγές τοπίων  - τόπων  - συνηθειών – κ.λ.π. παραστάσεων. Από τις πόλεις που περάσαμε. « ΤΙΡΑΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚΗ – ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΝΤΒΑ   ».


Το μικρό αυτό ταξίδι ήταν μεθυστικά πανέμορφο. Τα τοπία από αγέρωχα κατάμαυρα βουνά που κατέληγαν σε δαιδαλώδη φιόρδ. Καταπράσινες θάλασσες και κάστρα. Εκεί είδαμε τον συνδιασμό βουνό και θάλασσα.
.Λόγω του συνδυασμού αυτού βρισκόμαστε στο βουνό που ήταν οι δρόμοι και βλέπαμε πανοραμικά τις παραθαλάσσιες  πόλεις.
Στις μαρίνες των πόλεων βλέπαμε τα πολυτελή γιοτ που τους καλοκαιρινούς μήνες επισκιάζουν τα μικρά αλιευτικά σκάφη των ντόπιων.


Τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια που κατέβαζαν ένα μεγάλο αριθμό τουριστών κυρίως στο ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ δημιουργούν στα καταστήματα εμπορικότητα λόγω των αγορών.

Όπως βλέπουμε εδώ στην Ελλάδα στις παραθαλάσσιες πόλεις τα χαριτωμένα μαγαζάκια με τα αναμνηστικά έτσι βλέπαμε και εκεί.

Οι όμορφες και μεγάλες κατά το πλείστον αμμώδεις παραλίες στους κόλπους με τις οργανωμένες πλαζ δημιουργούσαν στην ψυχολογική μας διάθεση ότι το καλύτερο μας.Από τις παραλίες πέρασαν δημοφιλή καλλιτέχνες παρουσιάζοντας μεγάλες συναυλίες όπως οι Ρολινγκ  Στόουνς το 2007.

Η κουζίνα τους ομοίαζε με την Ελληνική πλην όμως είχαν και αρκετά τοπικά φαγητά όπου είναι επηρεασμένη από την Ιταλική Κουζίνα.  Επίσης είχαν πολύ ωραία κρασιά.

Εντύπωση μας έκανε ότι δεν είδαμε πουθενά καμένο βουνό. Πρέπει να επισημάνουμε ότι αξιοποιούν τα πάντα και εξυπηρετούν τους τουρίστες με αποτέλεσμα να έχουν ανέβει πολύ από τουριστικής πλευράς.
Γενικά λοιπόν όλο το ταξίδι ήταν πολύ ωραίο. Αυτό φαίνεται και από τις φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης όπου όλο σχεδόν το γκρουπ χόρευε ασταμάτητα για αρκετές ώρες και μερικές φορές λόγω των πολλών που χόρευαν είχαν γίνει δύο σειρές.

Στο ταξίδι αυτό είχαμε και γάμο !!!
Δεν υπήρξαν προβλήματα όλα κύλησαν καλά, οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν και είπαν να επαναλάβουμε Ταξίδι.

Υπήρξαν προτάσεις για  το έτος 2017 στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ και σε αρκετούς άρεσε η ιδέα – πρόταση.


Κλείνοντας για άλλη μία φορά ο Σύνδεσμος 

Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού 

Αργολίδας θέλει να ευχαριστήσει τους 

συμμετέχοντες και το Τουριστικό Γραφείο


ΖΑΦΕΙΡΗΣ TOURS

Για την οργάνωση του Ταξιδίου με τους πάρα πολύ καλούς : Οδηγό « Γιώργο » και την Ξεναγό « Ασπασία » όπου ζητήθηκαν να είναι οι ίδιοι του χρόνου στο επόμενο ταξίδι όπως να συμμετέχει και πάλι ο ιδιοκτήτης του γραφείου ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΄Αγγελος με την σύζυγό του.

Το εκκολαπτόμενο Monte Carlo της Ανατολικής Μεσογείου είναι ένας προορισμός που άξιζε όπως είδαμε η πραγματοποίηση της Ιδέας – Πρότασης που έγινε στο Συνέδριο της Λάρισας το 2015, από την σύζυγο του Προέδρου Νομού Λακωνίας όπου ο Πρόεδρος ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ το πρότεινε στο Δ.Σ. του Συνδέσμου του και  εγκρίθηκε για την υλοποίησή του.-΄Αποψη συμμετεχόντων από το πούλμαν.  


Συνάδελφοι και φίλοι όλοι γίναμε μία μεγάλη παρέα και ωραία παρέα.


Κάποιοι και λίγο κουρασμένοι αλλά στην ξενάγηση όλοι κανονικά παρόντες. 


Τα πρόσωπα  χαμογελαστά και γεμάτα ευχαρίστηση μαρτυρούν την επιτυχία της εκδρομής.   Ο Αντιπρόεδρος σε πελάγη ευτυχίας. Η γαλαρία Ο τραγουδιστής μας Μάικ.
Το ανομοιογενές γκρουπ στον χαιρετισμό του μεταξύ τους 

είπαν και του χρόνου να είμαστε καλά να ξανασυναντηθούμε. Οι φωτογραφίες μιλούν.- 


Εν καιρώ για τους συμμετέχοντες θα γίνει προσπάθεια να βγει


Ένα DVD με τις όσο είναι δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες,  από πλέον 16 GB.-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου