ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΥΠΕΘΑ: Στέλνει προσωπικό στον ΕΦΚΑ για να βγουν οι συντάξεις στρατιωτικών!

Από
 armynow.gr
 -

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
Στην διάθεση στρατιωτικού προσωπικού για 6 μήνες στον ΕΦΚΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να επιταχυνθεί η απονομή συντάξεων στους στρατιωτικούς.
Αυτό προέκυψε από την απάντηση του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ, στην Βουλή.

Στην απάντησή του ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι «στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του προσωπικού όλων των βαθμίδων και ιδιοτήτων προβλήθηκε εγγράφως η πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας να συνεισφέρει ενεργά προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης του έργου του e-ΕΦΚΑ. Ο Ενιαίος Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ζήτησε τη διάθεση προσωπικού είκοσι ατόμων ειδικοτήτων Οικονομικού, Διοικητικού και Πληροφορικής, για χρονικό διάστημα 6 μηνών, προκειμένου να συνεισφέρει στο έργο απονομής συντάξεων και στο σύνολο των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της γενικής διεύθυνσης συντάξεων δημοσίου τομέα του υπόψη φορέα».
Επιπρόσθετα ο κ. Παναγιωτόπουλος διευκρίνισε ότι «το υπόψη προσωπικό θα τοποθετηθεί σε αντίστοιχους σταθμούς εργασίας με στόχο την ομαλοποίηση της ροής διεκπεραίωσης των σχετικών αιτημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).
Κατά την παρούσα φάση ολοκληρώθηκε η επιτελική μελέτη του ζητήματος με συγκρότηση τριών ομάδων εργασίας, μία από κάθε Γενικό Επιτελείο, και επίκειται η λήψη οριστικής απόφασης». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «σε κάθε περίπτωση η όποια διάθεση προσωπικού δεν θα αποβαίνει εις βάρος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων των ΕΔ αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας μονάδων και υπηρεσιών».
Τέλος υπογραμμίστηκε ότι το προσωπικό, το οποίο θα διατεθεί, θα εξακολουθεί να υπάγεται διοικητικά στη μονάδα ή υπηρεσία στην οποία ανήκει, ενώ από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρόνοιες ώστε η διάθεση να είναι σύννομη και σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
ΠΗΓΗ : "  https://armynow.gr   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου