ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : Έντεκα μήνες αναδρομικά δίνει στους συνταξιούχους το ΣτΕ

Το Δ-κό Συμβούλιο του  Συνδέσμου παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενημερώνει τα μέλη του στον κατάλληλο χρόνο, κρατάει στο αρχείο για  ΟΛΑ τα μέλη του τις κινήσεις που γίνονται είτε με αιτήσεις ή ΑΓΩΓΕΣ 
 ΄Ενα μεγάλο ποσοστό μελών του έχει προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες  με τις οδηγίες του Νομικού Συμβούλου της ΠΟΑΣΑ. Νικήτα ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ για την συγκεκριμένη περίπτωση.

Τί αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα παίρνουν σίγουρα μόνον όσοι έχουν προσφύγει. Το διάστημα είναι από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016. Επίσης το Δικαστήριο έκρινε ότι αναδρομικά δικαιούνται και μόνον όσοι έχουν προσφύγει για το διάστημα 2013- 2015.


Έντεκα μήνες αναδρομικά δίνει στους συνταξιούχους το ΣτΕ
Τί αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Τα παίρνουν σίγουρα μόνον όσοι έχουν προσφύγει. Το διάστημα είναι από τον Ιούνιο του 2015 ως τον Μάιο του 2016. Επίσης το Δικαστήριο έκρινε ότι αναδρομικά δικαιούνται και μόνον όσοι έχουν προσφύγει για το διάστημα 2013- 2015.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2020 - 13:30
3 ΣΧΟΛΙΑ


Της Ιωάννας Μάνδρου 

Για το χρονικό διάστημα των έντεκα μηνών ( Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016) δικαιούνται αναδρομικά οι συνταξιούχοι με βάση τις απόφασεις της Ολομελείας του Συμβουλίου Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου οι συνταξιούχοι που ήδη έχουν προσφύγει διεκδικώντας αναδρομικά για τις περικοπές που έχουν υποστεί, για το παραπάνω χρονικό διάστημα δικαιώνονται. Δηλαδή για το εντακάμηνο ( Ιούνιος 2015 - Μαιος 2016) όσοι έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά θα πάρουν αναδρομικά.

Εκείνοι που δεν έχουν προσφύγει ακόμα, ωστόσο δεν χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης και μπορούν να προσφύγουν στο μέλλον.

Το ανωτατο δικαστήριο, όπως εξήγησε ανώτατη δικαστική πηγή, επέλυσε νομικά ζητήματα και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά για τη δυνατότητα προσφυγής στο μέλλον όσων συνταξιούχων το αποφασίσουν τώρα.

Σε ό,τι αφορά στις αξιώσεις μετά το 2016, όταν ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να διεκδικήσει αναδρομικά.

Όμως για το χρονικό διάστημα από το 2013 ως και τον Ιούνιο του 2015 όταν εκδόθηκε η απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, που αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματικές οι περικοπές μόνον μετά το 2012, με τις σημερινές αποφάσεις του Δικαστηρίου, επαναλαμβάνει ό,τι είχε ήδη πεί το 2015.

Δηλαδή ότι αναδρομικά μπορούν να πάρουν μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει τότε, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να δώσει αναδρομικά για τους έντεκα μήνες και σε εκείνους που δεν έχουν ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.

Πηγή: skai.gr

Πηγή: https://www.skai.gr/news/finance/enteka-mines-anadromika-dinei-stous-syntaksiouxous-to-ste

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

ΠΗΓΗ : "   https://www.skai.gr/news/finance/enteka-mines-anadromika-dinei-stous-syntaksiouxous-to-ste  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου