ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Α.Σ.Α Κ.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγέλου

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις Ανακοινώσεις του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στην συνέχεια σας ενημερώνει σχετικά με τα αναδρομικά περισσότερα εντός της ανάρτησης.






Αγαπητοί συνάδερφοι , με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων , η Ομοσπονδία μας σας ενημερώνει :





1)       Εμείς ως απόστρατοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου δεν υπαγόμαστε στην απόφαση αυτή καθόσον αναμένουμε την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

2)      Η πρόσφατη δήλωση του κ. Πρωθυπουργού , ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά εφάπαξ μας ικανοποιεί εν μέρει, ως δήλωση , αλλά ουδόλως καλύπτει τις διεκδικήσεις μας .Γιατί όμως δεν καλύπτει αυτές ;

α)Δεν μας καλύπτει διότι περιορίζει την χορήγηση των αναδρομικών μόνο για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016) και δεν αναφέρεται ουδόλως στο ότι η ίδια απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4051/12 και 4093/12 .

β) Δεν μας καλύπτει διότι εμείς , αφού ο νόμος 4051/12 κρίθηκε αντισυνταγματικός και αφορά τα δώρα , πρέπει να λάβουμε αναδρομικά τα δώρα για όλο το χρονικό διάστημα .
γ)Δεν μας καλύπτει διότι εμείς εφόσον ο νόμος 4093/12 κρίθηκε αντισυνταγματικός , πρέπει να απαιτήσουμε να ενταχθεί στις συντάξεις μας και το υπόλοιπο 50 τις εκατό , ανά μήνα , όπως έγινε και επί κυβέρνησης Σαμαρά (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ).

δ)Δεν μας καλύπτει διότι το δίλημμα που τίθεται , ότι αν πάρουμε τα αναδρομικά που θα αποφασίσει για τον καθένα μας η κυβέρνηση δεν θα δικαιούμαστε άλλες αξιώσεις , το θεωρούμε εκβιαστικό και υπερβαίνον κατά πολύ τις περί διάκρισης των εξουσιών ισχύουσες συνταγματικές διατάξεις.

ε) Όσοι συνάδερφοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις στα δικαστήρια ( αγωγές , εφέσεις κ.λ.π.) δεν καταλαμβάνονται από την ανωτέρω ρύθμιση και θα πρέπει να αποζημιωθούν   βάση της δικαστικής απόφασης.

Όπως προκύπτει από τα ανωτέρω βρισκόμαστε προ ενός αδιεξόδου στο οποίο θα πρέπει να ενεργήσουμε με νηφαλιότητα και βήμα - βήμα . Θα πρέπει να γνωρίζουμε  ότι ως απόστρατοι και κατ επέκταση συνταξιούχοι του δημοσίου αναμένουμε την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου η οποία μετά την ανακοίνωσή της κατά δήλωση της Κυβέρνησης θα οδηγήσει σε ρύθμιση και των δικών μας αναδρομικών.

Πάντως να γνωρίζεται η δαπάνη που έχει προβλεφτεί  γι αυτό είναι περίπου 500.000.000 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα 900.000.000 ευρώ που κατά δήλωση της Κυβέρνησης θα εκταμιευθούν για την πληρωμή των αναδρομικών των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα φτάνουμε στο συνολικό ποσό του 1.400.000.000 ευρώ , ποσό το οποίο υπολείπεται κατά πολύ από τα 3,9 δις ευρώ που είναι το συνολικό κόστος της πλήρους εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ .

Για το λόγω αυτό αγαπητοί συνάδερφοι ας κρατήσουμε μικρό καλάθι  και για ακόμη μια φορά , στο μέσω του καλοκαιριού να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να διεκδικήσουμε αφενός μεν αυτά που χάσαμε στα δέκα χρόνια των μνημονίων και δυστυχώς συνεχίζουμε να χάνουμε και αφετέρου να κρατήσουμε με οποιοδήποτε κόστος τα κεκτημένα μας.

          Για το Δ.Σ. της ΠΟΑΣΑ
      -Ο-    ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
      ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ε.α. ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου