ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Π.Ο.Α.Σ.Α. για Νομοθετική ρύθμιση καταβολής αναδρομικών και στους Απόστρατους

 Την 18η Σεπτεμβρίου όπου σας γνωστοποιήσαμε με σχετική ανάρτηση  τους προβληματισμούς μας για τα αναδρομικά, την επομένη μίλησε ο Υπουργός στην Τηλεόραση και  η Π.Ο.Α.Σ.Α την 19-9-2020 συγκέντρωσε τα επί μέρους θέματα και μας τα γνωστοποιεί.

Η Π.Ο.Α.Σ.Α. και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παρακολουθούν τα Οικονομικά θέματα και σας ενημερώνουμε ανάλογα με τις εξελίξεις και τα θέματα τα οποία απαιτούν Νομοθετικές ρυθμίσεις.

Η Π.Ο.Α.Σ.Α. έχει κάνει και σχετικό έγγραφο στο Υπουργείο για τα παρακάτω κ.λ.π.  θέματα. 

Αναμένουμε την σχετική διάταξη Νόμου που μας αφορά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ρύθμιση προς αποφυγή περαιτέρω αγώνων ( Αγωγών - Συλλαλητηρίων κ.λ.π. ).





Νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών και στους απόστρατους

Νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών και στους απόστρατους
Τελευταία ενημέρωση19/09/2020

  Το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου, αναμένεται να καταβληθούν,  τα αναδρομικά  για τις περικοπές των κύριων συντάξεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές, για το επίμαχο 11μηνο Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016 του ιδιωτικού τομέα  .Την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα κατατεθεί προς ψήφιση και η σχετική διάταξη νόμου που αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου συμπεριλαμβανομένων και των αποστράτων .

Αυτό που  επισημάνουμε είναι στις σχετικές διατάξεις πρέπει να διευκρινιστεί :


1. Τί θα περιλαμβάνει η ρήτρα απόσβεσης όλων των πιθανών μελλοντικών διεκδικήσεων .

2.  Θα είναι  έντοκη ή όχι η καταβολή των αναδρομικών σε όσους συνταξιούχους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

3. Τι θα γίνει με τα δικαιώματα των κληρονόμων .

4. Τι θα γίνουν οι πληρωμές στους συνταξιούχους λόγω θανάτου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δικαιούνται αναδρομικά για το επίμαχο διάστημα των 11 μηνών εφόσον: α) στο διάστημα αυτό ο θανών είχε κύρια σύνταξη στην οποία επιβλήθηκαν όλες ή μία εκ των περικοπών που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και β) στο 11μηνο καταβαλλόταν ήδη σύνταξη θανάτου, σε σύζυγο ή/και τέκνα, οπότε τα αναδρομικά που παίρνουν σήμερα είναι αυτά που αναλογούν στις περικοπές που είχαν γίνει στις συντάξεις χηρείας κατά το επίμαχο 11μηνο.

5.Τι θα ισχύσει για τις περιπτώσεις που η σύνταξη δεν έχει μεταβιβαστεί σε σύζυγο ή τέκνα του θανόντος.


ΠΗΓΗ : "  http://www.poaasa.gr    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου