ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

15 μέρη που πρέπει να πας οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή σου.

 


15 μέρη που πρέπει να πας οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή σου
@jam____10 / instagram

Αν καταφέρεις να πας και παραπάνω, θα ήταν ακόμα καλύτερο!

Γράφει ο Παναγιώτης Καρδερίνης
Δημοσίευση 11/5/2021 | 10:47

Υπάρχουν κάποια μέρη του κόσμου, που μπορούν πραγματικά να σου προσφέρουν μια εμπειρία ζωής! Ένα ταξίδι σου προσφέρει πολλά περισσότερα από μερικές ξέγνοιαστες στιγμές. Συχνά μαθαίνεις για την κουλτούρα και τον πολιτισμό ενός τόπου, ή δοκιμάζεις ένα πιάτο παραδοσιακό που το θυμάσαι για καιρό ή συναντάς ένα μνημείο που σε κάνει να νιώθεις δέος. Υπάρχουν λοιπόν κάποια μέρη, που πρέπει να πας οπωσδήποτε μια φορά στη ζωή σου γιατί σου προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία το καθένα (που την αναφέρουμε παρακάτω). 

Ξεκίνα να τα βάζεις στην bucket list σου, και κάθε φορά που πηγαίνεις σε ένα από αυτά, θα καταλαβαίνεις ότι αυτό το ταξίδι έπρεπε να κάνεις! Μέρη και κοντινά και μακρινά, μέρη που πας με ένα πλοίο ή με 3 αεροπλάνα, δεν έχει σημασία. Πάντα θα βρίσκεις το σωστό timing για ένα ταξίδι σε ένα από αυτά τα μέρη, αρκεί να έχεις τη σωστή οργάνωση! Πάμε να δούμε ποια μέρη είναι και ποια η εμπειρία που σου προσφέρουν!


Στα νησιά Πι Πι, στην Ταΐλάνδη

Εννοείται ότι πρέπει μια φορά στη ζωή σου να πας σε ένα απόλυτα εξωτικό μέρος. Θα μπορούσε να είναι το Μπαλί, οι Μαλδίβες ή αυτά εδώ τα νησιά Πι Πι, στην Ταΐλάνδη με τα κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά και τη χρυσαφένια άμμο! 

Στο κολοσσαίο της Ρώμης

H αιώνια πόλη είναι σε αυτή τη λίστα και είναι το απόλυτο starter pack για νέους ταξιδιώτες. Αν τώρα ξεκινάς τα πρώτα σου ταξίδια στο εξωτερικό, δοκιμάστε αυτό για πρώτο, μπες μέσα στο ιστορικό κολοσσαίο και πήγαινε στη φοντάνα ντι τρέβι να ρίξεις ένα κέρμα και να κάνεις μια ευχή. Η ευχή σου, ας είναι να ταξιδέψεις και στα παρακάτω μέρη της λίστας μας! 

Στο Μάτσου Πιτσου, στο Περού

Θα κοπιάσεις λίγο παραπάνω για να βρεθείς μέχρι την αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου, όμως σίγουρα αξίζει τον κόπο! Βρίσκεται στο νότιο Περού και είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα. Είτε διαλέξεις να κάνεις τη δύσκολη πεζοπορία, είτε πας με το λεωφορείο, το σίγουρο είναι ότι και τα δύο είναι εμπειρία ζωής, που θα σε διδάξει πράγματα!

Στο Παρίσι, της Γαλλίας

Αρχοντιά, αίγλη και μοναδικότητα σε μια πόλη που χαρίζει απλόχερα εμπειρίες! Το Παρίσι είναι από αυτά τα μέρη, που αν πας μια φορά, θες να επιστρέψεις! Και σου ευχόμαστε να το κάνεις. Να χάνεσαι στα σοκάκια γύρω από τον πύργο του Αΐφελ, να τρως γαλλικά κρουασάν από παραδοσιακούς φούρνους και είσαι αγκαλιά με το ταίρι σου, μιας και εδώ είναι ίσως η πιο ερωτική πόλη του κόσμου!

Στην Αβάνα, της Κούβας

Αβάνα ου να να, θα τραγουδάς και δε θα πιστεύεις την ομορφιά που θα βλέπουν τα μάτια σου! Η πολύχρωμη και εξωτική Αβάνα της Κούβας, είναι μια ακόμα εμπειρία ζωής που θα σου μάθει πως τα λεφτά δε φέρνουν την ευτυχία, ότι το ρούμι είναι το νέκταρ των θεών και ότι το να περπατάς σε χρωματιστά δρομάκια, είναι μια ψυχοθεραπεία!

Στο Χόμπιτον της Νέας Ζηλανδίας

Βγαλμένο από τα μυθιστορήματα του Τόλκιν: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Χόμπιτ, το μέρος αυτό δε μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο! Ένα λιλιπούτειο χωριό, που έχει υπάρξει σκηνικό ταινίας και μπορείς να γράψεις τη δική σου ιστορία. Γιατί, το να φτάσεις μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, θα είναι μια ωραία ταξιδιωτική ιστορία!

Στη χρυσή παγόδα της Βιρμανίας

Στη χώρα αυτή θα βρεις πολλές παγόδες, και θα είναι όλες εντυπωσιακές! Για σένα που δεν ξέρεις τι είναι η παγόδα, να σου πούμε εδώ, ότι είναι πύργος με πολλαπλές μαρκίζες, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως στη Νότια Ασία. Μια από τις πιο εντυπωσιακές στη Βιρμανία είναι η χρυσή παγόδα, φτιαγμένη από χρυσό όπως λέει και το όνομα της, είναι ένας ιδιαίτερος χώρος λατρείας που θα σου διδάξει μια διαφορετική θρησκευτική κουλτούρα.

Στις Αζόρες, της Πορτογαλίας

Οι Αζόρες είναι μια συστάδα εννέα νησιών της Πορτογαλία και είναι από τα μέρη που όντως πρέπει να πας στη ζωή σου, αν γεννήθηκες και μεγάλωσες στην Ελλάδα. Θα γνωρίσεις διαφορετικά νησιά από τα δικά μας (που θα τα έχεις συνηθίσει) και θα δεις τις διαφορές, τα θετικά και τα αρνητικά. Βάλτα και αυτά στην bucket list σου, γιατί σίγουρα έχουν κάτι να σου προσφέρουν.

Στο τουλούμ, στο Μεξικό

Ένα ταξίδι ζωής, στα χνάρια των Μάγια! Απομεινάρια ενός από τους πιο εντυπωσιακούς πολιτισμούς, βρίσκονται εδώ και σε καλούν να τα ανακαλύψεις! Είναι βέβαια σίγουρο ότι αφού θα πας μέχρι το Τουλούμ θα πας και στο Κανκούν, που επίσης προσφέρει εμπειρία ζωής με τις υπέροχες παραλίες του! Αν δε, διαλέξεις να ταξιδέψεις τέλος Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη, που είναι η διάσημη Μεξικάνικη γιορτή "de los muertos" δηλαδή "Η ημέρα των νεκρών" θα ζήσεις το Μεξικό στα καλύτερά του!

Στη Σαλάρ Ντε Ουγιούνι, της Βολιβίας

Ένα εξωπραγματικό τοπίο που δε θα πιστεύεις ότι βλέπουν τα μάτια σου. Μιλάμε για τη μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στα νοτιοδυτικά της χώρας, στο υψίπεδο των Άνδεων περίπου 3 656 μέτρα πάνω από το μέσο επίπεδο της θάλασσας. Βάλε και αυτό το μέρος στα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου και μην ξεχάσεις να βγάλεις πολλές φωτογραφίες, γιατί τέτοια μέρη μια φορά τα συναντάς!

Στην Καππαδοκία, της Τουρκίας

Στα βάθη της Τουρκίας, και με Ελληνικές ρίζες, η Καππαδοκία είναι μια πόλη που σαγηνεύει όλους τους ταξιδιώτες με τα εντυπωσιακά της γεωλογικά φαινόμενα, και όχι μόνο! Διάλεξε μην πας κατακαλόκαιρο για να απολαύσεις το τοπίο όλες τις ώρες της ημέρας, και εννοείται προσπάθησε να κάνεις και την βόλτα με το αερόστατο! Είναι λίγο ακριβή (μιας και βγαίνει περίπου στα 200€ το άτομο) όμως αξίζει σίγουρα τα λεφτά της!

Στη Νέα Υόρκη, της Αμερικής

Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για την πιο διάσημη πόλη του κόσμου! Η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, το κέντρο του κόσμου ή το "μεγάλο μήλο", όπως και να την πεις η Νέα Υόρκη είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να πας μια φορά στη ζωή σου, και θα καταλάβεις γιατί, μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί!

Στο Ρίο, της Βραζιλίας
Ένα ακόμα φημισμένο μέρος που ναι, πρέπει μια φορά στη ζωή σου να το δεις. Απέραντες παραλίες, ζωντανός κόσμος, καταπληκτικά αξιοθέατα, ιδιαίτερη κουζίνα και μια κουλτούρα που πρέπει να γνωρίσεις!

Στην μπλε λίμνη, της Ισλανδίας
Είναι πολλά τα τοπία που θα σε εκπλήξουν ευχάριστα στην πανέμορφη αυτή χώρα. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά, όμως είπαμε να βάλουμε ενδεικτικά την μπλε λίμνη με τα ζεστά νερά που ατμίζουν και στολίζουν την ατμόσφαιρα στην πάντα παγωμένη Ισλανδία! Γεμίστε τη βαλίτσα σας με ισοθερμικά, κλείστε αεροπορικά και αρχίστε να οργανώνετε το ταξίδι μέχρι εκεί! Είναι μια ακόμα υπέροχη εμπειρία!

Στην Άνγκορ Βατ, στην Καμπότζη
Το μεγαλύτερο σε έκταση θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο είναι αυτό εδώ το σύμπλεγμα από ναούς στην Καμπότζη. Με έκταση 1.626τμ και με μια έντονη ενέργεια στον χώρο, αυτό το μέρος αξίζει να σε κάνει να ταξιδέψεις μέχρι την Καμπότζη! Εννοείται εκεί, θα δεις και άλλα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, και θα γνωρίσεις έναν πανέμορφο πολιτισμό που θα σε διδάξει πράγματα!

Καλά Ταξίδια!


ΠΗΓΗ : " 

   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου