ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ για Οικονομικά θέματα που προέβη αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΑ με τον Πρόεδρο κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο

 Μετά από δημοσίευση του Προέδρου της Ενώσεως Συνταξιούχων Αποστράτων ΕΛ ΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  για της κινήσεις του Προέδρου της ΠΟΑΣΑ κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγέλου ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας επαναλαμβάνει την ανάρτηση προς ενημέρωση των μελών του Συνδέσμου και όσων ακόμη παρακολουθούν τις ενημερώσεις μας.


 ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΕΛ.ΑΣ. ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Καλαμάτα 23 Ιουλίου 2021
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Χθες , 22-07-2021, αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο , Α΄ Αντιπρόεδρο κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα και ταμία κ. ΤΣΙΒΙΚΗ Ηλία συναντήθηκε με τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟ Γεώργιο στα γραφεία του .
Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας εγχείρισε στον κ. βουλευτή υπόμνημα με τα αιτήματά της τα οποία ανέλυσε και λεπτομερώς.
Συγκεκριμένα :
1) Εισφορά αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση οφείλει να νομοθετήσει άμεσα την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους συνταξιούχους και να δρομολογήσει την καταβολή των αναδρομικών .
2) Άμεση κατάργηση της μείωσης των μερισμάτων του Μ.Τ.Σ. βάσει του Ν.4093/12 ως και καταβολή των αναδρομικών .
3) Επαναφορά της 3ετίας Κονδύλη για τους χαμηλόβαθμους απόστρατους καθόσον αυτό θα βελτιώσει το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης .
4) Πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας ως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
5) Εφάπαξ και αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών των ετών 2015-2016 (όχι πάνω από 20 ) καθόσον η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να τα φορολογήσει στο σύνολο των εισοδημάτων των ετών 2015 -2016.
6) Άμεση καταβολή στην Ομοσπονδία μας των παρανόμως παρακρατούμενων ποσών βάσει της επιχορήγησης του άρθρου 102 του Ν. 4387/2016.
Ο κ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ έκρινε τα αιτήματά μας λογικά και ρεαλιστικά και δεσμεύτηκε ότι θα τα υποστηρίξει ενώπιον των αρμοδίων υπουργών .
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος
Υποστράτηγος ε .α. ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου