ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

3 ρη Εκδρομή του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στο ΠΗΛΙΟ 24-25-26 Σεπτεμβρίου 2021

ΒΟΛΟΣ

 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας  θα πραγματοποιήσει την παρακάτω αναφερόμενη εκδρομή στο ΠΗΛΙΟ η οποία είχε αναβληθεί το 2020.

ΠΟΡΤΑΡΙΑ

Στην εκδρομή μπορούν να συμμετάσχουν εκτός των μελών του Συνδέσμου και φίλοι όπως σε όλες τις άλλες εκδρομές. 

Το κόστος της Εκδρομής είναι 165 €.

Οι  τυχόν επιθυμούντες μας ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ στο e-mail. mantasmix@gmail.com  καθότι ήδη υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός που είχαν δηλώσει συμμετοχή με προκαταβολή.

ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ

Στην εν λόγω εκδρομή θα συμμετάσχουν όσοι έχουν κάνει ΕΜΒΟΛΙΟ ή με Rapid Test  και θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. 


ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ


ΠΑΡΑΛΙΑ - ΠΗΛΙΟ 

Φώτο από " ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ " 

3 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΒΟΛΟΣ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ – ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ 

24-25-26 Σεπτεμβρίου 2021

1Η ΗΜΕΡΑ:

Αναχώρηση από Ναύπλιο και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στο Βόλο σχετικά το μεσημέρι. Είναι πόλη της Θεσσαλίας, κτισμένη στον  Παγασητικό κόλπο, κοντά στη θέση της αρχαίας Ιωλκού και στους πρόποδες του βουνού των Κενταύρων, του Πηλίου. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας .Ο μόνιμος πληθυσμός της Δημοτικής Ενότητας Βόλου ανέρχεται σε 86.046 κατοίκους, σύμφωνα με την Απογραφή του 2011. Μετά από την πρώτη μας βόλτα στη πόλη, το απόγευμα θα ανηφορήσουμε για το βουνό των Κενταύρων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στην Πορταριά. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση. 

2Η  ΗΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας που είναι αφιερωμένη στο Πήλιο. Ανηφορίζοντας θα περάσουμε από Χάνια, όπου σε κοντινή απόσταση βρίσκετε το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου,  Ζαγορά,  απέχει 47 χιλιόμετρα από τον Βόλο, αποτελείται από τις συνοικίες του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Κυριακής, της Αγίας Παρασκευής ή Περαχώρας και της Σωτήρας  και σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει 2.074 κατοίκους. Ακολούθως Τσαγκαράδα είναι χωριό και τουριστικό θέρετρο του νομού Μαγνησίας, του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Βόλου και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 543 κατοίκους. Τελειώνουμε την διαδρομή μας στο βουνό φθάνοντας στα Καλά Νερά. Είναι παραθαλάσσιο χωριό του Πηλίου και ανήκει διοικητικά στον δήμο Νοτίου Πηλίου, έχει πληθυσμό 594 κατοίκους. Αργά το μεσημέρι θα βρεθούμε στο Βόλο και θα τιμήσουμε δεόντως τα φημισμένα τσιπουράδικα. Το απόγευμα θα ανηφορίσουμε για Πορταριά, ξεκούραση και το βράδυ πηγαίνουμε στην Μακρυνίτσα. Είναι από τα τουριστικότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας και φημίζεται για το παραδοσιακό της χρώμα, την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της και για την εξαιρετική θέα που διαθέτει προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Για τον λόγο αυτό χαρακτηρίζεται "μπαλκόνι του Πηλίου". Σχετική παραμονή και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3Η ΗΜΕΡΑ: 

Αφού πάρουμε το πρωινό, σήμερα είναι ημέρα επιστροφής. Στην διαδρομή μας θα επισπευτούμε την μονή Ξενιάς. Με την ονομασία Μονή Ξενιάς είναι γνωστά δύο μοναστήρια στη Μαγνησία, τα οποία βρίσκονται στις βορειοανατολικές παρυφές του  όρους  Όθρυς και σε απόσταση 12 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο. Ανήκουν διοικητικά στο Νομό Μαγνησίας και εκκλησιαστικά στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η Ανω Μονή Ξενιάς είναι παλαιότερο κτίσμα, ενώ η Κάτω Μονή αποτελούσε 
Μετόχι της κύριας μονής, το οποίο ήταν αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Η ιστορία της Μονής Ξενιάς χάνεται στα βάθη των αιώνων και είναι κοινή μέχρι το έτος 1970, οπότε το ενιαίο μοναστήρι διαιρέθηκε και στο παλαιό μετόχι της εγκαταστάθηκε γυναικεία αδελφότητα. Έτσι σήμερα στην Άνω Μονή Ξενιάς κατοικούν μοναχοί και στην Κάτω Μονή Ξενιάς μοναχές. Σήμερα και τα δύο μοναστήρια είναι αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου: η Άνω μονή πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ η Κάτω στις 23 Αυγούστου, ημέρα απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε την επιστροφή  μας με στάσεις για φαγητό καφέ και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ σε Άργος και Ναύπλιο. 


Τιμή συμμετοχής 165,00€ 

Διαφορά μονόκλινου + 35,00€ 

Περιλαμβάνονται: 

  • Η μεταφορές  με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Δυο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια.
  • Το πρωινό στο ξενοδοχείο.
  • ΦΠΑ
Το αναφερόμενο  βασικό πρόγραμμα που είχε φτιαχτεί, ενδεχομένως αν χρειασθεί να υπάρξουν διορθώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου