ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Παρών έδωσε ο Σύνδεσμος Αποστάτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στη λήξη της Εβδομάδος Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου - VIDEO

Σήμερα  22-10-2021 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η « Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας » την οποία διοργάνωσε η υπηρεσία του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου.

Πρέπει να δώσουμε τα συγχαρητήρια Δημόσια σε όλους τους εν ενεργεία Αστυνομικούς οι οποίοι εργάσθηκαν πέραν του ωραρίου τους για την πραγματοποίησή της.

Οι Απόστρατοι είναι πάντα δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια και βοήθεια σε ότι χρειαστούν.

Σε αυτή την προσπάθεια του Τ.Τ. Κορίνθου  συνέβαλε ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείς Ν. Αργολίδας  προσφέροντας για το χρονικό διάστημα της  Εβδομάδος Οδικής Ασφάλειας στολές από την μόνιμη ΄Εκθεση που διατηρεί δίπλα από το γραφείο του Συνδέσμου στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας.

Από τον Σύνδεσμο έδωσε το παρών ο Πρόεδρος κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ ο οποίος στα υπηρεσιακά του χρόνια είχε κάνει σεμινάριο Δικυκλιστού στο Τ.Τ. Κορίνθου αλλά και αρκετά χρόνια στον Ν. Κορινθίας διατηρώντας καλές σχέσεις με τους Αποστράτους όπως το Πρόεδρο κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ Βασίλειο.


 

Παρακάτω πληρέστερη ενημέρωση από την πηγή ορισμένων φωτογραφιών. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στην Κόρινθο (φώτο)

Με μεγάλη προσέλευση και ενδιαφέρον για τα παιδιά από όλα τα σχολεία του Δήμου Κορινθίων, πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώνουν, η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η «Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας» (18-22/10/2021) εκστρατεία ενημέρωσης παιδιών και ενηλίκων, με θέμα «Σώστε Ζωές», που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου της Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας από κοινού με το Δήμο Κορινθίων και τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας «My Grand Road» και με την υποστήριξη της «Ολυμπίας Οδού».

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα ειδικών δράσεων που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό να έλθουν πιο κοντά στον πολίτη, να ενημερώσουν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο.

Η εκστρατεία απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής της Κορινθίας, σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, καθώς και στο ευρύτερο κοινό.


Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις από έμπειρους αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Οδική Ασφάλεια-Τροχαία Ατυχήματα,
  • Οδική Συμπεριφορά και Ασφάλεια,
  • Γνωριμία με τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά-μοτοσικλέτες-γερανοφόρα οχήματα).

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που είχαν δημιουργηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, στους οποίου οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και μέσα από τη διαπροσωπική επικοινωνία με καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό, να ενημερωθούν για τις προαναφερόμενες ενότητες.

Οι μαθητές, αλλά και οι επισκέπτες, είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους, όπου προβάλλονταν φωτογραφίες και βίντεο που αφορούσαν θέματα οδικής ασφάλειας, σε ειδικά διαμορφωμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, σε εκθέσεις όπου υπήρχαν οχήματα εμπλακέντων σε τροχαία ατυχήματα, αγωνιστικά οχήματα καθώς και κειμήλια οργάνων τροχαίας. Παράλληλα, μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν προσομοιωτές πρόσκρουσης – ανατροπής και γυαλιά προσομοίωσης μέθης και ναρκωτικών ουσιών, που προσέδωσαν διαδραστικότητα και αρτιότερη ενημέρωση στους επισκέπτες για θέματα οδικής ασφάλειας.


Η εκστρατεία κορυφώθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, με εισηγήσεις από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Παναγιώτη Πούπουζα, τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, Αστυνόμο Β΄ Αγλαΐα Τσίτου, την ιδρύτρια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, τον υπεύθυνο ασφαλείας του «ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» κ. Νικόλαο Πασαλή, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Στίβου,  κάτοχου του παγκόσμιου ρεκόρ στο «άλμα εις μήκος» στην κατηγορία Τ-62 και Παραολυμπιονίκη στην ίδια κατηγορία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020»,  κ. Στυλιανό Μαλακόπουλο, τις οποίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Συνολικά σε όλη την ενημερωτική εκστρατεία ενημερώθηκαν πάνω από 1.300 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Κορινθίας, ενώ τους διανεμήθηκε και σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μ. φορώντας  γυαλιά μέθης όπου θα ξεκινήσει να περπατά. 



Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κορινθίας  κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Β, φορώντας  γυαλιά μέθης όπου θα ξεκινήσει να περπατά.





 Στολές  Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας 






ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ : https://korinthostv.gr







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου