ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Ν. Αργολίδας στην περιφορά Επιταφίου Παναγίας στο Ναύπλιο Ι.Ν.Αγ. Νεκταρίου Εργατικές Κατοικίες

 Μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παρακολούθησαν τον εσπερινό, άκουσαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου.

΄Ενα πολύ ωραίο έθιμο του αναβιώνει στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου ως επίσης άλλο ένα ωραίο ήταν όταν έραναν το τάφο κατά την διάρκεια των εγκωμίων. όπως γίνεται γνωστό από την πηγή της ανάρτησης. 

Η περιφορά έγινε μέσα στους δρόμους στις Εργατικές Κατοικίες που πολύς κόσμος ακολουθούσε και αρκετοί είχαν ανάψει κεράκια στα μπαλκόνια τους.

Λεπτομέρειες από την πηγή της Ανάρτησης " ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ " 


Γυναίκες έκαναν την περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο Ναύπλιο (βίντεο)

Επιτάφιος της Θεοτόκου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον εσπερινό, την παράκληση, τα εγκώμια στην Υπεραγία Θεοτόκο και την περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στις Εργατικές Κατοικίες στην πόλη του Ναυπλίου, που κάθε χρόνο τελούνται την προπαραμονή της εορτής 13 Αυγούστου.


Τις Ιερές ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος του ναού π. Βασίλειος Γκολέμης , ενώ χαρακτηριστικής ακουστικής μελωδίας ήταν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο που ψάλλονται με επτανησιακό χρώμα, από τους ψάλτες του ναού.


Τον εσπερινό μεταξύ άλλων παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ναυπλίου Ιορδάνης Δαμιανός εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο
  

Κατά την διάρκεια των εγκωμίων και την ώρα που ο Ιερέας έψαλε το «έραναν τον τάφο», από την οροφή της εκκλησίας λουλούδια έραναν την εικόνα της Παναγίας


Μετά το πέρας των εγκωμίων πιστοί περιέφεραν τον επιτάφιο της Παναγίας σε όλη την περιοχή των Εργατικών κατοικιών προς ευλογία των κατοίκων. 


Κατά την διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου άνδρες αλλά και γυναίκες μετέφεραν το σώμα της Παναγίας, ένα έθιμο που γίνεται στα Επτάνησα και που αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο Ναό την προπαραμονή της εορτής.


Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Εργατικών κατοικιών Ναυπλίου ,ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Κωστούρο, τον υπεύθυνο και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου, για την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του περιβάλλοντα χώρου της Εκκλησίας και του οικισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου