ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Πραγματοποιθέν Ταξίδι στο ΜΑΡΟΚΟ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας.7η Ημ. 31-10-2022

 7η ΗΜΕΡΑ: Ερφούντ & εκδρομή στην Μερζούγκα με Jeep 4x4 – Τινερχίρ – Φαρράγγι Τόντρα – Κοιλάδα Νταντές – Ουαζαρζάτ (300 χλμ.)

 



                         
Το ξύπνημά μας σήμερα θα είναι πολύ πρωϊνό, μιας και πρόκειται να βιώσουμε μια μοναδική εμπειρία!










 Με ειδικά διαμορφωμένα jeep4x4, θα αναχωρήσουμε για τους αμμόλοφους της Μερζούγκα, από όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου. Το θέαμα κόβει πραγματικά την ανάσα, μιας και η κόκκινη άμμος της ερήμου μοιάζει πυρπολημένη. 











Μετά αφού είδαμε την ώρα που βγαίνει ο ήλιος και την σχετική ξεκούραση καθότι το περπάτημα στην άμμο ήταν αρκετά κουραστικό πήραμε το δρόμο του γυρισμού. 




Επιστροφή στο ξενοδοχείο, πρωινό και αναχώρηση για την Κοιλάδα Ναντές. 






Στην διαδρομή μας θα διασχίσουμε εντυπωσιακές οάσεις.




 Θα περάσουμε από την πόλη Τινεχρίρ, που κατοικείται ως επί το πλείστον από Αμαζίνγκ, δηλαδή αυτόχθονες βερβέρους. Η διαδρομή μας ονομάζεται και η διαδρομή με τις «χίλιες κάσμπες», γιατί όλα τα χωριά από τα οποία περνάμε είναι μικρές κάσμπες, δηλαδή περιτειχισμένες μικρές πόλεις. Η στάση μας στο Φαράγγι Τόντρα θα σας ενθουσιάσει. 





Παζάρι μέχρι το λεωφορείο για να πάρεις αυτά που πουλάνε


Ο ομώνυμος ποταμός έχει λαξέψει στο διάβα του τα βράχια, και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε ριψοκίνδυνους αναρριχητές να ανεβαίνουν στα κάθετα βράχια.




   Στη διαδρομή μας θα θαυμάσουμε μοναδικά τοπία και οικισμούς μεταξύ των οποίων η Μπουλμαν, η πόλη Ελ Κελάα Μ’ Γκούνα ή αλλιώς πόλη των ρόδων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1450 μέτρων, στην καρδιά των φυτειών τριαντάφυλλων που πρωτοφυτεύτηκαν στην περιοχή τον 10ο αιώνα από προσκυνητές που γύριζαν από την Μέκκα και έφερναν μαζί τους το ρόδο το Δαμασκηνό.

Αφού είχε ήδη βραδιάσει άρχισε η διασκέδαση και πάλι στο λεωφορείο ώστε η υπόλοιπη διαδρομή που είχε μείνει να περάσει ωραία . 

 Συνεχίζουμε για Ουαρζαζάτ. 
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου