ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας στον εορτασμός της ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας παραβρέθηκε στην Δοξολογία  για την ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων και  εκπροσωπείτε από τον Στρατιωτικό Διοικητή στην κατάθεση στεφάνων.

Λεπτομέρειες απο την επαγγελματική σελίδα. και πηγή της ανάρτηση : ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 

Δοξολογία και καταθέσεις στεφάνων στο Ναύπλιο για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:45:00 π.μ. |  | 
Άγημα
Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Ναύπλιο τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022.
Νωρίς το πρωί έγινε έπαρση της Σημαίας στο Ηρώον του Ναυπλίου (25ης Μαρτίου) από Τιμητικό Άγημα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Υποδομών Ναυπλίου (Υ.Δ.Υ.Π. Ναυπλίου), με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Στις 10.30 ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος την οποία τέλεσε ο Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδας π. Πέτρος Αθανασόπουλος και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το Λοχαγό (ΜΧ) Γεωργαντά Ιωάννη.
Στις 11:00 τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου, των ενώσεων Εθνικής Αντίστασης και των Εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, στο Ηρώον του Ναυπλίου, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών του Έθνους. 
Στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων παρευβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Α.Πουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γ.Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κ.Ρούτουλας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Σύλλογοι Αποστράτων, ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Τ.Γεώργας,  κα.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.
Την περίοδο της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) γιορταζόταν στις 29 Αυγούστου ως Ημέρα της Πολεμικής Αρετής των Ελλήνων με φιέστες και παράτες στο Παναθηναϊκό. Πριν από τη χούντα, η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορταζόταν στις 15 Αυγούστου, την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου