ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά Ελλάδας – Ιταλίας. ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIOUS

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "
25/11/2013
Ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με το 11ο Γυμνάσιο Ιλίου και το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου φιλοξένησε αντιπροσωπεία από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Απουλίας (Κάτω Ιταλία) που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθησης» Comenious, το οποίο έχει στόχο την επίγνωση της ιστορικής, τοπικιστικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των δύο χωρών, καθώς και τη δημιουργία συνειδητών, ενεργών Ευρωπαίων πολιτών, με σεβασμό στις εθνικές παραδόσεις.

Σε ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην Αρκαδική παράδοση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου με το Σύλλογο Αρκάδων Ιλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη», προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν δημοτικούς χορούς της Αρκαδίας. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης της Απουλίας κ. Fr. Inglese, την Αντιπεριφερειάρχη κα. A. Cammalleri και την Ιταλική Αντιπροσωπεία.

Οι Ιταλοί Εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν επίσης, το 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία με τη βοήθεια των Ελλήνων Εκπαιδευτικών και τη συμμετοχή των μαθητών να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της χώρας μας, αλλά και να κατανοήσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν τους και στην οποία παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιλίου και εκπρόσωποι του Δήμου. 

Κατά την παραμονή της Ιταλικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, οργανώθηκαν πολλές συναντήσεις και εκδηλώσεις, τις οποίες τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Ελλάδα, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου Ιλίου. Τον όλο συντονισμό του προγράμματος είχε η Σχολική Σύμβουλος Δρ. Δήμητρα Μακρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου