ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πάνω από 10% με το καλημέρα θα πιάσει το πατριωτικό κόμμα του Βύρωνα

ΠΗΓΗ: "   http://www.freepen.gr   "

Πάνω από 10% πιάνει με το καλημέρα το πατριωτικό κόμμα του Βύρωνα Πολύδωρα, μετά την χθεσινή ιδρυτική διακήρυξη από το βήμα της Βουλής. Ένας λόγος που συγκλόνισε ειδικά τους Έλληνες της περιφέρειας που είναι δεμένοι με τη γη τους. 
Ο Πολύδωρας είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος που θα μπορούσε να έχει ο Σαμαράς από την δεξιά του καθώς θα συγκεντρώσει και μεγάλο τμήμα από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Σήμερα Σάββατο είναι η μεγάλη στιγμή του Βύρωνα. Μόνος απέναντι στην πολιτική του ιστορία καλείται να αποδείξει αν είναι γενναίος και μαχητής του φωτός ή ένας δειλός που τρέμει να βγει από το μαντρί.

Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όταν απολύθηκαν οι 8.000 εργαζόμενοι της ΕΑΣ. Ο κ. Πολύδωρας κλήθηκε τότε να αντιμετωπίσει δημοσιογράφους που έτρεφαν ... άγριες διαθέσεις. «Όταν χάνει τη δουλειά του ένας άνθρωπος η κυβέρνηση θρηνεί, αλλά εάν χαθεί η εθνική οικονομία θα θρηνήσουμε δέκα εκατομμύρια φορές», είπε. Σημασία είχε, όμως, πώς το εκστόμισε: Με ύφος που έκανε τους ανθρώπους του Τύπου περισσότερο να χαμογελούν και λιγότερο να σκέφτονται πώς θα τον «στριμώξουν».

Το 1997 διεκδίκησε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή κι όπως αναμενόταν ηττήθηκε. Καταχειροκροτήθηκε όμως, όταν σχολίασε το αποτέλεσμα ως εξής: «Σας είπα ότι θέλω την καρδιά κι όχι την ψήφο σας κι εσείς το πήρατε τοις μετρητοίς»

Ανέκαθεν συνήθιζε να «πλάθει» λέξεις και όρους. Σε μία συνέντευξή του, ρωτήθηκε για τον Κώστα Σημίτη που τότε έδινε τα πρώτα δείγματα γραφής του, ως πρωθυπουργός και ηγέτης του - «εκσυγχρονιστικού» πλέον- ΠΑΣΟΚ. «Αυτός είναι πιο Βρυξελλιώτης από εμάς που βάλαμε τη χώρα στην ΕΟΚ», είπε.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, είπε ότι θεωρεί παιδιά του τους «πλινθορίπτες και τζαμοθρυμματιστές»- κατά κόσμον «μπαχαλάκηδες»... Ήταν προφανής προσπάθεια να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο, από εκείνο που «φωτογράφιζαν» τα γεγονότα των ημερών.

Τα ΜΑΤ ξυλοφόρτωναν ανηλεώς διαδηλωτές – κυρίως φοιτητές και πανεπιστημιακούς καθηγητές. Τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικοί φακοί κατέγραφαν άγριες εικόνες, ακόμη και γρονθοκοπήματα με «σιδερένιες γροθιές». Τον υπουργό τον «στοίχειωσε», όχι μόνο το όλο σκηνικό των ημερών, αλλά και η φράση «εσείς είστε οι πραίτορες» που απηύθυνε προς στελέχη της Αστυνομίας. Κατά το παλιότερο «εσείς είστε το κράτος», που είχε εκστομίσει ο -πρωθυπουργός τότε- Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σε εκείνη την πυρακτωμένη περίοδο , το Νοέμβριο του 2006, κατέφθασε και το γνωστό επεισόδιο της «ζαρντινιέρας», στη Θεσσαλονίκη. Με την αρωγή του Ίντερνετ, το σχετικό βίντεο έγινε αψευδής μάρτυς του - απίστευτης βαναυσότητας- ξυλοδαρμού του κύπριου φοιτητή από αστυνομικούς.
Ο κ. Πολύδωρας καταδίκασε τον ξυλοδαρμό, ο οποίος όπως αποδείχθηκε - στο νοσοκομείο- λίγο έλειψε να οδηγήσει το θύμα στο θάνατο. Επικρίθηκε όμως για απροθυμία δώσει αμέσως συνέχεια στο θέμα. Κυρίως όμως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σημαντική μερίδα του Τύπου τον στηλίτευσαν, δριμύτατα, για την εξής δήλωση:

«Είναι παράξενο και άξιο απορίας πώς κάθε φορά έπειτα από μία μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας έρχεται κάποια κλωτσιά από τη Θεσσαλονίκη να μειώσει την επιτυχία». Ακόμη κι αν κάποιος έκρινε ως «επιτυχές» το γενικό έργο της Αστυνομίας εκείνη την περίοδο, μάλλον θα δυσκολευόταν πολύ να προσυπογράψει την εκτίμηση πως η υπόθεση της ζαρντινιέρας ήταν θέμα «κάποιας κλωτσιάς»...
Λίγους μήνες νωρίτερα, ο κ. Πολύδωρας είχε χρεωθεί κάτι ακόμη, το οποίο σχετιζόταν με την υπόθεση της απαγωγής Πακιστανών: Για να καλύψει την ΕΥΠ και το Γιώργο Βουλγαράκη, προκάτοχό του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε: «Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγει ο ένας τον άλλον».

Σε συμπεράσματα εκ διαμέτρου αντίθετα κατέληξε το πόρισμα του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Δεγαΐτη, του οποίου η έρευνα έδειξε πως το καλοκαίρι του 2005 όντως έγιναν απαγωγές Πακιστανών, με δράστες όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών.

Ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου δεν είδε με κακό μάτι τη φιλότιμη προσπάθεια του υπουργού να κηρύξει ανύπαρκτο ένα θέμα, αυτό των απαγωγών, που τότε έπληττε την κυβέρνηση. Αντιθέτως, το Μαξίμου δυσφόρησε όταν ο κ. Πολύδωρας, πιεσμένος από την κριτική του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς, ενδεχομένως και από εσωκομματικές μομφές, είπε από το βήμα της Βουλής:

«Σας είπα και σας το λέω για μία ακόμα φορά ότι η παραίτηση μου είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού και τώρα και ανά πάσαν ώρα. Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω. Τι είμαι, ο ευτυχισμένος μετά από τριάντα χρόνια βουλευτίας να πάω να κάνω τον κυματοθραύστη για να μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι εγώ είμαι ο άνθρωπος της βίας ή των ατυχών φραστικών διατυπώσεων»;
Δεν θα αργούσε όμως να καταφθάσει μια ακόμη ατυχής φραστική διατύπωση. Το καλοκαίρι του 2007 ο κ. Πολύδωρας ενοχοποίησε το «στρατηγό άνεμο», για τις ολέθριες πυρκαγιές που αφάνισαν τεράστιες εκτάσεις στην Ηλεία.

Η Ηλεία, η ορεινή, ήταν και η περιοχή στην οποία μεγάλωσε- αυτός και τα πέντε αδέλφια του. Ο πατέρας του, ο Γιώργος, ήταν μικρέμπορος. Τα παιδικά του χρόνια δεν ήταν απαλλαγμένα από τη φτώχεια, αλλά ο Βύρων μιλά με μεγάλα νοσταλγία για αυτά. Κάποτε εργάστηκε ως πλανόδιος παγοπώλης.

Απέκτησε τρία παιδιά. Το Γιώργη και τις δίδυμες κόρες, Κωνσταντίνα και Μαργαρίτα. Κάποια στιγμή χώρισε και τότε ανέλαβε την επιμέλεια και των τριών παιδιών. Ο χωρισμός με τη σύζυγό του υπήρξε ήρεμος, αξιοπρεπής. Τα «κουτσομπολιά» είχαν ανιχνεύσει ως αιτία ή τουλάχιστον αφορμή τη φημολογούμενη σχέση – ή το φλερτ- με την τραγουδίστρια Μαντώ. Άλλοι διατείνονται πως όλα αυτά τα είχε πλάσει το μάρκετινγκ της τραγουδίστριας. Ότι δεν υπήρξε ποτέ έρωτας με τη Μαντώ. Σήμερα, ούτως ή άλλως, ελάχιστοι νοιάζονται για εκείνη την υπόθεση.

Γνωστή ήταν η αγάπη του για τη μηχανή του, μια «Harley Davison». Όπως κάθε «χαρλεάς» που σεβόταν το εαυτό του, ο κ. Πολύδωρας ανέθετε στη μηχανή ρόλο όχι μόνο μεταφορικού μέσου, αλλά και μέσου απόδρασης. Από τη ρουτίνα, ή και από δυσάρεστες σκέψεις.

Τέτοιες δυσάρεστες σκέψεις και άσχημα συναισθήματα τον κυρίευσαν τον Μάρτιο του 2004, όταν ο Κώστας Καραμανλής τον άφησε έξω από το πρώτο κυβερνητικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας. Αιτία ή αφορμή; Μια δήλωσή του για την είσοδο των «γαλάζιων παιδιών» στο Δημόσιο. Η πίκρα που ένιωσε τότε, τον ώθησε να κλειστεί για λίγο στον εαυτό του και να επιδοθεί στη μελέτη χριστιανικών κειμένων. Όλο το τελευταίο διάστημα η οργή κόχλαζε μέσα του.

-Έχω πλεόνασμα οργής..., επαναλαμβάνει διαρκώς. Ιδού λοιπόν ήγγικεςν η ώρα ο στρατηλάτης Βύρων να πηδήξει την κομμένη γράνα...

kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου