ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

«ΣΤΡΟΦΗ στον Εθελοντισμό». ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 5Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΗΓΗ :   "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 
04/12/2013
Η κοινωνία των πολιτών συμμετέχει ενεργά και στο ΚΕΘΕΑ. Ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών υποστηρίζει τις υπηρεσίες και τις δράσεις του οργανισμού, προσφέροντας αφιλοκερδώς χρόνο, γνώσεις και δεξιότητες στην προσπάθεια για πρόληψη, απεξάρτηση και κοινωνική επανένταξη.
Η δίωρη εκπομπή της Πέμπτης 5/12 (4.00μμ-6.00μμ) στο Web Radio STROFI είναι αφιερωμένη στους φίλους - εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ. Το μικρόφωνο λοιπόν σε εκείνους που εκτιμούν και εμπιστεύονται το έργο του Θεραπευτικού Προγράμματος, το στηρίζουν με αγάπη και συνέπεια δημιουργώντας δεσμούς που διαρκούν μέσα στον χρόνο.

Όπως έχει αναφέρει και ο Στάθης Δρογώσης, μουσικοσυνθέτης - εθελοντής στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ: «..από τότε που γνώρισα τα παιδιά της Κοινότητας, άλλαξε η ζωή μου. Στο νεοκλασικό κτίριο στον Αγ. Παντελεήμονα γίνεται κάθε μέρα ένα θαύμα. Τα παιδιά γεμάτα ζωή, μαθαίνουν, παίζουν, ξαναζούν..».

Ο καθένας από τους εθελοντές μας προσφέρει τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις ικανότητές του με στόχο την επιμόρφωση, την διεύρυνση των γνώσεων και των εμπειριών των παιδιών της ΣΤΡΟΦΗΣ σε διαφορετικούς τομείς όπως: 

Στη μουσική με τη συμμετοχή εθελοντών καλλιτεχνών όπως είναι η Γιώτα Νέγκα, και ο Στάθης Δρογώσης που εμπλουτίζουν την εμπειρία των παιδιών με γνώσεις σχετικά με τη μουσική και την ιστορία της και αποτελούν τους βασικούς υποστηρικτές της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ. 

Στην επικοινωνία και τις δημόσιες σχέσεις, με τις τακτικές ραδιοφωνικές εκπομπές στο διαδίκτυο και τα ερτζιανά, τη διάδοση του έργου της Κοινότητας στα ΜΜΕ, στις τοπικές κοινωνίες και στις ευπαθείς ομάδες σε όλη την Ελλάδα.

Στο θεραπευτικό έργο με εθελοντές εξειδικευμένους επιστήμονες που συμπράττουν και συνεργάζονται με το θεραπευτικό προσωπικό σε όλες τις θεραπευτικές δομές του Προγράμματος.

Στον ιδιαίτερα σημαντικό χώρο της στήριξης της Οικογένειας των εφήβων που μας προσεγγίζουν με τους εθελοντές γονείς, των οποίων τα παιδιά έχουν αποφοιτήσει από το Πρόγραμμα. Το έργο τους, η ενθάρρυνση των νέων γονιών και η εκπαίδευσή τους σε ένα νέο, λειτουργικό γονεϊκό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου