ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2013

« ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ». Αρχή Ταξιδίου Φωτογραφίες και Γενικά περί Ινδίας


Ι Ν Δ Ι Α

 

« ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ »

 25-10-2013         ΕΩΣ   1-11-2013


Αποσπάσματα διαφόρων  σημειώσεων εκ βιβλίου του Ταξιδιωτικού γραφείου Versus Travel   με το οποίο μία παρέα γυναικών από την  Αργολίδα πραγματοποίησε ταξίδι στο κράτος της Ινδίας.  Ένα πλούσιο  Φωτογραφικό υλικό περίπου τις 1500  και  20 VIDEO από τις ίδιες.

 

Το  φωτογραφικό είναι τόσο πλούσιο αλλά είναι αδύνατον να μπουν όλες αυτές. ΄Εγινε όσο το δυνατόν ή καλύτερη  επιλογή για να δείτε τις περισσότερες με τις οποίες  θα έχετε μία πλήρη και  πραγματική εικόνα  από το κράτος της Ινδίας και  με περισσότερη έμφαση από τα VIDEO. 

 

 

Αυτή την χρονιά η παραπάνω παρέα γυναικών αποφάσισε να κάνει ταξίδι στην μαγευτική ποικιλομορφία της Ινδίας η οποία προφέρει ότι κανείς ονειρεύεται στις διακοπές του. Από την στιγμή που κανείς πατάει το πόδι του στην Ινδία, η οποία τον καλωσορίζει με ένα χαριτωμένο «  ν α  'μ ά σ τ ε », τον ινδικό χαιρετισμό που δηλώνει μαζί σεβασμό και καλωσόρισμα, βρίσκεται μπροστά σε μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής του.
 

΄Εχοντας την επιβλητική οροσειρά των Ιμαλαϊων στα βόρεια και καταλήγοντας σε μία θεαματική  ακτογραμμή που περιστοιχίζεται από τρεις θάλασσες, η Ινδία είναι ένα ζωντανό καλειδοσκόπιο από τοπία, εκπληκτικά ιστορικά μνημεία και βασιλικές πόλεις, χρυσές παραλίες ομιχλώδη και βουνίσια καταφύγια, ευχάριστους ανθρώπους ποικίλους πολιτισμούς και πληθώρα εορταστικών εκδηλώσεων
 
 

 

Μία χώρα συνώνυμη του εξωτικού και μυστηριώδους. Στη χώρα των αντιθέσεων, των χρωμάτων, των αρωμάτων, των σάρι, των μαχαραγιάδων, των αγίων και των φακίρηδων, τη μυστηριακή Ινδία.

 
Θα θαυμάσουμε το μαρμάρινο ποίημα της αγάπης, το Τάζ Μαχά στην ΄Αγκρα θα εκπλαγούμε από την καστροπολιτεία ΦΑΤΕΧΠΟΎΡ σικρί και τη μοναδική αρχιτεκτονική του baori στο αγροτικό χωριουδάκι Αμπχανέρι, θα καβαλικέψουμε ελέφαντες για να προσεγγίσουμε το εκπληκτικό φρούριο της Αμπέρ,

θα μαγευτούμε με την πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, τη « ΡΟΖ ΠΟΛΗ ».

την Τζαϊπούρ και το μοναδικό και παράξενο Ηawa Mahal, το « Παλάτι των Ανέμων »  και θα ολοκληρώσουμε το ταξίδι μας με την κατ΄ εξοχή πόλη των αντιθέσεων, την πρωτεύουσα της χώρα, το Δελχί, που είναι στην πραγματικότητα όχι μία, αλλά δυο πόλεις τελείως διαφορετικές μεταξύ τους: το Παλιό – και το Νέο Δελχί.

 
Το ταξίδι στην Ινδία δε μοιάζει με κανένα ταξίδι σ΄ οποιαδήποτε άλλη χώρα. Δεν είναι ούτε ένα ήπιο και πάντα άνετο ταξίδι. Δεν είναι για τον καθένα. Μόνο το άκουσμα της λέξης Ινδία παραπέμπει σε εικόνες εξωτικές, μυστηριακές, γοητευτικές.

Τίποτα στη χώρα δεν είναι ακριβώς όπως το περιμένει κανείς και το σίγουρο είναι το απροσδόκητο.  Ότι κι αν ξέρει γι αυτήν πριν την επισκεφθεί, η πραγματικότητα θα τον εκπλήξει και το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει είναι ότι δεν γνώριζε παρά μόνο μια πτυχή της πολυμορφίας της.

Χρώματα, μυρωδιές, γεύσεις, ήχοι: αυτή είναι η Ινδία, μία επίθεση στις αισθήσεις.

Ζητιάνοι, μικροπωλητές, αγελάδες, ποδήλατα, ναοί, γκουρού και πάνω απ΄ όλα κοσμοπλημμύρα, συνθέτουν μια αχανή χώρα με τόσες εναλλαγές τοπίων και λαών, σαν να επρόκειτο για ολόκληρο ήπειρο.

Ανάμεσα στο παλιό και το σύγχρονο, το πλούτο και τη φτώχεια υπάρχει η αποθέωση της ανθρωπιάς.  Ανθρωπιάς που δημιουργήθηκε και εδραιώθηκε στα χιλιάδες χρόνια της Ινδικής Ιστορίας, μέσα από την θρησκεία και τον πολιτισμό της. Έναν πολιτισμό που εξαπλώθηκε και κατέκτησε όλη σχεδόν την Ανατολική Ασία, έναν πολιτισμό που δεν πηγάζει από το προϊστορικό αμάρτημα, ο άνθρωπος για τους Ινδούς δεν έχει ανάγκη να λυτρωθεί, γιατί δεν γνώρισε ποτέ την πτώση. ΄Ηταν και θα είναι πάντα ένα κομμάτι του θεού, ένα απρόσωπο αυλάκι της θεϊκής ενέργειας.

 


Με την ποικίλη τοπογραφία, τις γραφικές κοιλάδες, τις ψηλές βουνοκορφές, τους καταρρακτώδεις ποταμούς, τις εκπληκτικές αγορές, τις πομπές και παρελάσεις  των φεστιβάλ και των τοπικών γιορτών, το πληθωρικό πάνθεο, τις αρχαϊκές λατρείες και ιεροτελεστίες τις πρωτόγονες και υπερστολισμένες εικόνες που μπροστά  τους γονατίζει ένας ολόκληρος λαός, τους ανοιχτόκαρδους, φιλόξενους κατοίκους με τους αυστηρούς οικογενειακούς κώδικες, χωρίς τη δική μας αίσθηση της ατομικότητας και επομένως χωρίς τη δική μας ανάγκη ανεξαρτησίας, με  τον έρωτα φυλακισμένο μέσα στο σκήνωμα του γάμου, με διδασκαλίες που  προστατεύονται από τα στρώματα της σκόνης των παραδόσεων, με το σύστημα των καστών ριζωμένο στην κοινωνική συνείδηση, αν και επίσημα έχει καταργηθεί από την πολιτεία, η Ινδία πάντα εκπλήσσει τους ταξιδιώτες με το καλειδοσκόπιο των θέλγητρών της, με τις δυνατές εικόνες που καθηλώνουν και ξαφνιάζουν.

 

Είναι η αυτοκρατορία των θεών και των αισθήσεων.
 

Μία χώρα συνώνυμη ακόμη και σήμερα του εξωτικού και μυστηριώδους.

Ένα ένδοξο παρελθόν, ένα δύσκολο παρόν και ένα ευοίωνο μέλλον αποτελούν το τρίπτυχο της Ινδίας.

Απέκτησε την Ανεξαρτησία της το 1048, με κυρίαρχη μορφή του αντιαποικιακού αγώνα τον Μαχάτμα Γκάντι.

Η Ινδία έχει πολυκομματική Ομοσποδνιαδή Προεδρευόμενη Δημοκρατία.

Ο Ποταμός Γάγγης είναι το Ιερότερο ποτάμι της Ινδίας.

 


Η ΄Ερημος ΤΑΡ γνωστή και ως « η Μεγάλη Ινδική ΄Ερημος  » καλύπτει έκταση 200.000 km τ.μ. Οι αμμοθύελλες ξεπερνούν την ταχύτητα των 150 km την ώρα.

Το κλίμα της Ινδίας επηρεάζεται από τους μουσώνες. Η Ινδία έχει δύο εποχές: Η μία είναι των βροχών και η άλλη της ξηρασίας.

Φυλές που έχει το κράτος της Ινδίας : Ινδοί, Βραβίδες, Νάγκας, Θιβετιανοί, Κινέζοι, « Ευρωπαίοι κυρίως Βρετανοί.

 

Θρησκεία : Υπάρχει μεγάλη ποικιλία θρησκειών και αιρέσεων από όλο τον κόσμο όπως Ινδουϊστές – Μουσουλμάνοι – Χριστιανοί – Σιχ – Βουδιστές – Τζαϊνιστές.

Γλώσσα : Το σύνταγμα αναγνωρίζει 18 γλώσσες επίσης υπάρχουν και 720 διάλεκτοι.

Εκπαίδευση : Στοιχειώδη εκπαίδευση με πενταετή διάρκεια και τη μέση με τριετή διάρκεια.  Η ανώτερη εκπαίδευση 2 έως 4 χρόνια. Ποσοστό αναλφαβητισμού 60 %.

Οικονομία : Η Ινδία ανήκει στις αναπτυσσόμενες χώρες του Τρίτου Κόσμου, με σύστημα ελεύθερης Οικονομίας. Ασχολίες Γεωργία. Καλλιέργεια δημητριακών, ρυζιού, σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, Τρίτη θέση έχει στα δημητριακά κεχρί και σόργο, πατάτες, ξύλο τικ, μπαμπού. Η κτηνοτροφία λόγω θρησκευτικών δοξασιών οπισθοδρομική. Η αγελάδα είναι το ιερό ζώο των Ινδών όπου τριγυρίζουν ανενόχλητα ακόμα και στους πιο κεντρικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων.

 


Ιστορία: Η Ιστορία της Ινδικής χερσονήσου αρχίζει μεταξύ 4ης και 3ης  χιλιετίας, αν΄’αμεσα στα 3000 – 2000 π.χ. άνθισε στην κοιλάδα του Ινδού. Ο Μέγας Αλέξανδρος εισέβαλε στην Ινδία συντρίβοντας Περσικές και τοπικές δυνάμεις και ίδρυσε Ελληνικές αποικίες στο Ινδουστάν. Κατά τον  Πλούταρχο ο Μέγας Αλέξανδρος ίδρυσε στη Βόρεια  Ινδία 40 νέες πόλεις. Σε δύο χρόνια εγκατέλειψε την Ινδία, αφήνοντας στις Βορειοδυτικές επαρχίες ένα  κύμα Ελληνικών επιδράσεων.          

                   


          ΤΑΖ ΜΑΧΑΛ. Εδώ και περίπου 350 χρόνια ορθώνεται μέσα σε έναν μυθικό κήπο στην ΄Αγκρα ένα εντυπωσιακό μνημείο αγάπης και αφοσίωσης ήταν  « δώρο » του Μογγόλου αυτοκράτορα Shah Jahan στη νεκρή σύζυγό του Mumtaz προς τιμή της που πέθανε το 1631 κατά την γέννηση του τελευταίου από τα 14 παιδιά τους, όπου εργάστηκαν 20.000 εργάτες για 22 χρόνια.

 

ΔΕΛΧΙ 13.000.000 κάτοικοι: Το Παλιό και το Νέο Δελχί είναι στη πραγματικότητα δύο πόλεις που συνδέονται γεωγραφικά αλλά διαχωρίζονται κοινωνικά. Το Παλιό Δλεχί, είναι ένα Ινδικό όργιο εντυπώσεων. Το  Νέο Δελχί εγκαινιάστηκε  το 1931 ως πρωτεύουσα  της Βρετανικής Ινδίας.

 

ΒΟΜΒΑΗ 20.000.000 κάτοικοι. :  Πρωτεύουσα της πολιτείας  Μαχαράστρα, το οικονομικό και εμπορικό κέντρο και το κύριο λιμάνι της χώρας στην Αραβική θάλασσα.

ΚΑΛΚΟΥΤΑ 15.000.000 κάτοικοι : Λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας από το 1772 έως το 1911. Εδώ έζησε και έδρασε η Μητέρα Τερέζα (1910-1997, Νόμπελ Ειρήνης 1979 ).  Αν το Δελχί είναι η κομψή πρωτεύουσα της Ινδίας και η Βομβάη η μεγαλύτερη βιομηχανική της πόλη η Καλκούτα θεωρείται η πολιτιστική και πνευματική της πρωτεύουσα χάρη στους πολυάριθμους φιλολογικούς και καλλιτεχνικούς συλλόγους της.

 

ΡΖΑΤΖΑΣΤΑΝ 56.000.000 κάτοικοι. : Γή Βασιλιάδων, είναι το εξωτικό και ποικιλόχρωμο τμήμα της Ινδίας. Τα επιβλητικά κάστρα χτισμένα με μύθους και ιστορίες, οι ναοί και τα εκπληκτικής χλιδής παλάτια που κτίστηκαν στη διάρκεια των αιώνων, οι παλιές κατοικίες και τα αρχοντικά ( havelis ) των εμπόρων και των αστών με ποικίλες ζωγραφικές και ανάγλυφες διακοσμήσεις οι ρομαντικές και μαγευτικές οάσεις, οι ιστορικές πόλειθς, τα έντονα χρώματα και μία διάχυτη αίσθηση περηφάνειας και αξιοπρέπειας, αποτελούν στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού. Ολόκληρο το Ρατζαστάν υμνήθηκε σε ιστορίες έρωτα και προδοσίας. Είναι πατρίδα λαμπρών ηγεμόνων και η ηχώ από την κλαγγή των όπλων σε μάχες ένδοξες ακούγεται ακόμα από τα βάθη του χρόνου.


Νότια Ινδία : Από την Βομβάη, την « ΠΥΛΗ της ΙΝΔΙΑΣ » και ένα από τα μεγάλα σταυροδρόμια του κόσμου στο Μαντράς, τη Μαχαράστρα, τα πιο πολλά πολύτιμα λείψανα του Βουδισμού. Επίσης περνάς στη ξεχασμένη πρωτεύουσα Καρνατάκια τόσο Ινδουιστικές όσο και Μουσουλμανικές και στις εκπληκτικές πόλεις του Ταμίλ Ναντού στα νοτιοαλατολικά. Παρθένα παραλία Κεράλα με υδάτινους δρόμους όπου τα φοινικόδεντρα αντικατοπτρίζουν τις ανοιχτοπράνιες σμαραγδένιες  χαίτες τους.

ΚΑΣΜΙΡ 13.000.000 κάτοικοι. Το Κασμίρ είναι χωρισμένο στο Ινδικό κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ.

 

ΠΟΤΑΜΟΣ ΙΝΔΟΣ : Διασχίζει το Κασμίρ και εισχωρεί στο Πακιστάν. Το Κασμίρ αποτελεί αντικείμενο  διεκδίκησης μεταξύ της Ινδίας  και του Πακιστάν. Η Ινδία ελέγχει το νότιο τμήμα του Κασμίρ, το οποίο έχει οριστεί ως κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ. Το Κασμίρ λόγω στρατηγικής θέσης έχει υποστεί πάρα πολλούς πολέμους. Το δε όνομά του προέρχεται από τους Κάσι αρχαίο λαό που ζούσε στις βόρειες ορεινές περιοχές. 

ΤΣΑΪ : Είναι το πιο διαδεδομένο ρόφημα στον κόσμο μετά το νερό το οποίο προέρχεται από φύλλο δένδρου τσάι ( Cammellia sinensis ή Camellia thea ) και σύμφωνα με τις γραφές ανακαλύφθηκε το 2727. Για τους Ινδούς, η εξάπλωση του τσαγιού οφείλεται στον Bodhi Dharma τον Ινδό πρίγκηπα που τον 6ο αιώνα π.χ. πήγε στην Κίνα να διαδώσει τη διδασκαλία του Βούδα. Ορκισμένος να μην κοιμηθεί μέχρι την περάτωση της αποστολής του, κατάφερε να μείνει ξύπνιος χάρη σε μερικά φύλλα ενός τεϊόδεντρου που μασούσε κατά τύχη.

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ : Το εθνικό νόμισμα της Ιδνίας είναι η Ρουπία, ισοτιμία με € 1€ = 57,60 INR.

Πανηγύρια και γιορτές  στην Ινδία.

Οι περισσότεροι επισκέπτες τουρίστες δρομολογούν το ταξίδι τους να συμπέσει με μεγάλες γιορτές της Ινδίας

Σε κάθε περιοχή καθημερινά υπάρχουν τοπικές εορτές, η κάθε μία έχει τον δικό της χαρακτήρα. Ιδιαίτερα η εορτή του Ιουνίου έχει τις ρίζες της βαθιά μέσα στις παραδόσεις και στα έθιμα της χώρας. Τα πανηγύρια κα οι εορτές αποτελούν το πνεύμα της ινδικής κουλτούρας και κοινωνίας. Οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα γεγονότα, συνδεδεμένα με αλλαγές μεταξύ εποχών και συσχετισμένες με κάποιο διάσημο θρύλο. Κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις καλωσορίζουν τις εποχές του χρόνου, τον θεσμό, την βροχή και την πανσέληνο. Οι εορτασμοί είναι γεμάτοι χρώματα, αγίων και γκουρού είναι επίσης μερικά από τα θέματα που εορτάζουν στην Ινδία.

Εκτός από θρησκευτικές και εποχικές εορτές έχουν μουσικά και χορευτικά φεστιβάλ που προσελκύουν τους καλύτερους χορευτές κλασσικών και παραδοσιακών χορών, τους καλύτερους μουσικούς και ηθοποιούς της χώρας.

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  B L O G G E R εκ ταξιδιωτών στην χώρα αυτή.

 

Κάθε χρόνο περίπου 3.000.000 κορίτσια τα σκοτώνουν οι ίδιοι γονείς όταν γεννώνται, επειδή πρέπει να τα προικίσουν όταν πρόκειται να παντρευτούν, λόγω αδυναμίας από οικονομικής πλευράς δεν δύναται να συγκεντρώσουν τα ανάλογα χρηματικά ποσά. Πολλά δε τα εκδίδουν οι ίδιοι οι γονείς.

 
 
Εδώ περιμένουν ..........
 
 
 

 

Τα επιλεγμένα εκ του γραφείου  Ξενοδοχεία των 5 *

στο Δελχί The Grand,


στη Ταϊπούρ το Le Meridien

 
 
 
και στην ΄Αγκρα το Jaypee Pallace ήταν τα καλύτερα κάτι το οποίο φαίνεται και από τις Φωτογραφίες.

  
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου