ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ:ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ- Άρματα μάχης και τεθωρακισμένες μονάδες μετέφεραν οι Ισραηλινοί στην Γάζα!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Μέσα στη χθεσινή νύχτα της γέννησης του Θεανθρώπου, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κλιμάκωσαν την απάντησή τους στην δολοφονία ενός Ισραηλινού πολίτη από έναν ελεύθερο σκοπευτή στην Λωρίδα της Γάζας,αναπτύσσοντας μονάδες τεθωρακισμένου πεζικού και άρματα μάχης Merkava IV εξοπλισμένα με το αντιπυραυλικό σύστημα ενεργού προστασίας Trophy, στην περίμετρο της Γάζας, δίνοντας την εικόνα επικείμενης εισβολής.
Χθες το βράδυ, 24 Δεκεμβρίο,υ ανώτερος αξιωματικός του IDF, σε συνέντευξη στο portal Walla, δήλωσε ότι “Η στρατιωτική διοίκηση ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις επιχειρήσεις της στο νότιο Ισραήλ”.
Το Γραφείο Τύπου του ισραηλινού στρατού IDF επιβεβαίωσε την συμμετοχή δυνάμεων πεζικού και αρμάτων στην Γάζα.
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του ισραηλινού στρατού “σκοπός των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων είναι εργαστήρια για την παραγωγή εκρηκτικών και πυραύλων, καθώς και άλλου εξοπλισμού που διαθέτει στην κατοχή της η Χαμάς στο νότιο , κεντρικό και βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας . Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας καταστράφηκαν εκτοξευτές ρουκετών”.
Πάντως φαίνεται ότι η Χαμάς δεν ελέγχει απόλυτα την κατάσταση στο εσωτερικό της Γάζας ή έτσι θέλει να δείχνει προς τα έξω: Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς έκαναν έκκληση προς τις αιγυπτιακές αρχές να μεσολαβήσουν στους Ισραηλινούς για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ ένοπλων ομάδων στην Λωρίδα της Γάζας και τον ισραηλινό Στρατό.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό ” Kol Yisrael ” , το μέλος της ηγεσίας της Χαμάς, Mashiro al – Masri ο οποίος κατηγορείται για ως υπεύθυνος για τη νέα κρίση απειλεί ότι “οι ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς θα απαντήσουν δυναμικά σε κάθε επιθετική πράξη των Ισραηλινών”.
Οι Ισραηλινοί αγρότες στην περιοχή έχουν απομακρυνθεί σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου ( 3.000 πόδια) μακριά από το φράκτη ασφαλείας με την Γάζα και χρησιμοποιούν άλλες οδικές αρτηρίες με σκοπό να αποφύγουν την περιοχή κοντά στο φράχτη, ενώ συστοιχίες Iron Dome έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Γάζα, προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν μπαράζ εκτόξευσης ρουκετών.
Το Νοέμβριο του 2012 η Hamas εκτόξευσε 1418 ρουκέτες και πυραύλους μεγάλης εμβέλειας μέσα στις οκτώ μέρες της τελευταίες κρίσης στην περιοχή
Από αυτά τα βλήματα τα 56 κτύπησαν κατοικημένες περιοχές και 412 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome.
Το οπλοστάσιο της Hamas περιλαμβάνει ρουκέτες Kassam με εμβέλεια 20-25 χλμ, βελτιωμένες ρουκέτες Grad των 122 χλστ. με εμβέλεια 40 χλμ και ιρανικούς πυραύλους Fajr-5 με εμβέλεια 75-80 χλμ.
Από την άλλη πλευρά οι Ισραηλινοί έπληξαν 1500 στόχους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου