ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ξεσηκώνονται οι Λέσβιοι ζητώντας ν' αλλάξει ο «Κακοκράτης» στο νησί τους

ΠΗΓΗ : http://www.attikipress.gr 

Κοινωνία

             

Ξεσηκώνονται οι Λέσβιοι ζητώντας ν' αλλάξει ο «Κακοκράτης» στο νησί τους
Μετά από τρία και πλέον χρόνια άκαρπων συζητήσεων και υποσχέσεων, η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) , σε συνάντηση που είχε στη Λέσβο με θέμα τον «Καλλικράτη», πήρε την πρωτοβουλία - σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς φορείς - να κάνει παρέμβαση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ενός Καλλικράτειου Δήμου σε περισσότερους, για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.
Ήδη από τα τέλη Αυγούστου κι εν όψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται να κατατεθεί, η ΟΛΣΑ είχε αποστείλει έγγραφο προς τους συλλόγους μέλη της, ζητώντας τους να υπογράψουν και να της στείλουν συγκεκριμένο πρακτικό το συντομότερο δυνατόν, ώστε να μπορέσει να κινηθεί πιο δυναμικά.

Οι σύλλογοι των Λεσβίων, εκφράζοντας την αγωνία των δημοτών και των κατοίκων της Λέσβου για τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νησί μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και τη δημιουργία ενός μόνο δήμου, επισημαίνουν την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής και την αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται σε κάθε ζήτημα αντιμετώπισης της καθημερινότητας σε όλες τις κοινότητες, με αποτέλεσμα σήμερα η Λέσβος να παρουσιάζει μιαν άκρως απογοητευτική εικόνα σε όλα τα πεδία και να μη διαφαίνεται καμία προοπτική για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και να εκμηδενίζεται η όποια ελπίδα για ανάπτυξη.
Το αίτημα υπογράφουν οι 73 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νησιού οι οποίες αποτελούν το «Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου» που από την αρχή υποστηρίζουν «το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί, σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου Δήμου Λέσβου.
Για αυτό στηρίζουν το πάνδημο αίτημα για τη δημιουργία πέντε νέων δήμων, σύμφωνα με τη μελέτη και πρόταση που έχει γίνει από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη δημιουργία των “καλλικρατικών” δήμων», ο σχεδιασμός των οποίων φαίνεται στο χάρτη που έχει στην ιστοσελίδα του το ΙΤΑ.
Μαζεύτηκαν πολλές υπογραφές από φορείς και απλούς πολίτες
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΟΛΣΑ, Νεκτάριο Βακάλη, έχουν ήδη συγκεντρωθεί υπογραφές από δεκάδες συλλόγους από την Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ αναμένεται σύντομα να υπογράψουν και οι πολλοί άλλοι σύλλογοι, όταν ολοκληρώσουν τις συνελεύσεις των διοικητικών τους συμβουλίων. Παράλληλα γίνονται συνεχείς επαφές και με συλλόγους και Ομοσπονδίες Λέσβιων του εξωτερικού.
«Εμείς έχουμε προχωρήσει το δικό μας κομμάτι, έχουμε μαζέψει υπογραφές από το σύνολο σχεδόν των συλλόγων της Αθήνας, που συμφωνούν να προχωρήσουμε το θέμα βάσει του κειμένου μας, που θέλει το διαχωρισμό του Δήμου Λέσβου σε πέντε δήμους όπως προβλέπει η μοναδική επιστημονική μελέτη που υπάρχει, εκείνη του Ι.Τ.Α.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βακάλης.
«Δε γνωρίζουμε αν το θέμα θα προλάβει να μπει στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε, ώστε να μη φτάσουμε μέχρι τον Οκτώβριο. Ήδη τοποθετούνται εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ξεκινήσαμε ως Ομοσπονδία, γιατί δεν είναι χρωματισμένη, δεν καλύπτει συμφέροντα, είναι κάτι υπεράνω, είναι απλώς σύλλογοι ανθρώπων που αγαπούν το νησί, που το καλοκαίρι είδαν την κατάσταση και τώρα θέλουν να αντιδράσουν με την κατάθεση του νομοσχεδίου, ώστε να επιλυθεί το θέμα του “Καλλικράτη” με τον καλύτερο τρόπο. Παράλληλα συλλέγονται και υπογραφές μέσω διαδικτύου από συμπατριώτες μας που συμφωνούν προς αυτή την κατεύθυνση. Μένει να δούμε πως θα τοποθετηθούν ενώπιον αυτής της πάνδημης απαίτησης οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί άρχοντες του τόπου μας, όσοι Λέσβιοι κατέχουν υψηλόβαθμή θέση δημόσιου λειτουργού και φυσικά και όσοι με τον έναν ή άλλο τρόπο επηρεάζουν λόγω της επαγγελματικής και επιστημονικής τους ιδιότητας» είπε ο κ. Βακάλης.
Οι Σύλλογοι που ανήκουν στην Ομοσπονδία και που μέχρι στιγμής έχουν ήδη στείλει υπογεγραμμένο το έγγραφο-πρακτικό για τη διάσπαση του Δήμου είναι: 1. Σύλλογος Παλαιοχωριτών Λέσβου "Η Μελίντα" 2. Σύλλογος Καπιωτών Λέσβου "Ο Αη Γιώργης" 3. Σύλλογος των Απανταχού Ερεσίων "Ο Θεόφραστος" 4. Σύλλογος Πετρανών Αθήνας "Ορέστης Κανέλλης" 5. Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βατουσαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" 6. Σύλλογος Νεοχωριτών Λέσβου "Ο Μπορός" 7. Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθήνας 8. Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας "Ο Άγιος Κωνσταντίνος" 9. Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας-Ηρακλείου Αττικής 10. Σύλλογος Μηθυμναίων "Η Μήθυμνα" 11. Σύλλογος Ναπαίων "Ναπαίος Απόλλωνας" 12. Σύλλογος των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου "Η Αναγέννηση" 13. Σύλλογος Αντισσαίων Αθήνας "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος" 14. Σύλλογος Σκαμιωτών Λέσβου "Παναγιά η Γοργόνα" 15. Σύλλογος Παμφλιωτών Λέσβου "Η Αγία Βαρβάρα" 16. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών 17. Σύλλογος των απανταχού Αγριτών Λέσβου "Ο Άγιος Δημήτριος",18. Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας "Ο Ταξιάρχης" 19. Σύλλογος των Απανταχού Πτερουντίων Λέσβου "Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος" 20. Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης "Ο Θεόφιλος" 21. Σύλλογος των απανταχού Ακρασιωτών "Ο Πλάτανος" 22. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Λέσβου 23. Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου 24. Σύλλογος Κλειωτών Αθήνας 25. Σύλλογος «Ο Πολιχνίτος Λέσβου» 26. Σύλλογος Στυψιανών Λέσβου «Γερμανός Καραβαγγέλης». 27. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φίλιας Λέσβου 28. Σύλλογος Καλλονιατών Λέσβου.
Επίσης οι παρακάτω σύλλογοι έστειλαν στήριξη-ψήφισμα θεωρώντας ότι βοηθούν στην κοινή υπόθεση: 1. Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βατούσας "Η Μεταμόρφωση" 2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου "Το Πόλιον" 3. Συλλόγος Λεσβίων Λακωνίας "Αιολική Γη" 4. Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και ομόρων δήμων "Ο Νόστος" 5. Ιππικός σύλλογος Ερεσού «προφήτης Ηλίας» 6. Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Ερεσού «Μινάβρα» 7. Αθλητικός σύλλογος «Παπανικολής» 8. Εστία καλών γηρατειών «ο φόρος της Ερεσού» 9. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ερεσού 10. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων γυμνάσιου Ερεσού 11. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων νηπιαγωγείου Ερεσού 12 Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου, 13 Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Μανταμάδου "Η Ομόνοια", 14. Φυσιολατρικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου "Η Ηλιαχτίδα" 15. Αγροτικός-Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου 16. Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου, 17. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανταμάδου, 18. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μανταμάδου, 19. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μανταμάδου, 20. Ομάδα Αναβίωσης Πανηγυριών Μανταμάδου, 21. Σύλλογος Μυτιληνιών και Λημνιών Χίου "Ο Αλκαίος" 22. "Παγγεραγωτικός" Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας. 23. Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου Αττικής 24. Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας 25. Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών Λέσβου "ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ".
Η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει ιδιαίτερη προσπάθεια να συλλέξει υπογραφές από το νησί της Λέσβου διότι οι τοπικές κοινωνίες καλύπτονται από τα τοπικά συμβούλια που ομόφωνα υποστηρίζουν την πρωτοβουλία. Με ενδιαφέρον όμως περιμένει την υποστήριξή τους και κυρίως τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του μέσω δελτίου τύπου δηλώνει και το "Κίνημα Πολιτών για την Επιβίωση και την Ανάπτυξη της Λέσβου".
Το δελτίο τύπου που έβγαλαν στις 17 Σεπτεμβρίου:
ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ
«Η Συντονιστική Ομάδα του Κινήματος, σε ανακοίνωσή της μετά την από τις 15/3/2013 συνεδρίαση, με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα του ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ υπογράμμισε:
Η συνεδρίαση αφού κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινότητες της Λέσβου, όπως η αδυναμία αντιμετώπισης από το Δ. Λέσβου της καθημερινότητας, την αδυναμία διαχείρισης κι αξιοποίησης των υποδομών και της δημοτικής περιουσίας, τις δυσλειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών, την υστέρηση σε έργα ανάπτυξης, την κακή αντιμετώπιση των εκτάκτων γεγονότων, το θεσμικό έλλειμμα, την υποβάθμιση των κατά τόπους εκπροσώπων (χωρικοί Αντιδήμαρχοι & Τοπικά Συμβούλια), την απαξίωση του Δημότη κ.ά., εντόπισε τα αίτια στα εξής σημεία:
1. Το δυσδιοίκητο του ενός και μόνο Δήμο σ΄ ένα νησί με την έκταση της Λέσβου και τις γεωμορφικές κι οικονομικές ιδιαιτερότητες που αυτή παρουσιάζει, και
2. Τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή τη νοοτροπία της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι αποξενωμένοι από το Δημότη και κυρίως εκείνο της Λεσβιακής Υπαίθρου.
3. Την επίδραση της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς κι ιδιαίτερα στη Δήμο.
Επίσης, κοινή διαπίστωση όλων των συνέδρων ήταν ότι αποτελεί Πάνδημο Αίτημα του Λεσβιακού Λαού η διάσπαση του Δήμου Λέσβου σε περισσότερους Δήμους.
Μετά από διάλογο, η Συντονιστική Ομάδα του Κινήματος κατέληξε ότι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει το νησί είναι η διάσπαση του Δήμου Λέσβου και τη δημιουργία τουλάχιστον πέντε νέων Δήμων στο νησί, όπως προβλέπει η μοναδική επιστημονική μελέτη που υπάρχει, εκείνη του Ι.Τ.Α. Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί διαπραγματεύσιμο είναι η τα όρια των νέων Δήμων.’’
Στο διάστημα που πέρασε, έχει γίνει σαφές ότι η διάσπαση του Δήμου είναι κοινή απαίτηση όλων των πολιτών της Λέσβου . Τόσο σαφές μάλιστα που αυτήν την απαίτηση φαίνεται ότι προσπαθούν να καλύψουν οι πολιτικοί της Λέσβου. Μένει να αποδειχθεί. Ευχόμαστε η φιλολογία πάνω στο θέμα, που όλο το καλοκαίρι όπως ήταν αναμενόμενο τράβηξε το ενδιαφέρον του κόσμου, να είχε πράγματι σαν στόχο την αρχή της λύσης του καίριου αυτού θέματος για το νησί μας και όχι να ρίξει στάχτη στα μάτια των Λέσβιων πολιτών και να κοιμίσει συνειδήσεις ή να καταστείλει αντανακλαστικά. Να μην βρεθούμε για άλλη μια φορά μπροστά στην απαξίωση του τόπου μας.
Σαν κίνημα επαγρυπνούμε, επιμένουμε, ενώνουμε τη φωνή μας , υποστηρίζουμε και συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες της ΟΛΣΑ για το θέμα της διάσπασης του Δήμου Λέσβου.
Ζητάμε την άμεση ψήφιση της διάσπασης του Δήμου Λέσβου. Ζητάμε επίσης να ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες ,ώστε οι Δήμοι που θα προκύψουν να οργανωθούν άμεσα και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές( προσωπικό, κτίρια, υποδομές, υλικοτεχνικά μέσα, πόροι) ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν πραγματικά».
ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Για να συμμετέχετε στη ψηφοφορία πατήστε εδώ  ( Μεταβείτε στην Πηγή της Ανάρτησης ).

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ & ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ

Target: Υπουργείο Εσωτερικών
Region: Greece

Petition Background (Preamble):


Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, σε συνάντηση που είχε στη Λέσβο με θέμα τον «Καλλικράτη», έχει πάρει την πρωτοβουλία - σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς φορείς - να κάνει παρέμβαση και να πιέσει προς την κατεύθυνση της διάσπασης του ενός Καλλικράτειου Δήμου σε περισσότερους, για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.

Οι σύλλογοι των Λεσβίων, εκφράζοντας την αγωνία των δημοτών και των κατοίκων της Λέσβου για τη δυσμενέστατη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το νησί μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και τη δημιουργία ενός μόνο δήμου, επισημαίνουν την υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής και την αρνητική εικόνα που παρουσιάζεται σε κάθε ζήτημα αντιμετώπισης της καθημερινότητας σε όλες τις κοινότητες, με αποτέλεσμα σήμερα η Λέσβος να παρουσιάζει μιαν άκρως απογοητευτική εικόνα σε όλα τα πεδία και να μη διαφαίνεται καμία προοπτική για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και να εκμηδενίζεται η όποια ελπίδα για ανάπτυξη.

Τέλος το αίτημα στηρίζουν οι 73 Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νησιού που αποτελούν το «Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου» το οποίο από την αρχή υποστηρίζει «το πάνδημο αίτημα της δημιουργίας νέου αυτοδιοικητικού χωροταξικού πλαισίου στο νησί, σε αντικατάσταση του δύσκαμπτου και αναποτελεσματικού ενιαίου Δήμου Λέσβου».

Οι Σύλλογοι που μέχρι στιγμής έχουν ήδη στείλει υπογεγραμμένο το έγγραφο-πρακτικό για τη διάσπαση του Δήμου είναι: 1. Σύλλογος Παλαιοχωριτών Λέσβου "Η Μελίντα" 2. Σύλλογος Καπιωτών Λέσβου "Ο Αη Γιώργης" 3. Σύλλογος των Απανταχού Ερεσίων "Ο Θεόφραστος" 4. Σύλλογος Πετρανών Αθήνας "Ορέστης Κανέλλης" 5. Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Βατουσαίων "Η Κοίμηση της Θεοτόκου" 6. Σύλλογος Νεοχωριτών Λέσβου "Ο Μπορός" 7. Παγγεραγωτικός Σύλλογος Αθήνας 8. Πολιτιστικός Σύλλογος Βρισαγωτών Αθήνας "Ο Άγιος Κωνσταντίνος" 9. Παλλεσβιακή Ένωση Ν. Ιωνίας-Ηρακλείου Αττικής 10. Σύλλογος Μηθυμναίων "Η Μήθυμνα" 11. Σύλλογος Ναπαίων "Ναπαίος Απόλλωνας" 12. Σύλλογος των Απανταχού Μεσοτοπιτών Λέσβου "Η Αναγέννηση" 13. Σύλλογος Αντισσαίων Αθήνας "Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος" 14. Σύλλογος Σκαμιωτών Λέσβου "Παναγιά η Γοργόνα" 15. Σύλλογος Παμφλιωτών Λέσβου "Η Αγία Βαρβάρα" 16. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγιασωτών 17. Σύλλογος των απανταχού Αγριτών Λέσβου "Ο Άγιος Δημήτριος",18. Σύλλογος Μανταμαδιωτών Αθήνας "Ο Ταξιάρχης" 19. Σύλλογος των Απανταχού Πτερουντίων Λέσβου "Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος" 20. Σύλλογος Μυτιληναίων Πετρούπολης "Ο Θεόφιλος", 21. Σύλλογος των απανταχού Ακρασιωτών "Ο Πλάτανος" 22. Φιλοπρόοδος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Λέσβου 23. Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου 24. Σύλλογος Κλειωτών Αθήνας 25. Σύλλογος «Ο Πολιχνίτος Λέσβου» 26. Σύλλογος Στυψιανών Λέσβου «Γερμανός Καραβαγγέλης». 27. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φίλιας Λέσβου 28. Σύλλογος Καλλονιατών Λέσβου.

Επίσης οι: 1. Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Βατούσας "Η Μεταμόρφωση" 2. Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου "Το Πόλιον" 3. Συλλόγος Λεσβίων Λακωνίας "Αιολική Γη" 4. Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και ομόρων δήμων "Ο Νόστος" 5. Ιππικός σύλλογος Ερεσού «προφήτης Ηλίας» 6. Σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων Ερεσού «Μινάβρα» 7. Αθλητικός σύλλογος «Παπανικολής» 8. Εστία καλών γηρατειών «ο φόρος της Ερεσού» 9. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Ερεσού 10. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων γυμνάσιου Ερεσού 11. Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων νηπιαγωγείου Ερεσού 12 Σύλλογος Γυναικών Μανταμάδου, 13 Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Μανταμάδου "Η Ομόνοια", 14. Φυσιολατρικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος Μανταμάδου "Η Ηλιαχτίδα" 15. Αγροτικός-Αλιευτικός Σύλλογος Μανταμάδου 16. Αγροτικός Συνεταιρισμός Μανταμάδου, 17. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μανταμάδου, 18. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μανταμάδου, 19. Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μανταμάδου, 20. Ομάδα Αναβίωσης Πανηγυριών Μανταμάδου, 21. Σύλλογος Μυτιληνιών και Λημνιών Χίου "Ο Αλκαίος" 22. "Παγγεραγωτικός" Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας. 23. Παλλεσβιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Δημητρίου Αττικής,24. Επιτροπή Δημοτών Τ.Κ. Ανεμώτιας, 25. Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών Λέσβου "ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ"

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του μέσω δελτίου τύπου δηλώνει και το "Κίνημα Πολιτών για την Επιβίωση και την Ανάπτυξη της Λέσβου".

Petition:

Εάν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον τόπο σου, την Λέσβο, και το μέλλον του, στήριξε την προσπάθεια μας για διάσπαση του Καλλικρατικού Δήμου Λέσβου με την υπογραφή σου...
The ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ & ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ petition to Υπουργείο Εσωτερικών was written by Παναγιώτης Μπαλής and is in the category Local Government at GoPetition. Contact author here.
Tell | Map | Signatures | Views | Bookmark | Banners | Link | Tip Jar | Sponsor
Click here to Like this petition or Add/View Comments
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου