ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Αντιρρήσεις για τα 25 ευρώ στα νοσοκομεία

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
03/01/2014
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εφαρμογή του μέτρου για την καταβολή των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία.
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση, αλλά και στο κοινοβούλιο για την επανεξέταση και κατάργησή του». 

Ακόμη, σημείωσε ότι από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, τόσο στη Βουλή όσο και σε συνάντηση μαζί του, την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα Νοσοκομεία.

«Δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία», υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ. 

Την ίδια ώρα, την αντίθεσή του στο μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ για νοσηλεία στο ΕΣΥ εξέφρασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
(ΙΣΑ).
Όπως ανέφερε η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να το πληρώσουν, εξωθείται «σε ‘αναγκαστική’ αποφυγή της νοσηλείας, «αφού πλέον το αγαθό της υγείας και η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη κοστίζει απαγορευτικά ακριβά».
Ο ΙΣΑ ζητά την άμεση κατάργηση ή/και την αναστολή εφαρμογής της σχετικής διάταξης νόμου και επαναλαμβάνει την πρότασή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να προσδιορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στην ιατρική συνταγή και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος.
«Ο ΙΣΑ πιστεύει στην ανάγκη εξορθολογισμού του Συστήματος Υγείας μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς και συστήματα εξυγίανσης δεν συναινεί όμως σε κανενός είδους “οριζοντίων” μέτρων σε βάρος του πολίτη».
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ υποχρεούνται επίσης από την 1η Ιανουαρίου να πληρώνουν 1 ευρώ ανά συνταγή. Το μέτρο, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προς το παρόν αναστέλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και η υλοποίηση της σχετικής διαδικασίας θα ξεκινήσει όταν θα είναι έτοιμη η εφαρμογή (8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό), οπότε και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Υγείας.
 
ΠΗΓΗ :   "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου