ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Κύπρος: Δάνειο 50 εκατ. εξασφάλισε ο Χρυσόστομος

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΕ - ΟΗΕ
07/01/2014
Την απογοήτευσή του για την ΕΕ και τον ΟΗΕ εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για το θέμα του Κυπριακού.
Όπως δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος «μπορεί να μη γνωρίζει τη διπλωματική γλώσσα» αλλά διαθέτει το θάρρος να πει «τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη».
Παράλληλα, κάλεσε την πολιτική ηγεσία «να ξεσκεπάσει» την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τη στάση τους. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη καμώνονται ότι δεν καταλαβαίνουν τη θέση μας για σωστή βάση έναρξης των συνομιλιών» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη απέφυγαν να σχολιάσουν την απόρριψη, από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, της πρότασης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για κοινή διακήρυξη με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών.
Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό από το ΡΙΚ, δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Σύμφωνα με το ΡΙΚ η σύμβαση για το δάνειο υπεγράφη πριν από έναν μήνα με πολυεθνικό ταμείο.

Η πρώτη δόση ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί στις 17 Ιανουαρίου, ενώ το σύνολο του δανείου θα αποδεσμευθεί σταδιακά στους επόμενους πέντε μήνες.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το ΡΙΚ, θα χρηματοδοτήσουν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα έργων στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και της βιομηχανίας.
 
ΠΗΓΗ: "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου