ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΝΔΟ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
07/01/2014
Στην ακριτική Τέλενδο βρέθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, απ’ όπου έστειλε μήνυμα ενότητας και ευχήθηκε «καλή φώτιση και ομόνοια».
Ο κ. Παπούλιας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει ενωμένος τα τελευταία δύσκολα μέτρα αυτής της κρίσης και πρόσθεσε: «Ήρθα εδώ σε μια ακριτική περιοχή σαν ακρίτας και εγώ, ορεινός ακρίτας, να τιμήσω αυτούς εδώ που στέκονται και αντιστέκονται. Και έχουν δίκαια παράπονα, τους ξεχνάμε καμιά φορά, έχουν προβλήματα που πρέπει να τα λύσουμε, γιατί αξίζει για να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους».
Ο Πρόεδρος είχε εγκάρδιες συνομιλίες με τους κατοίκους του νησιού, ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την εκκλησία της Παναγιάς που υπάρχει στο νησί, ενώ έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Πνευματικού Κέντρου.
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι της Καλαμάτας, απ’ όπου και δήλωσε: «Εύχομαι να λάμπει πάντα, μέσα σε όλους μας ,το φως της Πίστης και στο Χριστό και στις αξίες μας και στις αρχές μας. Σήμερα ήταν μια ξεχωριστή μέρα που μας δίνει ξεχωριστή δύναμη. Να είστε όλοι καλά».
Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τα έργα της Περιμετρικής Οδού Καλαμάτας στη γέφυρα Νέδοντος, τα οποία ολοκληρώνονται, και τόνισε ότι η κατασκευή τέτοιων έργων μειώνει την ανεργία και δίνει ελπίδα στον κόσμο.
«Καινούριες γέφυρες και καινούριοι δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι, οι οποίοι ξεκίνησαν πια σε ολόκληρη την Ελλάδα δίνουν μια απτή αίσθηση αισιοδοξίας και αποτελέσματος. Όχι μόνο γιατί οι μεγάλοι δρόμοι ενώνουν τον κόσμο και μεταφέρουν πολύ πιο γρήγορα, ανθρώπους και εμπορεύματα, αλλά κυρίως γιατί δημιουργούν θέσεις εργασίας» είπε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «και αυτό είναι για εμάς η εθνική στρατηγική εξόδου από την κρίση. Από μια κρίση η οποία δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα, την ανεργία. Η κατασκευή τέτοιων μεγάλων έργων μειώνει την ανεργία, δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό κάνουμε κάθε μέρα».
 
ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου