ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ, ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
17/01/2014
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι παρακολούθησαν και πρόβαλαν τα αμερικανικά ΜΜΕ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.
Το Μπλούμπεργκ έδωσε σημασία στις ανφορές του κ. Σαμαρά ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στον δρόμο της ανάπτυξης» και στο ότι η «ελληνική ομαλότητα», σε συνδυασμό με την οικονομική ανάπτυξη, θα συμβάλει στην περιθωριοποίηση των αντιευρωπαϊκών κομμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή.
Ακόμη, έγινε αναφορά στην τοποθέτηση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι ο «αυξανόμενος εξτρεμισμός» σε όλη την Ευρώπη απαιτεί από τα κόμματα, που τάσσονται υπέρ της εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, να παρουσιάσουν πιο αποτελεσματικά τις θέσεις τους, ώστε να αποφευχθούν απώλειες στις επερχόμενες εκλογές.
Επιπλέον, σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η Νιου Γιορκ Τάιμς αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης με τις συλλήψεις επιχειρηματιών, υπογραμμίζοντας ότι «στην Ελλάδα, οι ελίτ αρχίζουν να αισθάνονται τον πόνο».
Ειδική αναφορά στο δημοσίευμα έγινε σε δύο «κορυφαίες εισαγγελείς», οι οποίες «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή» αυτής της επιχείρησης για την πάταξη της διαφθοράς. Πρόκειται για την 52χρονη Ελένη Ράικου και την 36χρονη Πόπη Παπανδρέου, γνωστή και ως «εξολοθρεύτρια» με αφορμή τις προσεκτικές και λεπτομερείς έρευνές της.
Η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα και ο Αντώνης Σαμαράς κυριάρχησε και στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα, η οποία σε άρθρο της με τίτλο «Στην Αθήνα κέρδισε η Ευρώπη» παρουσίασε την ομιλία του πρωθπουργού.
«Η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού είχε υψηλό συμβολισμό και μπορεί να χαρακτηρισθεί ακόμη και δραματική. Ήταν η κύρια ευκαιρία για να δώσει νέα πνοή στην εικόνα της Ελληνικής Δημοκρατίας και για να σώσει την πολιτική του καριέρα» τονίζει ο ανταποκριτής της Λα Στάμπα από τις Βρυξέλλες Μάρκο Τζαττερίν.
Παράλληλα, η εφημερίδα του Τορίνο σημείωσε ότι «το ηθικό του ελληνικού λαού βρίσκεται πολύ χαμηλά» και πως «οι εκλογές του επόμενου Μαΐου θα δείξουν αν υπάρχει ακόμη πολιτικό μέλλον για τον Έλληνα πρωθυπουργό, αν ο αγώνας του εν ονόματι της Ευρώπης θα τον σώσει».
«Ο Έλληνας κεντρώος ηγέτης δεν φορούσε γραβάτα στο Στρασβούργο» προσθέτει η ιταλική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία «είναι και αυτό ένα σύμβολο της εξοικονόμησης πόρων που αποφασίστηκε για το εξάμηνο της ελληνικής προεδρίας».
 
ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου