ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Νέα διαρροή 100 τόνων ραδιενεργού ύδατος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

νέα-διαρροή-100-τόνων-ραδιενεργού-ύδατοςΠερίπου 100 τόνοι εξαιρετικά ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από μία από τις δεξαμενές του πυρηνικού εργοστασίου Daiichi στη Fukushima, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία διαχείρισής του, η Tokyo Electric PowerCo. (σ.σ. pentapostagma.gr – TEPCO).

Σύμφωνα με τις αναφορές, το ραδιενεργό νερό διέρρευσε πέρα από το φράγμα που έχει στηθεί για να μπλοκάρει την έξοδο του από τη δεξαμενή. ΗTEPCO θεωρεί ότι η διαρροή δεν έφθασε στη θάλασσα πλησίον του εργοστασίου, καθώς δεν υφίσταται «κάποια κοντινή διαρροή που να καταλήγει στη θάλασσα».
Ήδη έχει δρομολογηθεί η σχετική διαδικασία για να σταματήσει η διαρροή ραδιενέργειας. Η διαρροή ενδέχεται να περιέχει 230 εκατομμύρια μπεκερέλ στρόντιο ανά λίτρο και άλλες ραδιενεργές ουσίες εκπομπής ακτινοβολίας β.
Η διαρροή ανακαλύφθηκε από εργαζόμενους που περιπολούσαν τις εγκαταστάσεις περίπου στις 11.25 τοπική ώρα το πρωί της Τετάρτης.
Αυτή είναι η τελευταία από τις διαρροές που η εταιρεία TEPCO προσπαθεί να ελέγξει στο ζημιωθέν πυρηνικό εργοστάσιο. Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρείας, περίπου 20 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ κεσίου-137, 10 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ στροντίου-90 και 40 τρισεκατομμύρια μπεκερέλ τριτίου έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα μέσω υπόγειων διαρροών μεταξύ του Μαίου του 2011 και του Αυγούστου του έτους 2013.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η 
TEPCO έχει αντιμετωπίσει εντονότατες κριτικές σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης στο πυρηνικό εργοστάσιο έπειτα από το καταστροφικό τσουνάμι που προκάλεσε ο σεισμός στην Ιαπωνία το 2011.

Την προηγούμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι η TEPCO αποκρύπτει συστηματικά από το Σεπτέμβριο εκθέσεις που κάνουν λόγο για υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο Daiichi.

Την περασμένη Πέμπτη η εταιρία ανακοίνωσε ότι ανίχνευσε τη ραδιενεργή ουσία στρόντιο-90 κατά πέντε εκατομμύρια μπεκερέλ ανά λίτρο σε υποθαλάσσιο δείγμα που ελήφθη 25 μέτρα μακριά από τον ωκεανό, όπως μεταδίδει το 
Reuters.

Το επιτρεπόμενο όριο απελευθέρωσης στροντίου στον ωκεανό ανέρχεται σε μόλις 30 μπεκερέλ ανά λίτρο.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου