ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Oι Ευρωπαικές επιδοτήσεις στα κινήματα “εκδημοκρατισμού” Ουκρανίας,Αιγύπτου

ΠΗΓΗ :   "   pentapostagma.gr      " 

Η Ε.Ε. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ KINΗΜΑΤΑ “ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΥ” ΣΕ ΟΥΚΡΑNΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕΣΩ “ΜΚΟ”
PM284image003
Υπ Εσωτ. φωτο από κατασχέσεις όπλων
PM869image004





Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π,Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Σε άρθρο που τιτλοφορείται “ποιός είναι έτοιμος να πληρώσει την δημοκρατία” η βέλγικη Le Soir (17/02/14) αποκαλύπτει στοιχεία για την χρηματοδότηση της Ε.Ε. μέσω ΜΚΟ του “εκδημοκρατισμού” πρωτίστως της Ουκρανίας και μιας σειράς άλλων χωρών συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου, προπύργιο της αραβικής άνοιξης. Ή αλλιώς πόσο αραβική ήταν η αραβική  άνοιξη;
Επιδοτούμενοι πολίτες εκκενώνουν ειρηνικά το δημαρχείο του Λιβν
Επιδοτούμενοι πολίτες εκκενώνουν ειρηνικά το δημαρχείο του Λιβν
H EUROPEAN ENDOWMENT FOR DEMOCRACY (ΕΕD), Ίδρυμα με την μορφή ΜΚΟ που θεσμοθέτησε η Ε.Ε. ανέλαβε δράση -όλως συμπτωματικά- τον Ιούλιο του 2013. Σκοπός της η υποστήριξη κινημάτων σε τρίτες χώρες γειτονικές ή μη της ΕΕ, όπως του πρώην ανατολικού μπλοκ και του Μαγκρέμπ ή Μ.Ανατολής π.χ Αίγυπτος και Λίβανος που “αγωνίζονται για τον εκδημοκρατισμό”. Η Ε.Ε. επιβλέπει τη δράση του Οργάνου ενώ τα έξοδα λειτουργίας του προέρχονται από την Ευρωπαική Επιτροπή και ανέρχονται αρχικά σε 6.000.000 ευρώ. Η ΕΕD προέκυψε -όλως τυχαίως- από μιά ιδέα του Πολωνού πρώην Υπ. Εξωτερικών, Radoslav Sikorski όταν η χώρα του είχε την Προεδρία της ΕΕ το 2011. Σήμερα η Πολωνία πρωτοστατεί σε διπλωματικό επίπεδο για επιβολή κυρώσεων κατά των Ουκρανικών Αρχών ενώ σε παραμεθόριες περιοχές της Ουκρανίας με την Πολωνία σημειώνονται εκτεταμένα έκτροπα από τους στασιαστές. Το όλο project ήταν, να δημιουργηθεί μια δομή “ταχείας βοήθειας” σε κινήματα που προέρχονται από χώρες σε δημοκρατική μετάβαση. Αλλά δεν ήταν -όλως συγκυριακά- παρά το καλοκαίρι του 2013 που o όλος σχεδιασμός υλοποιήθηκε και έλαβε σάρκα και οστά; που αλλού στις Βρυξέλλες.
Η δημοκρατία της Ε.Ε.
Η δημοκρατία της Ε.Ε.
Τα κράτη της Ε.Ε. αντιπροσωπεύονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕD και εδρεύουν σ΄αυτό 10 ευρωβουλευτές.Όσο για την οικονομική υποστήριξη των κινημάτων (αποσταθεροποίησης), αυτή διοχετεύθηκε από 12 κράτη- μέλη της ΕΕ. Η πρώτη τριάδα χωρών και μεγάλων χορηγών τέτοιων αιματηρών υπερπαραγωγών, όπως της Euromaiden είναι  ο άσπονδος εχθρός των Ρωσοουκρανών, η Πολωνία που συνέβαλε οικονομικά με 5.000.000 ευρώ, η φιλειρηνική Δανία με 4.500.000 ευρώ και το Βασίλειο της Σουηδίας με 3.600.000 ευρώ. Συμπέρασμα; Λεφτά για υποκινούμενες και προκάτ ψευδοεξεγέρσεις “υπάρχουν”.Στη δεύτερη ζώνη των ευγενικών χορηγών, η πάντα φιλειρηνική Γερμανία! Δεν φιγουράρει  στην πρώτη θέση προφανώς για να αποφεύγονται ανεπιθύμητοι συνειρμοί. Συγκρατημένη για τον ίδιο λόγο χρηματοδοτεί την κάθε “άνοιξη” με 1.000.000 ευρώ. Αντίστοιχη είναι η συμμετοχή της Ολλανδίας.Φιλική συμμετοχή της ουδέτερης Ελβετίας επίσης με το ίδιο ποσό. Η Βρετανία έχει αναλάβει την χρηματοδότηση “ειδήμονα” σε θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θεωρητικό υπόβαθρο των κινητοποιήσεων. Προσφέρει τεχνογνωσία.Ο δε Διευθύνων Σύμβουλος του Οργάνου ΕΕD,  πρώην Πολωνός διπλωμάτης που ομολογεί ανεριθρύαστα:
“Μας εξυπηρετεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας κάποιους μήνες πριν τα γεγονότα στην Ουκρανία.”
Το ίδρυμα ταχείας οικονομικής βοήθειας ως προς τα κινήματα στασιαστών, “αποδεδειγμένα λειτουργεί αστραπιαία”, ομολογούν τα στελέχη του. “Μας αρκούν 4 μόνο ημέρες για να διοχετεύσουμε τα πακέτα βοήθειας”.Μια τέτοια οικονομική υποστήριξη έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων στην Ουκρανία, “Κiyv Post” που θεωρείται από τους πάτρονές του η “καλύτερη ανεξάρτητη πηγή πληροφόρησης για τα γεγονότα στην Ουκρανία”.Ανάλογο πακέτο έλαβε το “Ηromacki Radio” και άλλα μέσα που ανέλαβαν την καθ΄ υπαγόρευση ενημέρωση σε διατεταγμένη, ευρωενωσιακών συμφερόντων, υπηρεσία.
article-2562781-1BA13C6700000578-858_964x621
Άοπλοι διαδηλωτές
Δεκαπέντες χώρες που κατανέμονται σε δύο εδαφικές ζώνες ανήκουν στην ατζέντα των συμφερόντων του EED όπου και δραστηριοποιείται.Πρόκειται απόλυτα συγκυριακά για τις χώρες του λεγόμενου “πρώην ανατολικού μπλοκ” όπου η Ε.Ε. προσβλέπει -αν μη τι άλλο- σε διεύρυνση και σε μια δεύτερη αλλά όχι υποδεέστερη ζώνη συμφερόντων που περιλαμβάνει αραβικές χώρες στην λεκάνη της Μεσογείου.
Τα πολυτελή Γραφεία του Οργάνου εδρεύουν στις Βρυξέλλες και μάλιστα στο κτίριο της παλιάς πρεσβείας της Πολωνίας απέναντι σχεδόν από τις εγκαταστάσεις της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Ευρωπαικού Συμβουλίου με θέα το πάρκο του Cinquantenaire.
Μια ανάσα από το Μεγάλο Τζαμί των Βρυξελλών σε χώρο που παραχώρησε πριν από χρόνια  η βασιλική οικογένεια της μοναρχίας Bodouin στην αντίστοιχη μοναρχία της Σαουδικής Αραβίας.
Η ενίσχυση των δημοκρατικών κινημάτων
Η ενίσχυση των δημοκρατικών κινημάτων
Το site του ΕΕD “άναψε” όπως ήταν αναμενόμενο από αιτήματα αυτές τις ημέρες:
“Χωρίς έκπληξη δεχθήκαμε 100 από Ουκρανία και άλλα 100 από Αίγυπτο” εξηγεί ο διευθυντής.”Πολλά από τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή βρίσκονται τώρα φυλακή στην Αίγυπτο γιατί ήταν μορσικοί ως το κόκκαλο δηλ. αδερφοί μουσουλμάνοι.Αλλά εμείς μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτό το λιβανοαιγυπτιακό project:Διαθέτουμε Συντονιστικό Γραφείο θεατρικών θιάσων που ανεβάζουν παραστάσεις που εκθειάζουν τα δημοκρατικά ιδεώδη”.
Στον μαρτυρικό Λίβανο επίσης χρηματοδοτούν δομές, όπως και στην Αρμενία και στο Αρζεμπαινστάν.Συνολικά μέχρι τώρα σε ένα διάστημα λειτουργίας 8 μηνών έχουν χρηματοδοτήσει 34 ανάλογα “προγράμματα”, κατά την προσφιλή τους ορολογία.Ενώ εκπονούνται άλλα 15.
Η λεζάντα της προσεγμένης φιλήσυχης φωτογραφίας του άρθρου στη βελγική εφημερίδα είναι  αποστομωτική: ”Η EED υποστηρίζει κυρίως πρωτοβουλίες δημοκρατικές στην Ουκρανία όπως αυτή όπου διαδηλωτές εκκένωσαν το Δημαρχείο του Κιέβου ….”
Le Soir  Η προπαγανδιστική φωτογραφία ότι τα λεφτά πάνε σε ειρηνικές κινητοποιήσεις
Le Soir
Η προπαγανδιστική φωτογραφία ότι τα λεφτά πάνε σε ειρηνικές κινητοποιήσεις
Kι όλα αυτά ενώ οι νεκροί από την οικονομικά ευρωχρηματοδοτούμενη εξέγερση στην Ουκρανία υπερβαίνουν τους 100 και οι τραυματίες των 2 τελευταίων ημερών τους 600.Μέχρι αργά χθες το βράδυ 67 αστυνομικοί παρέμεναν όμηροι των στασιαστών. 1500 όπλα κατασχέθηκαν από τις αρχές μόνο στο Κίεβο, κυρίως πιστόλια, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Τώρα που δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες, οι Ευρωπαίοι κομμισάριοι μπορούν να διαπραγματευθούν καλύτερα τα συμφέροντά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου