ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Φονική έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία – Τουλάχιστον 14 οι νεκροί

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

ινδονησία-υφαίστιοΙσχυρότατη έκρηξη ηφαιστείου σημειώθηκε στο δυτικό νησί Sumatra της Ινδονησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχων, τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους.
Το Όρος Sinabung, το οποίο ήταν ενεργό με συνεχόμενες εκρήξεις χαμηλής έντασης εδώ και μήνες, σκόρπισε σύννεφα καυτής στάχτης στην ατμόσφαιρα, καταπλακώνοντας κοντινά χωριά και οικισμούς.
Ο αξιωματούχος Sutopo Purwo Nugroho, στέλεχος των σωμάτων αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών ανέφερε πώς ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγεται και μία ομάδα μαθητών που πραγματοποιούσε εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή κατά την στιγμή της φονικής έκρηξης.
Το ηφαίστειο ξεκίνησε να «ξυπνά» από τον περασμένο Σεπτέμβριο έπειτα από τρία χρόνια «ύπνωσης». Χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τις οικίες τους.
Την Παρασκευή, ο φορέας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών επέτρεψε στους κατοίκους που διέμεναν σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων από το Όρος Sinabung να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Σύμφωνα με κατοίκους, πολλοί άνθρωποι ανέβαιναν σήμερα στο βουνό ώστε να ελέγξουν σε τί κατάσταση βρίσκονταν τα σπίτια και οι φάρμες τους μετά τις επανειλημμένες αλλά μικρότερες εκρήξεις του ηφαιστείου.
Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στο χωριό Σουκαμεριάχ, κοντά στο Σιναμπούνγκ, στο νησί Σουμάτρα.’Εξι ακόμη πτώματα βρέθηκαν στο χωριό και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για αναγνώριση.
Οι διασώστες σταμάτησαν την επιχείρησή τους για τον εντοπισμό θυμάτων μετά τις 14.00 ώρα Ελλάδος, λόγω του δύσβατου εδάφους και του φόβου των ηφαιστειακών εκρήξεων.
Όταν το ηφαίστειο εξερράγη το 2010, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30.000 ακόμη εκτοπίστηκαν.
Πριν από το 2010 το ηφαίστειο του Sinabung δεν είχε εκραγεί εδώ και 400 χρόνια. Το ηφαίστειο Sinabung αποτελεί ένα από 130 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας.
Δείτε συγκλονιστικές φωτογραφίες:
έκρηξη-ηφαιστείου-ινδονησίαΗ στιγμή της έκρηξης
έκρηξη-ηφαιστείου-ινδονησία-2Τους τελευταίους μήνες οι Ινδονήσιοι έβλεπαν αρκετές φορές το ηφαίστειο να εκρήγνυται..
φονική-έκρηξη-ηφαιστείου-στην-ινδονησία-2Η έκρηξη “σκέπασε” τα γύρω χωριά και οικισμούς με στάχτη και πέτρες
η-στιγμή-της-έκρηξης-του-ηφαιστείου-στην-ΙνδονησίαΗ στιγμή της έκρηξης του ηφαιστείου – Η εντονότερη έκρηξη από την στιγμή που αφυπνίστηκε το ηφαίστειο το 2010 έπειτα από 400 χρόνια ύπνωσης..
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου