ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ο καφές γίνεται… ναρκωτικό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

coffee-extinct
Μπορεί η καφεΐνη να είναι φοβερή, είναι όμως και ναρκωτικό και εθιστική. Σύμφωνα με νέα μελέτη αρκετοί άνθρωποι είναι εθισμένοι στον καφέ χωρίς να το ξέρουν και μάλιστα έχουν και στερητικά σύνδρομα.
Η νέα μελέτη, αναλύει παλαιότερες μελέτες και σχετικά με την εξάρτηση από την καφεΐνη και συμπεραίνεται πως θα έπρεπε να αναγνωριστεί σαν κλινική περίπτωση αν ισχύει ένα από τα παρακάτω:
  • Ο χρήστης έχει εκφράσει την ανάγκη να κόψει ή να ελαττώσει την καφεΐνη αλλά το έχει προσπαθήσει χωρίς επιτυχία.
  • Συνεχίζεται η χρήση καφεΐνης παρά την γνώση ότι προκαλεί φυσικά και ψυχολογικά προβλήματα, όπως αϋπνία και ταχυπαλμία.
  • Στερητικό σύνδρομο αν δεν ληφθεί η ημερήσια επιθυμητή ποσότητα καφεΐνης
Άλλες περιπτώσεις είναι να προσπαθεί ο χρήστης να πείσει τον εαυτό του ότι χρειάζεται περισσότερο καφέ επειδή δουλεύει ως αργά ή επειδή θέλει να συγκεντρωθεί για να δουλέψει ώστε να πιει παραπάνω καφέ.
Επίσης χρειάζεται προσοχή αν αυξάνεται συνεχώς η ποσότητα καφέ που πίνει κάποιος.
Ένας υγιείς άνθρωπος μπορεί να πίνει 2-3 φλιτζάνια καφέ αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρουν αν αυτό που πίνουν περιέχει καφεΐνη.
Η καφεΐνη υπάρχει σε πολλές μορφές και βρίσκεται ακόμα και στο ψωμί, τα αναψυκτικά, γλυκά αλλά και φρεντοτσίνο και άλλα προϊόντα καφέ.
Πρέπει οι καταναλωτές να μάθουν πόση καφεΐνη καταναλώνουν στην καθημερινότητά τους και να την κόψουν σιγά – σιγά για να αποφύγουν συμπτώματα όπως ο πονοκέφαλος.
Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου