ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΗ ΤΗΣ ΠΗΝΕΙΑΣ Η 17η ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ

ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΣ»


Με έκδηλη ανυπομονησία και περιέργεια τα παιδιά της Οινόης υποδέχθηκαν πριν από λίγες ημέρες τα μέλη του Ομίλου για τον Πολιτισμό και την Ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» που επισκέφθηκαν το χωριό τους για να δημιουργήσουν ακόμη μία ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ. 

Οι ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΕΣ λειτουργούν κατά το πρότυπο των δανειστικών βιβλιοθηκών, μόνο που το αντικείμενο του δανεισμού  είναι παιχνίδια  που προσφέρουν πολίτες, από εκείνα που είναι... ξεχασμένα στην αποθήκη ή το πατάρι του σπιτιού!
Ο πρόεδρος  του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Θανάσης Μπατζίκας ο οποίος τους υποδέχθηκε μαζί με γονείς των παιδιών αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Ομίλου, προσφέρθηκε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ενισχυθεί η παιχνιδοθήκη.

Η πρόεδρος του Ομίλου Σοφία Χίντζιου – Κοντογιάννη, ευχαρίστησε όλους όσους συνεισέφεραν, τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους συλλόγους για την προσφορά τους και τόνισε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να κυριαρχήσει σε κάθε δραστηριότητά μας και στη νέα δύσκολη χρονιά. Μιλώντας στα παιδιά τους τόνισε ότι: «Φέρνοντας  τα παιχνίδια κάνουμε εμείς την αρχή, και στη συνέχεια  αυτά μπορούν να συμπληρωθούν από εσάς  ή τους ετεροδημότες. Θέλουμε να έχετε την παιχνιδοθήκη σας και ως τόπο αναφοράς όπου θα συγκεντρώνεστε και θα παίζετε  κουκλοθέατρο ή ομαδικά επιτραπέζια παιχνίδια , μπάλα, να βλέπετε παιδικά dvd αλλά και να δανείζεστε τα παιχνίδια, να παίζετε στο σπίτι σας, και όταν τα βαρεθείτε  να τα επιστρέφετε  στην παιχνιδοθήκη».
Τα παιδιά με τη σειρά τους τους ευχαρίστησαν και συζήτησαν μαζί τους τα σχέδιά τους για το πώς μπορούσαν να μαζευτούν και να διασκεδάσουν τις ημέρες του τριωδίου. Έπαιζαν με τα παιχνίδια και δοκίμαζαν αποκριάτικες φορεσιές...

Είναι γεγονός ότι οι καιροί να είναι  δύσκολοι και ο κάθε γονιός δίνει προτεραιότητα στο να εξασφαλίσει τα προς το ζειν των παιδιών του. Για το λόγο αυτό ο Όμιλος «Πολιτεία Ήλιδας- Ολυμπίας», δίνει έμφαση στην εξεύρεση παιχνιδιών τα οποία προσφέρει σε ορεινά ή δυσπρόσιτα χωριά, ώστε τα παιδιά να γευτούν την χαρά και την ανεμελειά του παιχνιδιού.
Συμπαραστάτης της σε αυτήν την προσφορά εκτός από τους πολλούς ιδιώτες είναι και η βιομηχανία παιχνιδιών LEGO.
Στόχος του Ομίλου είναι  κάθε χωριό (με έμφαση στα δυσπρόσιτα)  να αποκτήσει τη δική του ΠΑΙΧΝΙΔΟΘΗΚΗ, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να απολαύσουν και αυτά τη χαρά του παιχνιδιού!
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα έχουμε δημιουργήσει παιχνιδοθήκες στα χωριά: Πέρσαινα, Πρόδρομο, Διάσελλα, Πλατιάνα,Αγία Άννα, Βάλμη, Περιστέρι, Ξηρόκαμπο, Νεμούτα, Ανδρίτσαινα, Αμυγδαλιές, Αρτέμιδα, Μάκιστο, Σιμόπουλο, Χειμαδιό και Μουζάκι.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου