ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΔΡΑΧΜΗ ή ΕΥΡΩ;

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr     " 

draxmi-euro
Να εύχαριστήσω τον καλό καθηγητή κύριο Εύριπίδη Μπίλλη για τις ίδέες του που μου έστειλε γύρω από τό ερώτημα Δραχμή ή Εύρώ . Και μου δίνη την εύκαιρία να έκφράσω τις δικές μου ίδέες. Οχι στο ότι δεν έχετε άκούσει ή διαβάσει από ίδικούς sophisticated καθηγητές και δημοσιογράφους. Ιδέες άλλο τίποτα. Εξ άλλου έμείς οί Ελληνες όλοι μας έχουμε γνώμη και ίδέες για everything .

1ον—– Πρίν ενα χρόνο περίπου φιλοξενήσαμε έδώ στο Τοροντο τον καθηγητή Κατσανέβα. << Τον Μέγα ύποστηρικτή της Δραχμής >> Εδωσε μάλιστα και συνέντευξη στό τοπικό κανάλι ύποστηρίζωντας τις ίδέες του φέρνοντας ώς παράδειγμα τη Βουλγαρία. Στο πώς οί Βούλγαροι με το δικό τους νόμισμα είναι indepentent χωρίς προβλήματα Τρωϊκανών και ζούν ζωή χαρισάμενη. Τό πρόβλημα ήταν οτι τη συνέντευξη την έκανε ο Παπάς της ένορίας και δεν είχε άντίπαλο. Από όσα με πληροφορεί ό καλός καθηγητής συνεχίζει να τα ύποστηρίζει. Από πλευράς μου θέλω να μου άπαντήση σε δύο έρωτήσεις ό καθηγητής Κατσανέβας.
Πρώτον.—– Θά ήθελε ο ίδιος να πληρώνεται σαν τους συναδέλφους του στη Βουλγαρία ?
Δεύτερον.—- Εφ’ όσον ή Βουλγαρία έχει την εύκαίρια του δικού της νομίσματος γιατί δεν βγάζει τους πολίτες της από την μιζέρια των 100 – 200 Εύρώ τό μήνα ?
2ον.——Ολοι διαβάζουμε και βλέπουμε για τη μιζέρια της Αργεντινής.
Από διάφορες στατιστικές που διαβάζω << είδικός δεν είμαι >> ή Αργεντινή είναι σε έκταση ίδιο με τις Ινδίες , αλλά με 25 φορές λιγότερο πληθυσμό. Η Αργεντινή είναι ενα από τα 4 κράτη στον κόσμο που έχουν πλεόνασμα Food << αγροτικά προϊόντα εξ άλλου ολοι φάγαμε κατεψυγμένο βόδι Αργεντινής φαντάροι >> Τα άλλα τρία είναι Αμερική – Καναδάς – και Αύστραλία. Δεν είμαι σίγουρος εάν ίσχύει και σήμερα διότι αύτή τη στατιστική τη διάβασα πρίν περίπου 10 χρόνια.
Η Αργεντινή δεν παράγει μόνο άγροτικά προϊόντα ,άλλά έχει βιομηχανία και resourses . Οπως πετρέλαιο – ύγραέριο – χρυσό – silver – and copper . Με λίγα λόγια μιά από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου . μέ δικό της νόμισμα και όμως ό κόσμος της ζεί στη μιζέρια.
Το 2000 – 2001 που έκαναν την παλικαριά << άλλα Τσίπρα >> δεν χρωστάμε σε κανέναν δεν πληρώνουμε κάθε πρωϊ που άνοιγαν τα καταστήματα έβαζαν και καινούργιες τιμές. Και όταν έκλειναν το μεσημέρι για την καθιερωμένη siesta και άνοιγαν το άπόγευμα άλλαζαν ξανά τις τιμές. Το νομισμάτους έχανε την άξία του καθημερινώς.
— Τώρα στό πώς θα εύημερίση και στό πώς θα στηρίξη ή Ελλάδα τη Δραχμή — beats me – την ώρα που ή Αργεντινή με τόσο πλούτο ύποφέρει.
3ον—— Αληθινή ίστορία.— Πολλοί λίγοι θα θυμούνται την έποχή του 1929 – 30 με τα λεγόμενα λεφτά του Ραλλη . Οταν παντρεύτηκε ο πατέρας μου το 1925 μεταξύ άλλων πήρε και προίκα μιά μπιρνάκα << ενα αρνί >> Το μαρτίνεψαν για 4 – 5 χρόνια και μιά μέρα πέρασε ο τσαμπάσης της περιοχής από τη γειτονιά των γονιών μου είδε την μπιρνάκα και άρχισε τα παζάρια με τον πατέρα μου. Τον ρώτησε ομορφονιέ θα σου δώσω 2 ( δύο ) έκατομμύρια δραχμές για την μπιρνάκα. Δύο έκατομμύρια ούτε που το ξανασκέφτηκε. Καμάρωνε την ύπόλοιπη μέρα. Την έπομένη πήγε στον καφενέ και παρήγγειλε 1 τσιγάρο. << ενα >>. Ρώτησε τον καφετζή πόσο κάνη. Οταν άκουσε την τιμή κόπηκαν τα πόδια του. Ενα τσιγάρο στοίχιζε δύο έκατομμύρια δραχμές. — Μέχρι που πέθανε δεν το ξέχασε ποτέ. !!!!
Η Νορβηγία μέ μόνο πετρέλαιο έχει τα μεγαλήτερα άποθέματα ανα κεφαλή του κόσμου. Την τελευταία φορά που διάβασα καπου στα 600 δις Δολλάρια. Και στις Εύρωεκλογές σύσσωμοι θα ψηφίσουν Τσίπρα για πρόεδρο στην Εύρωβουλή.
Peter triantafyllos Toronto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου