ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΓΛΙΑ :Πανικός από την απεργία στο Μετρό του Λονδίνου

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr  " 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Ο Bob Crow σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Boris Johnson έξω από το δημαρχιακό μέγαρο
Ο Bob Crow σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Boris Johnson έξω από το δημαρχιακό μέγαρο
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Εκατομμύρια εργαζόμενοι που μετακινούνται στο Λονδίνο μέσω του μετρό αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις και φοβερή ταλαιπωρία σήμερα και αύριο λόγω της 48ωρης απεργίας που κύρηξαν οι Ενώσεις Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες,  Rail Maritime and Transport Union και  Transport Salaried Staffs’ Association. Η απεργία αποφασίστηκε  λόγω επικείμενης κατάργησης 950 θέσεων εργασίας που  κλείνουν οριστικά αφού τα εκδοτήρια εισιτηρίων που λειτουργούν με προσωπικό , θα αντικατασταθούν από αυτόματα μηχανήματα.

strike-liv-street
Ο συνδικαλιστής ηγέτης του  RMT Bob Crow, δήλωσε ικανοποιημένος από τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία λέγοντας χαρακτηριστικά”ότι το δίκτυο λειτουργεί μόνο με μερικούς συρμούς φαντάσματα οι οποίοι διασχίζουν κλειστούς σταθμούς”. “Αυτό είναι απλά μια αντανάκλαση της οργής του προσωπικού για τις περικοπές των θέσεων εργασίας , την ισοπέδωση των υπηρεσιών και της ασφάλειας … ” ,  δήλωσε οστο BBC. “Είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες και σήμερα και αύριο και θέλουμε να βρούμε μια λύση. Ο κύριος Δήμαρχος θα πρέπει να μας κάνει την τιμή να μας συναντήσει” Στο ραδιφωνικό σταθμό LBC κατηγόρησε τον δήμαρχο Λονδίνου Boris Johnson ότι αρνείται να δεί τις ενώσεις των εργαζομένων.
colin-hart+tube+strike (1)
Ο δε Δήμαρχος δήλωσε ότι “μπορεί να χαθούν θέσεις εργασίες αλλά δεν θα γίνουν υποχρεωτικές απολύσεις, παρά μόνο εθελούσιες αποχωρήσεις.Ήδη 1000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προς αυτήν την κατεύθυνση”, συμπλήρωσε .
Ο δήμαρχος Λονδίνου σε τλεφωνική συνομιλία με τον συνδικαλιστή μέσω του LBC
Ο δήμαρχος Λονδίνου σε τλεφωνική συνομιλία με τον συνδικαλιστή μέσω του LBC
“Ανακαλέστε αυτήν την ανούσια απεργία που δεν πετυχαίνει παρά τη μείωση των εισοδημάτων των μελών σας και σταματήστε να υποστηρίζετε τις παλιομοδίτικες τεχνολογίες”,είπε ο Δήμαρχος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον συνδικαλιστή  μέσω του ραδιοφωνικού LBC. Ενώ κάποια στιγμή έχασε την ψυχραιμία του παραδεχόμενος το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στην κυβέρνηση η απεργία :”Σταματήστε να βάζετε το πιστόλι στον κρόταφο των Λονδρέζων”.
FINSBURY
Ο δε Πρωθυπουργός Cameron μέσω εκπροσώπου Τύπου, χρησιμοποίησε την ίδια ρητορική : “H απεργία είναι άστοχη, πρέπει να ανακληθεί, προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο μόχθο στις οικογένειες των σκληρά εργαζομένων Λονδρέζων”
H πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται με τη δημοσίευση πρόσφατων φωτογραφιών του ηγέτη των συνδικαλιστών  σε παραλία της Λατινικής Αμερικής όπου έκανε τις διακοπές του.
Ο συνδικαλιστής ετοιμόλογος απάντησε: “Τι θέλατε να κάνω; Να κάτσω κάτω από ένα δέντρο και να διαβάζω Μαρξ όλην τη μέρα;”

ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Η απεργία έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις συγκοινωνίες του Λονδίνου καθώς τουλάχιστον 3500000 διαδρομές γίνονται καθημερινά στις 1 γραμμές του υπόγειου συρμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου