ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Εύκολοι τρόποι για να ξαναφυτεύψετε καρότα μόνοι σας!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

εύκολοι-τρόποι-για-να-ξαναφυτεύσετε-κορυφές-από-καρόταΕίναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαντάζεστε να ξαναφυτεύσετε καρότα, και πιο συγκεκριμένα κορυφές καρότων. Η επαναφύτευση κορυφών από καρότα από ήδη υπάρχοντα καρότα δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και τα αποτελέσματα είναι ορατά σε μερικές μόνο ημέρες – είναι μία τέλεια ασχολία για εσάς και τα παιδιά σας, που θα σας προσφέρει ευχαρίστηση και ακόμη ένα όμορφο οικιακό φυτό.
Πώς να φυτεύσετε κορυφές καρότων
Πρώτον, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι δεν μπορείτε να ξαναφυτεύσετε καρότα απευθείας από καρότα, εννοούμε την επαναφύτευση του φυτού και όχι του λαχανικού με τη βρώσιμη ρίζα. Το καρότο αποτελεί στην πραγματικότητα μία κύρια ρίζα του φυτού και μόλις απομακρυνθεί από αυτό, δεν μπορεί να ξαναφυτευθεί. Έτσι, δεν θα μπορέσετε να ξαναφυτεύσετε το λαχανικό με τη βρώσιμη ρίζα από κορυφές καρότων. Υπάρχουν, τρείς διαφορετικοί τρόποι, με υψηλό ποσοστό επιτυχίας, με τους οποίους μπορεί να πραγματοποιηθεί η επαναφύτευση του φυτού.
Φυτεύοντας καρότα σε νερό
Μπορείτε να επαναφυτεύσετε το φυτό του καρότου σε νερό. Κόψτε την κορυφή από το λαχανικό με τη βρώσιμη ρίζα. Θα χρειαστείτε περίπου μίαίντσα της ρίζας. Κολλήστε μία οδοντογλυφίδα και στις δύο πλευρές της ρίζας του καρότου και ισορροπήστε την πάνω σε ένα μικρό ποτήρι. Χρησιμοποιήστε, προτιμότερα, ένα παλιό ποτήρι χυμό για αυτόν τον σκοπό δεδομένου ότι θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τα μεταλλικά στοιχεία. Γεμίστε το ποτήρι έως ότου προσεγγίσει μόλις το κάτω μέρος της ρίζας. Τοποθετήστε το ποτήρι σε ένα φωτεινό παράθυρο που δεν δέχεται όμως μεγάλη έκθεση από ακτίνες του ηλίου. Προσθέστε νερό για να προσεγγίζει πάντα το κάτω μέρος της ρίζας, και απλά παρακολουθήστε τις ρίζες να μεγαλώνουν.
Χρησιμοποιώντας Μπολ για Πολλαπλή Επαναφύτευση
Η επόμενη μέθοδος επαναφύτευσης πραγματοποιείται με την χρησιμοποίηση ενός γυάλινου ή κεραμικού μπολ σε συνδυασμό με βόλους. Γεμίστε το μπολ με ένα στρώμα βόλων και τοποθετήστε τις ρίζες μήκους μίας ίντσας ακριβώς στην κορυφή. Ουσιαστικά, η φύτευση θα γίνει πάλι σε νερό αλλά το επίπεδο θα καθορίζεται από τους βόλους που έχετε τοποθετήσει εσείς από πριν, κάνοντας την διαδικασία πιο εύκολη και διασκεδαστική για τα παιδιά.
Μέσω αυτής της μεθόδου μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια πολλαπλή επαναφύτευση δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα.
Η μέθοδος της εφημερίδας
Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο μπολ και αρκετά στρώματα εφημερίδων για να φυτεύσετε κορυφές καρότων. Τοποθετήστε την εφημερίδα στον πάτο του μπολ και μουσκέψτε την καλά. Δεν θα πρέπει να υπάρχει στάσιμο νερό. Τοποθετήστε τις κορυφές των καρότων πάνω από τις εφημερίδες και σε μερικές ημέρες θα δείτε τις ρίζες να επεκτείνονται, ενώ θα πρέπει να θυμάστε να κρατάτε υγρή την εφημερίδα που χρησιμοποιείτε.
Μόλις τα νέα φυτά αποκτήσουν γερές ρίζες, μπορείτε να τα επαναφυτεύσετε στο χώμα – ακόμη καλύτερα τα παιδιά σας μπορούν να πραγματοποιήσουν αυτήν την επαναφύτευση ώστε να επιβραβευθούν για την όμορφη και ωφέλιμη προσπάθειά τους!
pentapostagma.gr
Φτιάχνω μόνος μου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου