ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Διάσημα πορτρέτα από… ανακυκλωμένα υλικά – Φωτογραφίες

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
διάσημα-πορτρέτα-mona-lisa-ανακυκλωμένα-υλικάΗ JanePerkins είναι μία Βρετανή καλλιτέχνης που χρησιμοποιεί αντικείμενα που βρίσκει η ίδια καθώς και ανακυκλωμένα υλικά για να δημιουργήσει κάτι εντελώς μοναδικό και.. αναπάντεχοΣτην σειρά δημιουργιών της με τίτλοplasticclassics (σ.σ. pentapostagma.gr- κλασικά έργα από πλαστικό), ηPerkinsανακατασκευάζει διάσημα έργα τέχνης και πορτρέτα χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά.

famous-portraits-recreated-from-recycled-materials-and-found-objects-by-jane-perkins-1
Στην ιστοσελίδα της η Perkinsαναφέρει ότι αποκτά τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί από φιλανθρωπικά καταστήματα, από καταστήματα με προσφορές, και από το κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών του Exeter– σε συνδυασμό με «χορηγίες» από φίλους και γείτονες. HPerkinsαναφέρει ότι κάθε έργο της απαιτεί περίπου τρείς εβδομάδες εργασίας.  Στην αρχή χρησιμοποιεί ένα πιστόλι κόλλας ώστε να «οριοθετήσει» τα περιγράμματα και να «παίξει» με το μέρος όπου θα τοποθετήσει τα αντικείμενα, ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα. Όταν είναι ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, βάφει το έργο της με ένα στρώμα αραιωμένης κόλλαςPVA.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα έργα τέχνης της JanePerkinsστην προσωπική της ιστοσελίδα: www.bluebowerbird.co.uk – Όπως γράφει η ίδια:
«Στην τρέχουσα σειρά έργων μου, με τίτλο PlasticClassics, Παλαιά Κλασσικά Έργα Τέχνης και Διάσημα Πορτρέτα μεταμορφώνονται με σύγχρονες «πινελιές». Χρησιμοποιώ οτιδήποτε θεωρώ ότι βρίσκεται στο σωστό μέγεθος, σχήμα ή χρώμα: παιχνίδια, κοχύλια, κουμπιά, χάντρες, κοσμήματα, γάντζους κουρτινών, ελατήρια, κ.ο.κ – Δεν προσθέτω καθόλου χρώματα – όλα τα υλικά χρησιμοποιούνται στην ίδια κατάσταση στην οποία «βρέθηκαν» (asfound).
Οι πίνακες του ρεύματος του ιμπρεσιονισμού αποτελούν μία τέλεια έμπνευση για την εργασία μου. Τα έργα μου θα πρέπει να ειδωθούν υπό δύο οπτικές γωνίες (όπως στον ιμπρεσιονισμό) – από απόσταση ώστε να αντιληφθεί κάποιος την συνολική εικόνα, καθώς και από πολύ κοντά ώστε να αναγνωρίσει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Η ανακατασκευή ή διασκευή έργων από καλλιτέχνες προηγούμενων εποχών δεν αποτελεί μία νέα ιδέα. Αιώνες πριν, οι καλλιτέχνες μάθαιναν τα μυστικά της τέχνης τους μέσω της διασκευής πινάκων από τους προκατόχους τους. Για παράδειγμα, ο Picassoαντέγραψε έργα πολλών καλλιτεχνών, οδηγώντας στη δημιουργία 44 «σπουδών» του έργουLasMeninasτου Velasquez, με το δικό του μοναδικό στυλ».
Δείτε τις δημιουργίες της Perkins:

famous-portraits-recreated-from-recycled-materials-and-found-objects-by-jane-perkins-2
famous-portraits-recreated-from-recycled-materials-and-found-objects-by-jane-perkins-3
famous-portraits-recreated-from-recycled-materials-and-found-objects-by-jane-perkins-4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου