ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΘΕΤΙΚΟ ΤΟΝΟ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ EUROSTAT





«Μάλλον θετικές» για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Eurostat, Βάλτερ Ραντερμάχερ, σχετικά με τα στοιχεία για το πλεόνασμα., που προκάλεσαν την ενόχληση της Αθήνας.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς σχετικά από το ΑΠΕ- ΜΠΕ, σημείωσε πως η συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung είχε πολύ πιο θετικό τόνο από αυτόν που της αποδόθηκε.
Επιπλέον, εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε πως στη συνέντευξη ο κ. Ράντερμάχερ εμφανίζεται ικανοποιημένος από την έως σήμερα συνεργασία των υπηρεσιών της Eurostat και των αρμόδιων υπηρεσιών της Ελλάδας και επισημαίνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα στη συλλογή στοιχείων.
Σε ερώτηση για το εάν η Ελλάδα τείνει να επιτυγχάνει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, παρατηρώντας τις γενικές τάσεις των πρώτων τριών τριμήνων του 2013, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι η Eurostat δεν μπορεί να σχολιάσει χωρίς τα στοιχεία και του τελευταίου τριμήνου.
Υπενθύμισε, επίσης, ότι η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δημοσιοποιεί τα στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα των χωρών - μελών δύο φορές τον χρόνο. Τα στοιχεία δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά τον Απρίλιο, ενώ τον Οκτώβριο γίνεται η επικύρωσή τους.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου