ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τούρκος αθλητής Taekwondo πεθαίνει σε αγώνα Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (Βίντεο)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr      " 


Capgkguiure
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Ο  21 χρονος Τούρκος αθλητής Seyithan Akbalik πέθανε την ώρα που αγωνιζόταν εναντίον του Σλοβένου συναθλητή του κατά τον τρίτο γύρο των ημιτελικών αγώνων στα 63 kg , στο ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του  Taekwondo στο Λουξόρ της Αιγύπτου (DailynewsEgypt,19/02/14).
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Taekwondo που ανακοίνωσε τη Δευτέρα το θάνατο του αθλητή εξέφρασε τα συλληπητήριά της στην οικογένεια και στους φίλους του.

Ο αθλητής πεσμένος κάτω
Ο αθλητής πεσμένος κάτω
Ενώ το αραβόφωνο ειδησεογραφικό της Αιγύπτου, Al-Ahram μετέδωσε ότι ο αθλητής υπέστη σοβαρό τραυματισμό από τον αντίπαλό του, το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο αθλητής πέθανε λόγω καρδιακής προσβολής.Ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Συνομοσπονδίας Taekwondo, Ramazan Ercin δήλωσε ότι ο  Seyithan Akbalik κατέρρευσε ενώ αγωνιζόταν με Σλοβένο αθλητή.
Πρώτες βοήθειες
Πρώτες βοήθειες
Ο Τούρκος αθλητής, αφού έλαβε όλες τις  επείγουσες ιατρικές φροντίδες στο αθλητικό κέντρο τελικά διακομίσθηκε στο Διεθνές Νοσοκομείο του Λουξόρ , αλλά δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες επαναφοράς.
O Akbalik λάμβανε μέρος στην Παγκόσμια Διοργάνωση του Λουξόρ  μαζί με άλλους 13 Τούρκους συναδέρφους του   προκειμένου να προαχθεί από την ομοσπονδία του για τους Ολυμπιακούς του  Rio το 2016.
Ο Υπουργός Αθλημάτων της Αιγύπτου Taher Abu Zeid έστειλε επιστολή στην Τουρκική Πρεσβεία στην Αίγυπτο συλληπούμενος όλον  τον τουρκικό λαό. 
Ο επαναπατρισμός της σορού...
Ο επαναπατρισμός της σορού…
Στο Ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Taekwondo στο Λουξόρ συμμετέχουν 300 αθλητές, 37 εθνικοτήτων από συνολικά 73 ομάδες. Ομάδες από 18 ευρωπαικές χώρες επέλεξαν να αγωνισθούν  στη Διοργάνωση αυτή και όχι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διοργάνωνε η Αμερική τον ίδιο διάστημα (Al Ahram).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου