ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Οι Η.Π.Α δεσμεύονται να αναλάβουν στρατιωτική δράση για περισσότερες από 54 χώρες του πλανήτη

ΠΗΓΗ :  "    pentapostagma.gr " 

Posted: March 23, 2014 at 10:31 am, Last Updated: March 23, 2014 at 2:43 am
9FLARES Facebook 6Twitter 2Google+ 0
Pin It Share 0Buffer 0LinkedIn1Share1
Θεμελιώδες-δικαίωμα-η-ομοφυλοφιλία-σύμφωνα-με-τον-ObamaΟι Η.Π.Α έχουν ανά πάσα στιγμή την δικαιοδοσία να επέμβουν στρατιωτικά σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης. Αυτό δεν αποτελεί ένα αυθαίρετο συμπέρασμα: απορρέει από τη δεσμευτικότητα των συμβάσεων διεθνούς δικαίου που έχει ήδη υπογράψει η Washington με περισσότερες από 54 χώρες του πλανήτη. Ακολουθεί η σχετική λίστα των Συνθηκών στις οποίες συμμετέχουν οι Η.Π.Α από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών που υπογραμμίζει αυτήν την άγνωστη για αρκετούς πραγματικότητα:

Η Συνθήκη που υπεγράφη στις 4 Απριλίου του 1949, μέσω της οποίας τα Μέλη συμφώνησαν ότι μία επέμβαση ή ένοπλη επίθεση κατά οποιασδήποτε από αυτές τις χώρες-μέλη στην Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική θα θεωρηθεί ως επίθεση κατά όλων – και κάθε μία από τις χώρες-μέλη του συμφώνου θα ενισχύσουν τη χώρα που δέχθηκε επίθεση, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ανά περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης στρατιωτικής βίας.
Μέλη: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία,Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Δημοκρατία της Σλοβακίας, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο
Συνθήκη μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας
Η Συνθήκη που υπεγράφη την 1η Σεπτεμβρίου του 1951, κατά την οποία κάθε μέλος αναγνώρισε ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση στην Περιοχή του Ειρηνικού σε οποιοδήποτε μέλος θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλειά του και κηρύσσει ότι θα δράσει ώστε να αντιμετωπισθεί ο κοινός κίνδυνος σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες.
Μέλη: Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία
Συνθήκη των Φιλιππίνων (Διμερής)
Συνθήκη που υπεγράφη στις 30 Αυγούστου, 1951, κατά την οποία τα μέλη αναγνώρισαν ότι μία στρατιωτική επίθεση στην Περιοχή του Ειρηνικού κατά οποιουδήποτε μέλος θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλειά του, και ως εκ τούτου και τα δύο μέλη συμφώνησαν ότι θα δράσουν ώστε να αντιμετωπισθούν οι κοινοί κίνδυνοι σύμφωνα με τις ισχύουσες συνταγματικές διαδικασίες.
Μέλη: Ηνωμένες Πολιτείες, Φιλιππίνες
Συνθήκη της Νοτιανατολικής Ασίας
Συνθήκη που υπεγράφη στις 8 Σεπτεμβρίου του 1954, όπου κάθε μέλος αναγνωρίζει ότι η επιθετικότητα μέσω ένοπλης επίθεσης στην περιφέρεια της ανωτέρω Συνθήκης κατά οποιουδήποτε μέλους θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια του, και κάθε χώρα-μέλος θα δράσει, σε αντίστοιχη περίπτωση, ώστε να αντιμετωπίσει τον κοινό κίνδυνο σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες.
Μέλη: Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αυστραλία, Γαλλία, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Ταϋλάνδη και Ηνωμένο Βασίλειο.
Ιαπωνική Συνθήκη (Διμερής)
Συνθήκη που υπεγράφη στις 19 Ιανουαρίου του 1960, όπου κάθε μέλος αναγνωρίζει ότι μία ένοπλη επίθεση κατά οποιουδήποτε μέλους της συνθήκης στις περιοχές όπου ανήκουν στην εδαφική κυριαρχία της Ιαπωνίας θα είναι επικίνδυνη για την δική της ειρήνη και ασφάλεια και διακηρύσσει ότι θα δράσει ώστε να αντιμετωπίσει τον κοινό κίνδυνο σε συμφωνία με τις συνταγματικές ρυθμίσεις και διαδικασίες. Η συγκεκριμένη Συνθήκη αντικατέστησε την Συνθήκη Ασφαλείας που υπεγράφη στις 8 Σεπτεμβρίου του 1951.
Μέλη: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία
Συνθήκη με τη Δημοκρατία της Κορέας (Διμερής)
Η Συνθήκη που υπεγράφη την 1η Οκτωβρίου του 1953, όπου κάθε μέλος αναγνωρίζει ότι κάθε επίθεση στην περιοχή του Ειρηνικού κατά οποιασδήποτε από τις δύο χώρες-μέλη θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια και ότι κάθε μέλος θα δράσει ώστε να αντιμετωπίσει τον κοινό κίνδυνο σύμφωνα με τις συνταγματικές διαδικασίες.
Μέλη: Ηνωμένες Πολιτείες, Κορέα
ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΡΙΟ
Συνθήκη που υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1947, η οποία αναφέρει ότι μία ένοπλη επίθεση κατά οποιουδήποτε Αμερικανικού Κράτους θα θεωρηθεί ως επίθεση κατά όλων των Αμερικανικών Κρατών και κάθε ένα κράτος της αμερικανικής Ηπείρου θα ενισχύσει στον αγώνα αντιμετώπισης της απειλής.
ΜΕΛΗ: Ηνωμένες Πολιτείες, Αργεντινή, Μπαχάμες, Βολιβία, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κούβα, Δομινικανή Δημοκρατία, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Αϊτή, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα.
Το Ισραήλ, απουσιάζει, από τη συγκεκριμένη λίστα στοιχείο που βέβαια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι Η.Π.Α «έδεσαν νομικά» την στρατιωτική τους ηγεμονία σε ολόκληρο τον κόσμο, και η μόνη χώρα που μπορεί πλέον να αντιδράσει – ή να ηγηθεί, καλύτερα, των αντιδράσεων – είναι η Ρωσία του Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου