ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Το Πολεμικό Ναυτικό των Η.Π.Α ξεκινά ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα πλησίον της Κριμαίας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    " 

Posted: March 14, 2014 at 8:35 am, Last Updated: March 14, 2014 at 1:07 am
αντιτορπιλικό-ηπαΑντιτορπιλικό του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε χθες να πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με πολεμικά πλοία της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα, περίπου 130 μίλια μακρύτερα από την Κριμαία, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Η αποστολή χαρακτηρίσθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον Λευκό Οίκο ως ένα στοιχείο της δέσμευσης των Η.Π.Α στην συγκεκριμένη περιοχή εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην Ουκρανία  – χώρα που βρίσκεται επίσης πλησίον της Μαύρης Θάλασσας και απειλείται πλέον άμεσα με διχοτόμηση.

Οι ασκήσεις, που πραγματοποιούνται στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας, είχαν προγραμματισθεί να ξεκινήσουν τη Τρίτη αλλά αναβλήθηκαν για μία ημέρα εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών.
Το USS Truxtun, αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke, αποσπάσθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα «καθήκοντά» του ως συνοδό στην ομάδα πλοίων μεταφοράς με «ηγετικό» σκάφος το USS George H.WBush, ως μέρος του 6ου στόλου των Η.Π.Α με έδρα την Ιταλία.
Οι ρουμανικές ακτές βρίσκονται περίπου 130 μίλια (220 χιλιόμετρα) από τη Χερσόνησο της Κριμαίας, όπου και επικεντρώνεται το πρόσφατο ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης και έχει αποτελέσει το επίκεντρο των τελευταίων διεθνών εξελίξεων.
Η κυβέρνηση της Κριμαίας διακήρυξε την Πέμπτη την ανεξαρτησία της   λίγες ημέρες προτού πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα (σ.σ.pentapostagma.gr– που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή) με ερώτημα την προσάρτηση στη Ρωσία.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου