ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Βάζει μπροστά τις «μηχανές» η κόκκινη αρκούδα…

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr

Posted: March 28, 2014 at 7:25 pm, Last Updated: March 28, 2014 at 11:30 pm
188FLARES Facebook 184Twitter 1Google+ 3
Pin It Share 0Buffer 0LinkedIn0Share
_73857736_putinchurch
Η ανοικοδόμηση της «Σοβιετικής» Ρωσίας από τον Πούτιν
Η διεθνής κοινότητα φάνηκε «σαστισμένη» τη στιγμή που η Ρωσίαεισέβαλλε στην Κριμαία. Είναι δικαιολογημένo, όμως, αυτό το «σάστισμα»; Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Oliver Bullough αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin δεν έκρυψε ποτέ την πρόθεση του να ανοικοδομήσει τη ρωσική ισχύ – αυτό που δεν μπορεί να καταστεί ξεκάθαρο, όμως, (σ.σ. pentapostagma.gr – σύμφωνα με τον Bullough) είναι έως πότε θα συνεχιστεί η άνοδος της ισχύος της Ρωσίας.

Στις 16 Αυγούστου του 1999, τα μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου – συναντήθηκαν ώστε να εγκρίνουν την υποψηφιότητα του νέου πρωθυπουργού. Έπειτα από την ακρόαση του λόγου του νέου υποψηφίου και την υποβολή ερωτήσεων, η θέση του πρωθυπουργού της Ρωσίας «δόθηκε» στον  Putin.
η-ανοικοδόμηση-της-Σοβιετικής-Ρωσίας-από-τον-Πούτιν

O Putin αποτέλεσε εκείνη την χρονική στιγμή τον πέμπτο Πρωθυπουργό του Προέδρου Boris Yeltsin μέσα σε μόλις 16 μήνες. Ο Putin δεν ήταν γνωστός στο εγχώριο και διεθνές στερέωμα, με μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου να μην μπορούν καν να «συγκρατήσουν» το όνομά του, και η διεθνής κοινότητα δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στην ομιλία του, θεωρώντας ότι θα ηγείτο της Ρωσικής κυβέρνησης για μερικούς μόλις μήνες.
Ο τότε πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Putin, και πρώην πράκτορας της KGB ηγείται από τότε της μεγαλύτερης χώρας του κόσμου ως Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός. Πολλοί λίγοι ήταν αυτοί που συνειδητοποίησαν, επειδή λίγοι έδωσαν τη δέουσα προσοχή, ότι η ομιλία που πραγματοποίησε το 1999 αποτελεί τον άξονα όλων των ενεργειών του Putin και του τρόπου με τον οποίο θα αναμόρφωνε μία χώρα που βρισκόταν στο χείλος της πλήρους κατάρρευσης.
η-ανοικοδόμηση-της-Σοβιετικής-Ρωσίας-από-τον-Πούτιν-2
Ο σχετικά άγνωστος, τότε, στο διεθνές στερέωμα Vladimir Putin αναλαμβάνει τη θέση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας το 1999.

Πριν από 364 μέρες, η Ρωσία είχε χρεοκοπήσει. Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και οι  συντάξεις πληρώνονταν με καθυστέρηση, ή ακόμη και καθόλου. Οι βασικές υποδομές είχαν καταρρεύσει. Οι πλέον πολύτιμοι πόροι της χώρας ανήκαν σε μία μερίδα «ολιγαρχών» με άριστες διασυνδέσεις, που διαχειρίζονταν τη χώρα ως «ιδιωτική ιδιοκτησία».
Ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος Ρωσικός στρατός είχε ήδη χάσει τον πόλεμο στην Τσετσενία – σε μία περιοχή όπου είχε λιγότερους κατοίκους από τα συνολικά στρατεύματα της Ρωσίας. Τρείς πρώην σύμμαχοι του Συμφώνου της Βαρσοβίας είχαν προσχωρήσει στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, φέρνοντας τη Δυτική συμμαχία έως τα ρωσικά σύνορα. Παράλληλα, ο ηγέτης της χώρας ήταν ο Yeltsin, μία μαριονέτα των δυτικών συμφερόντων. Η κατάσταση για τη Ρωσία ήταν απελπιστική, αλλά ο Putin είχε ήδη καταρτίσει το σχέδιό του:
Δεν μπορώ να καλύψω όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση μέσα από αυτή μου την ομιλία. Όμως ξέρω ένα πράγμα: ότι κανένα από αυτά τα καθήκοντα δεν μπορεί να επιτελεστεί δίχως την επιβολή της βασικής τάξης και πειθαρχίας στη χώρα, δίχως την ενδυνάμωση της κατακόρυφης διοικητικής ιεραρχίας”, είχε δηλώσει τότε ο Πούτιν προς τα μέλη του ρωσικού κοινοβουλίου.

Αποσπάσματα από την Ομιλία του Putin, Αύγουστος 1999

  • Θα πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στις επαναστάσεις. Οι επαναστάσεις είναι κατευθυνόμενες ώστε κανένας να μην μπορεί να πλουτίσει. Αυτή τη στιγμή η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις ώστε κανείς να μην είναι φτωχός. Παρόλο που αυτό το καθήκον γίνεται δυστυχώς δυσκολότερο κάθε ημέρα που περνά. Δεν μπορεί να υπάρξει ένα κράτος που ευημερεί με έναν φτωχοποιημένο πληθυσμό.
  • Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και μία πολύ σημαντική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της σταθερής προμήθειας τροφίμων. Θα παράσχουμε σημαντική ενίσχυση στον αγροτικό τομέα και σε τελική ανάλυση σε εκατομμύρια αγρότες που έχουν ένα βασικό μέλημα – να θρέψουν τους κατοίκους της χώρας με ποιοτικά προϊόντα ρωσικής παραγωγής.
  • Η εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας δεν μπορεί να τεθεί σε διαπραγμάτευση. Ούτε, ειδικότερα, να υποκύψει σε εκβιασμούς. Θα αναλάβουμε σκληρά μέτρα κατά οποιουδήποτε καταστρατηγεί την εδαφική μας ακεραιότητα, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε.
  • Η Ρωσία έχει αποτελέσει μία μεγάλη παγκόσμια δύναμη εδώ και αιώνες, και παραμένει μία μεγάλη δύναμη. Διέθετε πάντα νομιμοποιημένες ζώνες συμφερόντων στο εξωτερικό, τόσο στις πρώην Σοβιετικές χώρες όσο και σε έτερα μέρη του πλανήτη. Δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να προστατεύουμε αυτά τα συμφέροντα, ούτε και να επιτρέψουμε να αγνοούνται οι απόψεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου