ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Παραλίγο βύθιση ελληνικής φρεγάτας από ισραηλινό πύραυλο!!!

ΠΗΓΗ : "   http://kranosgr.blogspot.gr/    " 

Αποκάλυψη σοκ με παραλίγο τραγωδία στην ανατολική Μεσόγειο. Ισραηλινός πύραυλος παραλίγο να χτυπήσει την ελληνική φρεγάτα Σαλαμίς η οποία συμμετείχε σε άσκηση με αμερικανικά και ισραηλινά πλοία!
Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Τετάρτης όταν η άσκηση Noble Dina είχε ολοκληρωθεί και η φρεγάτα μας έπλεε προς το λιμάνι της Χάϊφα. Από την γέφυρα του πλοίου ο αξιωματικός υπηρεσίας είδε έντρομος μία λάμψη...
να κατευθύνεται με ταχύτητα προς το πλοίο. Θεώρησε ότι πρόκειται για κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας και σήμανε συναγερμός στο πλοιο. Η φρεγάτα έκανε στροφή προς τα δεξιά και δόθηκε εντολή ενεργοποίησης όλων των αντιπυραυλικών συστημάτων. Ο πύραυλος πέρασε από την πλώρη της φρεγάτας σε απόσταση ασφαλείας αλλά μέχρι να γίνει αυτό στο Σαλαμίας πέρασαν δευτερόλεπτα αγωνίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν οι ισραηλινοί είχαν δεσμεύσει περιοχή για εκτέλεση πυρών. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η ελληνική πλευρά, η φρεγάτα έπλεε εκτός αυτής της περιοχής . Δεν έχει διευκρινιστεί τι υποστηρίζουν οι ισραηλινοί που επισήμως μιλούν για εκτόξευση δορυφόρου. Ουδεις βέβαια πείθεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τραγωδία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή με αλλαγή δεδομένων στο κατευθυνόμενο βλήμα από τους ισραηλινούς.
Περιττο να αναφέρουμε ότι τα δευτερόλεπτα που πέρασε το πλήρωμα της φρεγάτας ήταν κάτι παραπάνω από δραματικά . Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά από το γεγονός αξιωματικός της φρεγάτας ο οποίος είχε εμπλοκή στην αντιμετώπιση της απειλής έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο στο Ισραήλ ,όπου και νοσηλεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου