ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ ΠΡΙΓΚΙΠΑ

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

06/05/2014
Με τον πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρο της Kingdom Holding Company, Αλαουάλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας εξέφρασε στον κ. Σαμαρά ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάπτυξης και μπορεί να γίνει η βάση για τις αραβικές εταιρείες στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας.
Επίσης, έκανε θετικές αναφορές στο θέμα της Κύπρου, σημειώνοντας ότι το κατεχόμενο τμήμα της μεγαλονήσου το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία
Η Ελλάδα βάση για τις αραβικές εταιρείες στην Ευρώπη
Στις ιστορικές σχέσεις των Ελλήνων με τον αραβικό κόσμο αναφέρθηκε στην ομιλία του στο Συνέδριο του Economist, o πρίγκιπας Αλαουάλιντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, σχέσεις οι οποίες, όπως είπε, έφτασαν ως τις μέρες μας -αναφέροντας ενδεικτικά «τις θέσεις που έπαιρνε η Ελλάδα ως προς τα δικαιώματα των Παλαιστινίων (δεδομένης της γνώσης τους για την ιστορία της Μεσογείου)», αλλά και τη μη αναγνώριση των κατεχομένων από τις αραβικές χώρες- «και ελπίζω αυτό να μην ενοχλήσει τους φίλους μας τους Τούρκους», είπε.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική οικονομία, παραπέμποντας ενδεικτικά στη Σαουδαραβική επένδυση στον «Αστέρα» της Βουλιαγμένης και υπογράμμισε τη «μεγάλη δημοσιονομική πρόοδο» που έχει παρουσιάσει η Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται πλέον στον δρόμο της ανάπτυξης» καθώς έχει σημειώσει μια «αξιοθαύμαστη δημοσιονομική επίδοση». Στην προοπτική αυτή, είπε ότι η Ελλάδα «μπορεί να γίνει η βάση για τις αραβικές εταιρείες στην Ευρώπη».
Επιπλέον, υπενθύμισε πως η εμπορική σχέση της Σαουδικής Αραβίας και της Ελλάδας «δεν διέπεται μόνον από τη διμερή συνεργασία» αλλά εξελίσσεται και μέσω του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου και της ΕΕ.
Τέλος, ο πρίγκιπας τόνισε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα, την ΕΕ και τα Αραβικά Κράτη, εκφράζοντας τη χαρά του για το γεγονός ότι με την επίσκεψή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει σχετικά με τον πρωθυπουργό και Έλληνες αρμόδιους υπουργούς.

ΠΗΓΗ :   "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου