ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

26/05/2014
Την αναθεώρηση του πλαισίου για τα εμπορικά σήματα θα εξετάσουν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Ανταγωνιστικότητας, μαζί με άλλα θέματα, στο πλαίσιο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMPET), υπό την προεδρεία του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου θα συζητηθεί η πρόταση κανονισμού για την ενσωμάτωση του συστήματος eCall σε νέα μοντέλα επιβατικών και ελαφρών εμπορικών οχημάτων καθώς και οι κανόνες για την προστασία των εμπορικών απορρήτων.
Επίσης, θα συζητηθεί η αναθεώρηση του πλαισίου που αφορά τα εμπορικά σήματα και η αναθεώρηση της οδηγίας για τα οργανωμένα ταξίδια.
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνι (Joaquin Almunia) θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με την διαδικασία εκσυγχρονισμού των κρατικών ενισχύσεων και, εν συνεχεία, ο Επίτροπος για θέματα Εμπορίου Κάρελ Ντε Γκούχτ (Karel De Gucht) σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τα μέσα εμπορικής άμυνας.
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών θα συμμετάσχουν επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Αντόνιο Ταγιάνι (Antonio Tajani), και ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ (Michel Barnier).


ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου