ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΜΠ. ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

26/05/2014
Για «υποκίνηση ενός μόνιμου μίσους» κατά των Εβραίων και του Ισραήλ έκανε λόγο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον του Εβραϊκού Μουσείου των Βρυξελλών.

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, οι δύο εκ των οποίων ήταν ισραηλινοί τουρίστες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.
Επιπλέον, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα δύο από τα θύματα είναι ένα ζευγάρι περίπου 50 ετών, άνδρας και γυναίκα, κάτοικοι του Τελ Αβίβ που έκαναν τουρισμό.
«Συνεχίζουμε να ακούμε συκοφαντίες και ψέματα εναντίον του κράτους του Ισραήλ σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και οι δολοφονίες στην περιοχή μας αγνοούνται συστηματικά », ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. 
«Η απάντησή μας σε αυτήν την υποκρισία είναι πάντα η αλήθεια και η αδυσώπητη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου, ο οποίος διαβεβαίωσε τις οικογένειες των θυμάτων ότι συμμερίζεται τη θλίψη τους.
Ακόμη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαιρέτισε την αυστηρή στάση του πάπα Φραγκίσκου έναντι του αντισημιτισμού μετά την επίθεση. 
Νωρίτερα, ο πάπας απηύθυνε έκκληση να μπει ένα τέλος σε μια ολοένα και πιο απαράδεκτη κατάσταση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, ζητώντας να αναγνωρισθεί σ' ένα Κράτος του Ισραήλ και ένα Κράτος της Παλαιστίνης το δικαίωμα να ζουν με ειρήνη και ασφάλεια, ενώ πραγματοποίησε απρογραμμάτιστη στάση μπροστά από το τείχος διαχωρισμού που έχει οικοδομήσει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη.
Μιλώντας στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης ενώπιον του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, ο πάπας υποστήριξε πως το θάρρος της ειρήνης έγκειται στην αναγνώριση εκ μέρους όλων του δικαιώματος των δύο κρατών να υπάρχουν και να απολαμβάνουν ειρήνη και ασφάλεια σε διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου