ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΤO FΑCEBOOK ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ 33ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 19, 2014 at 10:50 pm
ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΑΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ
Captsaopaure
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Στη Βραζιλία η 33χρονη Fabiane Maria de Jesus δολοφονήθηκε από λιντσάρισμα αγανακτισμένων πολιτών έως θανάτου καθώς ένα τοπικό site την κατηγόρησε ότι απήγαγε παιδιά για να τα θυσιάσει σε τελετή μαύρης μαγείας.Το έγκλημα έγινε σε δρόμο του Guarujá που βρίσκεται 70χλμ από το Sao Paulo . Η κοπέλα μόλις που πρόλαβε να δει την φωτογραφία της στο πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας Guarujà Alerta και τα τερατώδη σχόλια των αναγνωστών.

Η σελίδα FB που συκοφάντησε την άτυχη γυναίκα
Η σελίδα FB που συκοφάντησε την άτυχη γυναίκα
Οι εικόνες από βίντεο που διέδωσαν οι θεατές της άγριας δολοφονίας και που ανέβηκαν στα βραζιλιάνικα ΜΜΕ απεικονίζουν το θύμα σε πρινή θέση σε δρόμο του προαστίου Morrinhos της τουριστικής πόλης επονομαζόμενης και «περιδέραιο του Ατλαντικού » .Ένα άντρας της άρπαξε το κεφάλι και με μένος το χτύπαγε στο οδόστρωμα.Ένας την έδεσε από το πδήλατο και την έσερνε. Η εφημερίδα Folha de Sao Paulo που μεταδίδει και το σκληρό βίντεο της εκτέλεσης, μεταφέρει ότι τελικά έφθασε η Aστυνομία διακομίστηκε το θύμα στο νοσοκομείο, εισήχθηκε στην εντατική όπου και εξέπνευσε.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Airton Sinto δήλωσε ότι το θύμα ήταν αθώο και ότι οι κατηγορίες διακινήθηκαν από την σελίδα στο fb που εξειδικεύεται στη δίωξη της εγκληματικότητας, Guarujà Alerta .
Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν έχει κανένα λόγο να πιστεύει ότι ευσταθούν οι κατηγορίες κατά του θύματος. Διατείνονται ότι η ιστοσελίδα φωτογράφιζε άλλο πρόσωπο που ενέχεται σε απόπειρα απαγωγής το 2012 στο Rio de Janeiro. Επίσης οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι ταυτοποίησαν 5 από τους δράστες του λιντσαρίσματος εκ των οποίων συνέλαβαν τον 1 ενώ προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε και για τη σελίδα fb της Alerta.
Η εφημερίδα αποποιείται των ευθυνών της διατεινόμενη ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να μεταφέρει τους έντονους ψιθύρους και την φημολογία περί της ενοχής της. ( Buzger , ibtimes 8 Μαίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου