ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Για τους συνταξιούχους και εν ενεργεία που ανήκουν στο στρατιωτικό μισθολόγιο. Αντισυνταγματικές και παράνομες κρίθηκαν από το Στε οι περικοπές ενστόλων




ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif11:36 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
προς alfa
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Για τους συνταξιούχους και εν ενεργεία που ανήκουν στο στρατιωτικό μισθολόγιο.
Για ενημέρωση:Πρόκειται για την λεγόμενη ΔΙΠΛΗ περικοπή.Δηλαδή οι περικοπές στις συντάξεις και μισθούς ,λόγω μνημονίων (κατά κατηγορία και κλίμακα),που επιβλήθηκε σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως (στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους).Πάει αυτό (ένα το κρατούμενο).
Για ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟΝ,ακολούθησε μισθολόγιο (συνταξιολόγιο,ας το πούμε έτσι),που επέφερε την άλλη μείωση στους συντελεστές μας κατά ποσοστά 30% για τους ανώτατους και λιγότερο για τους κατώτερους.Τέτοια μείωση στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,δεν συνέβη.Και καλώς δεν συνέβη,διότι απλούστατα θα είχαν ΠΑΡΑΝΌΜΩΣ παρακρατήσει τα χρήματά τους (από τις περικοπές στη σύνταξη,ως και εμάς),οπότε θα έπρε ΟΜΟΊΩΣ να είχαν στραφεί προς δικαίωση-και εκείνοι στο ΣτΕ.
Νομίζω έγινα κατανοητός.Περισσότερο ΔΈΝ μπορώ.
Σωτ.Μ.


Υ.Γ.Η ερώτησή σας ξέρω ποιά είναι:Θα τα πάρουμε,όμως;Η απάντηση είναι:Ας περιμένουμε τι θα ανακοινωθεί,κάτι θα βρούν,πάλι.Λένε ό,τι θα διορθώσουν τον νόμο και θα προψωρήσουν σε κατάργηση των μισθολογικών βαθμών.Και ακόμη ότι θα δώσουν ΜΌΝΟΝ σε εκείνους που προσέφυγαν στα Δικαστρήρια,διότι θα τους εκτελεσθεί η δικαστικήυ απόφαση,που δεν μπορούν να το αποφύγουν.Οι υπόλοιποι-λέγεται- δεν θα πάρουν αναδρομικά και τόκους.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι να μην γίνει το πρώτο,δηλ.να μην προχωρήσουν σε κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.Εάν γίνεςι αυτό σημαίνει¨"Με το ένα τους τα δίνω,λόγω απόφασης ΣτΕ και με το άλλο τους τα παίρνω,λόγω νέου νόμου που καταργώ τις μισθολογικές προαγωγές.Βέβαια ΕΔΏ θα ανακύψει πάλι το ίδιο συνταγματικό πρόβλημα,εκτός εάν προχωρήσουν σε ΟΛΟ το Δημόσιο τομέα....Σε κάθε περίπτωση ας αναμείνουμε τις ανακοινώσεις.


Αντισυνταγματικές και παράνομες και με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίνονται οι περικοπές των αποδοχών όλων των ενστόλων που έγιναν αναδρομικά από τη 1η Αυγούστου 2012 λόγω μνημονίου. Σήμερα δημοσιεύθηκαν οι επίμαχες αποφάσεις που δικαιώνουν τους ενστόλους όπου αναφέρεται ότι «Οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον επίμαχο μνημονιακό νόμο υπερβαίνουν «το όριο που θέτουν οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη». 
Οι δικαστές επισημαίνουν ότι από τις συνταγματικές απαγορεύσεις και τους ειδικούς περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων τους που-------->>
δέονται οι ένστολοι, αλλά και από τις ιδιαιτέρες συνθήκες εργασίας, απορρέει εμμέσως μια ευνοϊκή μεταχείριση προς αυτούς.
Οι αποδοχές των ένστολων πρέπει «να είναι επαρκείς για αξιοπρεπή διαβίωση και ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους για το κράτος», αναφέρει η Ολομέλεια. 
Ποσό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ πρέπει να επιστραφεί από ταμεία του δημοσίου στους ενστόλους, εν ενεργεία και αποστράτους όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών ) μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.-

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/profile_mask2.png
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif12:08 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
προς ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Για τους συνταξιούχους (και εν ενεργεία) που ανήκουν στο στρατιωτικό μισθολόγιο.

Για ενημέρωση:Πρόκειται για την λεγόμενη ΔΙΠΛΗ περικοπή.Δηλαδή οι περικοπές στις συντάξεις και μισθούς ,λόγω μνημονίων (κατά κατηγορία και κλίμακα),που επιβλήθηκε σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως (στρατιωτικούς και πολιτικούς υπαλλήλους).Πάει αυτό (ένα το κρατούμενο).
Για ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟΝ,ακολούθησε μισθολόγιο (συνταξιολόγιο,ας το πούμε έτσι),που επέφερε την άλλη μείωση στους συντελεστές μας κατά ποσοστά 30% για τους ανώτατους και λιγότερο για τους κατώτερους.Τέτοια μείωση στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ,δεν συνέβη.Και καλώς δεν συνέβη,διότι απλούστατα θα είχαν ΠΑΡΑΝΌΜΩΣ παρακρατήσει τα χρήματά τους (από τις περικοπές στη σύνταξη,ως και εμάς),οπότε θα έπρεπε ΟΜΟΊΩΣ να είχαν στραφεί προς δικαίωση-και εκείνοι στο ΣτΕ.

Νομίζω έγινα κατανοητός.Περισσότερο ΔΈΝ μπορώ.
Σωτ.Μ.
Υ.Γ.Η ερώτησή σας ξέρω ποιά είναι:Θα τα πάρουμε,όμως;Η απάντηση είναι:Ας περιμένουμε τι θα ανακοινωθεί,κάτι θα βρούν,πάλι.Λένε ό,τι θα διορθώσουν τον νόμο και θα προχωρήσουν σε κατάργηση των μισθολογικών βαθμών.Και ακόμη ότι θα δώσουν ΜΌΝΟΝ σε εκείνους που προσέφυγαν στα Δικαστρήρια,διότι θα τους εκτελεσθεί η δικαστική απόφαση,που δεν μπορούν να το αποφύγουν.Οι υπόλοιποι-λέγεται- δεν θα πάρουν αναδρομικά και τόκους.ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι να μην γίνει το πρώτο,δηλ.να μην προχωρήσουν σε κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών.

Εάν γίνει αυτό σημαίνει:
"Με το ένα τους τα δίνω,λόγω απόφασης ΣτΕ και με το άλλο τους τα παίρνω,λόγω νέου νόμου που καταργώ τις μισθολογικές προαγωγές».Βέβαια ΕΔΏ θα ανακύψει πάλι το ίδιο συνταγματικό πρόβλημα,εκτός εάν προχωρήσουν σε ΟΛΟ το Δημόσιο τομέα....Σε κάθε περίπτωση ας αναμείνουμε τις ανακοινώσεις.
Δική μου εκτίμηση είναι αυτή,μακάρι να είναι λάθος.Το  σωστό και ΔΊΚΑΙΟΝ είναι να επανέλθουμε  στην πριν  των περικοπών αυτών συνταξιοδοτική μας κατάσταση,μισθολογικώς  εννοώ, (δηλ. των συντελεστών των μισθολογικών προαγωγών)




smountzouris
@gmail.com     "
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου