ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Προς την ελληνική αγορά «πλέουν» επενδυτικοί οίκοι

Δημοσίευμα του Bloomberg

19/06/2014
Εμπιστοσύνη τους και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό έχουν στα ελληνικά ομόλογα κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, σε αυτό έχουν οδηγήσει οι χαμηλές αποδόσεις στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκαν ως παραδείγματα οι εταιρείες Prudential Financial, Invesco, BlackRock, Fidelity Worldwide Investment και Jupiter Asset Management. 
Όπως αναφέρει η Prudential Financial διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της ελληνικά ομόλογα 5ετούς (ή μικρότερης) διάρκειας.
«Όλες οι οικονομίες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν προκλήσεις, με αυτές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να είναι οι σοβαρότερες. Όμως υπάρχουν ένα - δύο στοιχεία τα οποία λειτουργούν υπέρ της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων. Η σχετική αξία των ομολόγων της είναι ελκυστική και η πιθανή μακροπρόθεσμη πορεία τους είναι ευνοϊκή», υποστηρίζει στο Bloomberg ο Ρόμπερτ Τιπ, κορυφαίο στέλεχος στη μονάδα επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Prudential. 
Παράλληλα, η Jupiter Asset Management έχει φροντίσει από τον Οκτώβριο έως και σήμερα να αυξήσει την έκθεσή της σε ελληνικά ομόλογα, ενώ η Fidelity Worldwide Investment έχει ανακοινώσει ότι αυξάνει σταθερά την έκθεσή της στο ελληνικό χρέος κατά τη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου. 
Στο μεταξύ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, σημείωσε ότι η νέα έξοδος της χώρας στις αγορές δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν οφείλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την τρόικα και ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω προσαρμογή.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ χθες και αναφερόμενη σε προηγούμενο δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι η χώρα «δεν θα βγει σπασμωδικά στις αγορές μόνο για να πούμε ότι βγήκαμε ή για να πούμε πως δεν χρειαζόμαστε άλλη προσαρμογή» .
Επιπλέον, σημείωσε ότι η πρόσβαση στις αγορές πρέπει να διαχωριστεί από την υλοποίηση των συμφωνηθέντων, για «να μη δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε αυτά που έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και 20 χρόνια».

ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου