ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Mark Webber & Peter Dumbreck backflip crash le mans 1999.VIDEO

Τσαμπουκά


   - 14 Ιουν 2014 / 17:06


Στο Le Mans του '99 όταν η Mercedes που οδηγούσε o Mark Webber κυριολεκτικά απογειώθηκε, του άφησε μελανιές, ισχυρό κραδασμό, σοκ και το ''ομολογκάρισμα'' του ως ένα από τα πιο θεαματικά ατυχήματα του motorsport. 
Λένε ωστόσο πως ο άνθρωπος είναι πιο δυνατός από το σεισμό γιατί μπορεί να τον ξεχάσει.
Σωστά, Mark;


Στα δοκιμαστικά λοιπόν του '99, μόλις μετά από μια πετυχημένη χρονιά με την Mercedes στην κατηγορία GT, στην ευθεία Mulsanne, ένα κατασκευαστικό λάθος στην αεροδυναμική της CLR ήταν αρκετό για να τον στείλει σε μια σύντομη γνωριμία με το Χριστό φαντάρο.
Το αυτοκίνητο απογειώθηκε και ο μόλις 23 ετών Webber τα 'δε όλα. 
Δες πως έγινε...  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ 
__________
Ευτυχώς το αυτοκίνητο του με το Νο4 (σε αντίθεση με το Νο5 του Peter Dumbreck που ''βρήκε'' δέντρα) προσγειώθηκε σε μαλακό χώμα. 
Κι οι δύο οδηγοί στάθηκαν τυχεροί και ήταν θαύμα πως ένα ''αεροπλανικό'' με μια ''τρκοσάρα'' τους άφησε να ξαναδούν τον ήλιο και τα πουλάκια να κελαϊδούν.
Το σοκ από ένα ατύχημα δεν ξεπερνιέται εύκολα. Ευτυχώς, απ' όσο ξέρω...
Ο φίλος μου ο Στέλιος, ωστόσο, ξέρει εξ ιδίων.
Πριν μερικές εβδομάδες είχε την ατυχία να του σκάσει ο από πίσω αφρενάριστος κάπου στο Μαρκόπουλο και θα χρειαστεί, όπως μου λέει, ένα περίπου χρόνο για να επανέλθει.
Αν ο ίδιος δεν ήταν ''ζώο'' με κάποια +100 κιλά γεροδεμένου, γυμνασμένου σκελετού θα ήταν με το καροτσάκι.
Τουλάχιστον...
[Ό,τι απέμεινε από το Peugeot 206 μαζί με μία σπλήνα λιγότερη, μερικά σπασμένα πλευρά και προβλήματα σε σπονδύλους. Στέλιο, μη μασάς.]
__________
Το άσχετο, με σχετική συνάφεια, περιστατικό το αναφέρω για τους εξής λόγους:
Α. Τι Μαρκόπουλο, τι Le Mans. Το κακό προκύπτει ανά πάσα στιγμή. 
Β. Το Le Mans - και γενικά το motorsport - είναι αναλογικά ασφαλέστερο από το δημόσιο δρόμο. Ο Στέλιος το ΄παθε με 100 km/h. O Webber με 300 κι έφυγε με γρατζουνιές.ΠΗΓΗ : "   http://4drivers.gr/gnomi/item/3050-o_tsampoukas.html   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου