ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ρώσος πρωθυπουργός: κυνισμός χωρίς όρια από την G7

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    " 

Posted: June 6, 2014 at 10:00 am, Last Updated: June 6, 2014 at 12:13 am
κυνισμός-χωρίς-όρια-από-την-G7-ενίσχυση-της-ουκρανίαςΗ G-7 ενισχύει την Ουκρανία με 18 δις δολάρια
Εκτός από τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ που θα δοθούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- ΔΝΤ, εγκρίθηκε για την Ουκρανία, την πρώην σοβιετική δημοκρατία, να διατεθούν άλλα 18 δις ευρώ από τις χώρες της ομάδας των Επτά- Group 7, σύμφωνα με το Ρόιτερ από τις Βρυξέλλες.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε χθες το βράδυ στη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων του Καναδά, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, στις Βρυξέλλες, όπου το κύριο θέμα ήταν η διαμορφούμενη κατάσταση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με μία δήλωση που κυκλοφόρησε μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση, η G7 ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά για τη συνεργασία με την Ουκρανία, την οικονομική της ενίσχυση, την κυριαρχία της και την εδαφική ακεραιότητά της με την ενίσχυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα νοτιοανατολικά.
Αντίδραση Ρώσου πρωθυπουργού «Κυνισμός χωρίς όρια από την G
κυνισμός-χωρίς-όρια-από-την-g7-μεντβέντεφ
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, δήλωσε ότι η υποστήριξη της G7 στις ουκρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ρωσόφιλων ένοπλων ομάδων εμπεριέχει  «απεριόριστο κυνισμό».
Η λεγόμενη Ομάδα των Επτά, ομιλεί για μέτρα του ουκρανικού στρατού εναντίον του ίδιου του λαού της, δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Η δήλωση από τις αρχές του Κιέβου ότι η Ρωσία δεν δέχεται πρόσφυγες από την Ουκρανία, το χαρακτήρισε ως μεγάλο ψέμα, σύμφωνα με το Itar Tass.
«Περίπου 3.000 φθάνουν καθημερινά και μόνο από την περιοχή του Ροστόφ. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο από αυτό», είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου