ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σφοδρή κόντρα για τους «διακόπτες» της ΔΕΗ

Εξετάζεται η πολιτική επιστράτευση

02/07/2014
Σε σκληρή σύγκρουση μεταξύ των εργαζομένων της ΔΕΗ και της κυβέρνησης εξελίσσεται το ζήτημα της μικρής ΔΕΗ, καθώς υπάρχουν φόβοι για μπλακ άουτ από την απεργία των πρώτων.

Παράλληλα, όλο και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ σε περίπτωση που κατεβάσουν τους διακόπτες στις μεγαλύτερες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της χώρας, κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας.
Χθες, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, έκανε λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ.
«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ το μπλακ άουτ)... 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη.
Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο ν/σ που αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή. 
Την ίδια βέβαια ώρα, η διοίκηση της επιχείρησης και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής επεξεργάζονται προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, ώστε να αποφευχθεί ένα γενικευμένο μπλακ αουτ.
Σε οριακή πολιτική κατάσταση εκτιμά οδηγείται η κυβέρνηση με τα νομοσχέδια για την ΔΕΗ και τον αιγιαλό και στη συνέχεια με το ασφαλιστικό εκτιμά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «η κοινωνία θα είναι απέναντι στο σύνολό της» όπως αναφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση.
Μάλιστα, η ΚΟ του κόμματος έκρινε ότι πρέπει να αυξηθεί η εκλογική ετοιμότητα. Σύμφωνα με κομματική πηγή, στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η άποψη ότι με τις κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση θα κατανοήσει ότι «αποτελεί μειοψηφία στον λαό» και θα συνειδητοποιήσει ότι η εκλογική ήττα στις ευρωεκλογές, δεν ήταν συγκυριακή, αλλά είχε στρατηγικό χαρακτήρα. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ήδη το κλίμα «μυρίζει εκλογές» κάτι που θα γίνει πολύ πιο ισχυρό το αμέσως επόμενο διάστημα.
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καταγγέλλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου