ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Αληθινές μεταρρυθμίσεις για το τέλος του προγράμματος

Δηλώσεις Ντέισελμπλουμ

08/07/2014

Την αρχή του τέλους για το πρόγραμμα της Ελλάδας ανακοίνωσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ, τονίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε ακόμη δουλειά». 

Πριν από λίγες ημέρες η ομάδα εργασίας του Eurogroup έδωσε την έγκρισή της για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου, ύψους 1 δισ. ευρώ, βάσει της αξιολόγησης της τρόικας.
«Δεν είναι η τελευταία δόση του προγράμματος» υπογράμμισε ο κ. Ντέισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι τα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορέσουν να επωφεληθούν της ήδη υφιστάμενης ευελιξίας στους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες υπό τον όρο ότι προωθούν την εφαρμογή αληθινών μεταρρυθμίσεων.
«Το Σύμφωνο Σταθερότητας προσφέρει επαρκή ευελιξία, τόσον από προληπτική άποψη όσο και από διορθωτική», επισήμανε νωρίτερα ο Ντέισελμπλουμ κατά την άφιξή του στο χώρο διεξάγεται η συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών. 
«Υπάρχει περιθώριο ελιγμών» για τα κράτη τα οποία δεν βρίσκονται ήδη σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, αλλά «μόνο υπό τον όρο ότι υλοποιούνται πραγματικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», συνέχισε ο Ντέισελμπλουμ. «Δεν αρκεί απλώς να μιλάμε για μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο ίδιος.
Σόιμπλε: Ενθάρρυνση επενδύσεων 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε την επιθυμία του ενθάρρυνση των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
«Αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελέσει ένα πρόσχημα για να μην κάνουμε άλλα πράγματα τα οποία επίσης χρειαζόμαστε», ανέφερε, σημειώντας ότι αλλιώς θα δοθεί στα κοινοβούλια ή στις κυβερνήσεις ένα πρόσχημα να μην λάβουν αποφάσεις που είναι δυσάρεστες.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου